ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΕΚ?


Ο τίτλος μου είναι τα λόγια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γρηγόρη Μάκου, ο οποίος έθεσε αυτό το εύλογο ερώτημα, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σήμερα. Η Καβάλα λοιπόν ήταν εξαιρετική και πάτησε μια ομάδα με κίτρινα, που καταλάβαινε κανείς ότι είναι η ΑΕΚ, μόνο και μόνο από το δικέφαλο αετό στη φανέλα....



Η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή του αγώνα και μέχρι το 30' έμοιαζε να παίζει μόνη της, αφού η ΑΕΚ προφανώς βρισκόταν σε κάποιο άλλο γήπεδο. Έκανε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στα 35 δευτερόλεπτα με τον Βουτσίτσεβις, αλλά η ομάδα του Χιμένεθ δεν πήρε το μήνυμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καβάλα να προηγηθεί στο 13' με κεφαλιά του Βουτσίτσεβιτς, ο οποίος καλύπτει σιγά σιγά το κενό του Ορούμα. Μέχρι και το ημίωρο λοιπόν, η Καβάλα πάτησε την ΑΕΚ με τον Αμπντούν να κάνει ό,τι θέλει τον Πατσατζόγλου. Η Καβάλα δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες βέβαια, με τον Βουτσίτσεβιτς και τον Ονουάτσι, αλλά ο Σάχα ήταν εκεί και στις δύο αυτές φάσεις. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ήταν να δημιουργήσει μία και μοναδική καλή ευκαιρία.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την εξαίρεση ότι ο Ονουάτσι δεν αστόχησε όπως ο Βουτσίτσεβιτς στην αρχή του αγώνα, αλλά έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ μόλις στο 46'. Ο Χιμένεθ μέσα σε 9 λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, προσπάθησε με την είσοδο των Γκέντζογλου, Σκόκο και Λυμπερόπουλου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και τα λάθη που ο ίδιος είχε κάνει στην κατάρτιση της ενδεκάδας, αλλά και πάλι η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε. Η Καβάλα συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις. Από το 72' μάλιστα, η ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίχτες λόγω τραυματισμού του Καφέ και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 85' με τον Σκόκο.
Η Καβάλα λοιπόν, μετά το σημερινό αποτέλεσμα βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με μία φοβερή εμφάνιση. Παράλληλα, το σημερινό αποτέλεσμα αποδεικνύει πως στην Καβάλα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο οι προπονητές, παρά μόνο οι παίχτες και οι Μάκης και Σταύρος Ψωμιάδης. Τι κι αν μεσοβδόμαδα αντικαταστάθηκε ο Οκούκα από τον Κασπέρτσακ, η εικόνα της Καβάλας ήταν και πάλι εξαιρετική. Επίσης, αυτός ο Αμπντούν είναι απίστευτος παίχτης και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πρωταγωνιστούσε μέχρι και πέρυσι στο γαλλικό πρωτάθλημα.
Από την άλλη η ΑΕΚ βυθίζεται και πάλι στη μιζέρια και στον προβληματισμό. Οι θρίαμβοι με Παναθηναϊκό και Άρη αποτελούν μακρινό παρελθόν. Η ΑΕΚ έχει σοβαρό πρόβλημα και γι' αυτό η αλήθεια είναι πως φέρει ευθύνη, εκτός από τους παίχτες και ο Χιμένεθ. Εξάλλου οι επιλογές που έκανε και σήμερα για την ενδεκάδα, δεν και ήταν τόσο καλές και πετυχημένες. Έβαλε και πάλι βασικό τον Πατσατζόγλου, που ήταν για ακόμη μία φορά αρνητικός, ενώ ο Εντέρ ήταν ανύπαρκτος. Από την άλλη άφησε κακώς στον πάγκο τους Σκόκο και Λυμπερόπουλο. Επιχείρησε μάλιστα, να διορθώσει τα λάθη του από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η υπεροχή της Καβάλας ήταν σαφέστατη. Το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, πως η ΑΕΚ αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλό φέτος θέλει μεταγραφές τον Γενάρη. Διαφορετικά άλλη μία χρονιά, θα πάει χαμένη. Ευτυχείτε!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου