ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...


Διάβασα λοιπόν σήμερα με μεγάλη προσοχή τα όσα είπε ο Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξή του στο σάιτ gazzetta.gr. Ο Έλληνας επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης λοιπόν, είπε σχετικά με την εποχή Ρεχάγκελ, κάποια πράγματα που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε και γενικά τα καταλαβαίναμε. Κάποια άλλα λόγια του όμως, εμένα προσωπικά μου προκάλεσαν απορίες....



Εν ολίγοις λοιπόν, ο Αμανατίδης είπε πως όταν αγωνίζονταν ακόμα στην εθνική οι Δέλλας, Μπασινάς, Νικοπολίδης και Βρύζας, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν ισορροπημένο και υγιές και γενικά κανείς δεν ξεπερνούσε τα όρια, ούτε έκανε μαγκιές. Όταν όμως αποχώρησαν αυτοί από την εθνική, το κλίμα άλλαξε και κάποιοι παίχτες κατέβαζαν μούτρα όταν δεν αγωνίζονταν βασικοί ή δήλωναν από την αρχή βέβαιοι, σε άλλες περιπτώσεις, πως θα ξεκινούσαν στην ενδεκάδα. Σε αυτό το σημείο, κατά τη γνώμη μου, αφήνει αιχμές για παίχτες όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης κυρίως. Παράλληλα τόνισε, πως ήταν απαράδεκτο το γεγονός πως αγωνίζονταν βασικοί στην εθνική κάποιοι παίχτες, οι οποίοι στις ομάδες τους δεν έμπαιναν ούτε στη δεκαοκτάδα. Σε αυτά για τις επιλογές παιχτών, εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο. Και γι΄αυτό βέβαια ευθύνεται ο Ρεχάγκελ, καθώς υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι έπαιζαν βασικοί είτε αγωνίζονταν στις ομάδες τους είτε όχι. Επίσης κάτι άλλο που είπε και σίγουρα θα προκαλέσει συζήτηση, είναι πως πολλοί συμπαίχτες του στην εθνική, δεν αντιμετώπιζαν με τον τρόπο που πρέπει το γεγονός πως φορούσαν τη φανέλα με το εθνόσημο, αλλά νοιάζονταν κυρίως για την προσωπική του προβολή!
Καλά ως εδώ. Εντάξει σε κάποια έχει δίκιο και είναι γεγονός πως η εθνική είχε μετατραπεί κατά κάποιο τρόπο, σε γκέτο. Απλά θεωρώ, πως δεν είναι σωστό να λέγονται τόσα πολλά για την εθνική, ειδικά τώρα που γίνεται μια νέα προσπάθεια με τον Σάντος και να δημιουργείται ένα αρρωστημένο κλίμα. Επιπλέον, δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να υπάρχει όλη αυτή η παραφιλολογία για κάτι που έτσι κι αλλιώς ανήκει στο παρελθόν. Ακόμα, όλο αυτό είναι και unfair για τον Ρεχάγκελ. Δεν αμφισβητώ πως ήταν ξεροκέφαλος, ούτε πως η εθνική είχε γίνει κατά κάποιο τρόπο ένα κλειστό κλαμπ, αλλά δεν είναι σωστό να αφήνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές τόσες αιχμές για τον Ρεχάγκελ, ο οποίος μην ξεχνάμε πως παρά τα αρνητικά του, μας οδήγησε στην κατάκτηση του Euro, κάτι που πολύ δύσκολα θα πετύχει κάποιος άλλος προπονητής στο μέλλον.
Στην αρχή αναφέρω πως κάποια δήλωση του Αμανατίδη, μου προκαλεί απορία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου λοιπόν ,σχετικά με το αν θα επέστρεφε στην εθνική, η απάντησή του είναι "όχι" και μάλιστα με κάθετο και ξεκάθαρο τρόπο. Νωρίτερα όμως δηλώνει, πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, από το να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, το λόγο για τον οποίο ο Αμανατίδης δεν επιστρέφει στην εθνική, από τη στιγμή μάλιστα που με τον Σάντος έχουν αλλάξει ήδη πολλά πράγματα, η ομάδα δεν είναι γκέτο, παίχτες που δεν αγωνίζονται στις ομάδες του, δεν καλούνται και γενικότερα υπάρχει δικαιοσύνη. Υπάρχει μια αντίφαση σε όλο αυτό, εκτός κι αν το πρόβλημα είναι κάποιοι μεμονωμένοι παίχτες και οι εγωισμοί και αυτών και του Αμανατίδη και του Γκέκα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, πως όλος αυτός ο ντόρος δεν κάνει καλό στην εθνική μας. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου