ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δεν έβγαλαν... άχνα μπροστά στον Μαρινάκη!

Τελικά αποδείχτηκε ότι για να έχει κάποιος "κάστανα" είναι μεγάλη υπόθεση! Αυτό είδαμε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ το μεσημέρι της Τρίτης, αφού εν τέλει...
έσφαξαν ΟΦΗ και Τρίκαλα, ενώ οι ΠΑΕ που υποστήριζαν ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Μαρινάκης και ο Μποροβήλος από τις θέσεις του μετά το σκάνδαλο, δεν έβγαλαν... άχνα.

Μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός!Το συγκεκριμένο γεγονός αποκάλυψε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ: "Για λόγους ηθικής τάξης, μόλις μπήκα στην αίθουσα ρώτησα αν οποιοδήποτε μέλος συμβουλίου θέλει να παραιτηθώ και συμφωνεί με επιστολές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν συμφώνησε και προχωράμε κανονικά". Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι, ακόμη και ο Παναθηναϊκός που εκπροσωπήθηκε στο συμβούλιο από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Δημήτρη Γόντικα, αναίρεσε την επιστολή που είχε στείλει η ΠΑΕ μόλις 48 ώρες νωρίτερα.

Βέβαια, του αφεντικό του Ολυμπιακού μπορεί να παρέμεινε στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ ωστόσο υποστήριξε ότι "Θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα εξασφαλίσω την ομαλή διαδοχή, προκηρύσσοντας εκλογές".

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Λίγκας ανέφερε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 27-28 Αυγούστου, ενώ η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου και αποκάλυψε πως: "Συμφωνήσαμε ομόφωνα στις 11 Ιουλίου στο επόμενο ΔΣ, να συζητήσουμε εκ νέου για την επικύρωση της βαθμολογίας". Ολοκληρώνοντας ο Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ανοιχτό θέμα που υπάρχει με την τρίτη ομάδα που θα ανέβει από την Football League: "Θα δούμε ποια ομάδα θα ανέβει στην Superleague. Είπα στον εκπρόσωπο του ΟΦΗ, ότι ο φάκελος του ΟΦΗ πρέπει να επανεξεταστεί. Αλλά αυτή δεν είναι δική μου αρμοδιότητα".

Γόντικας: Νιώθουμε δικαίωση

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη που είχαν τα δύο βασικά ζητήματα (σ.σ. μη επικύρωση βαθμολογίας και πρόθεση Βαγγέλη Μαρινάκη να αποχωρήσει από την προεδρία της διοργανώτριας αρχής), στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, εμφανίστηκε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας.

"Εγώ προσωπικά αλλά και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός νιώθουμε δικαίωση, γιατί έχουμε καταθέσει θεσμικές προτάσεις που έχουν κοινοποιηθεί σε όλους τους φορείς και όποιος τις κοιτάξει θα δει και πότε και τι ακριβώς λέμε πάνω σε αυτά τα θέματα".

Σχετικά με τα όσα ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες είπε ότι "πράγματι, υπάρχει μία γενικότερη αναφορά σε διαλόγους. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σύντομα, καθώς είναι αντικείμενο έρευνας. Δεν είναι κάτι το ωραίο και δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Πάντως διευκρινίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα φύγει στην ώρα του και όχι τώρα, όπως ήταν ο αρχικός στόχος ορισμένων ΠΑΕ.

"Σκοτώνουν" ΟΦΗ - Τρίκαλα

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποχρέωσαν το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα να μην προχωρήσει στην επικύρωση της βαθμολογίας για τη σεζόν 2010/11, ωστόσο το θέμα της επικύρωσης θα τεθεί επί τάπητος στο επόμενο Δ.Σ. που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση του συμβουλίου της Σούπερ Λιγκα παίρνει νέα τροπή το θέμα της διεξαγωγής των play off ανόδου από τη Football League και των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτά. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα, να απορρίψει το αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να μην ισχύσουν φέτος οι αδειοδοτήσεις, αλλά η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το αίτημα είχε προκύψει μετά από εισήγηση της ΟΥΕΦΑ, αξιωματούχοι της οποίας είχαν βρεθεί στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και είχαν προτείνει να μην εφαρμοστούν φέτος τα κριτήρια.

Εκείνο το διάστημα ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και ο πρώτος είχε χαρακτηρίσει αρκετά αυστηρό το καθεστώς της αδειοδότησης για την ομάδες της Football League. Η άρνηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, ουσιαστικά εξανεμίζει τις ελπίδες του ΟΦΗ και των Τρικάλων για την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, αν και δεν έχουν λάβει τη σχετική άδεια.

Επίσης, όπως έλεγαν οι τελευταίες πληροφορίες και τελικά επιβεβαιώθηκαν δια στόματος του ίδιου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να επανεξεταστεί ο φάκελος του ΟΦΗ από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, με άλλη όμως σύνθεση αφού οι Ηρακλειώτες έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για τη νομιμότητά της.

"Γράφετε την ΟΥΕΦΑ"

Οπως ήταν αναμενόμενο η όλη υπόθεση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο στρατόπεδο του ΟΦΗ. Ο αντιπρόεδρος της Ηρακλειώτικης ΠΑΕ Νίκος Μανταδάκης, μιλώντας στον "Sentra 103,3" αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

"Τους είπα ότι με αυτή την απόφαση γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια την οδηγία της ΟΥΕΦΑ και με αυτόν τον τρόπο οδηγείτε την κατάσταση σε εμπλοκή", είπε ο παράγοντας του ΟΦΗ και πρόσθεσε: "Άποψή μου είναι ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγείτε κατάσταση σε εμπλοκή. Ο ΟΦΗ άνοιξε τον δρόμο των πολιτικών δικαστηρίων και στις 7 του μήνα δικάζουμε. Με αυτή την απόφαση μας αναγκάζεται να συνεχίσουμε. Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να μας κρίνουν διαφορετικά, αφού με ίδια κριτήρια υποβιβάστηκε ο Ηρακλής. Εγώ τους εξήγησα ότι δεν υποβιβάστηκε για τον ίδιο λόγο και ότι εκκρεμεί η συζήτηση της υπόθεσης στο διαιτητικό δικαστήριο".

Και ο Ντίνος Μανταδάκης συνέχισε: "Ζήτησα να τροποποιηθεί η σύμβαση για τη Football League, αφού είμαστε το μοναδικό κράτος που εφαρμόζει ίδια κριτήρια στην Καλλιθέα και τον Αγροτικό Αστέρα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι κάποιοι άλλοι λόγοι υπήρχαν που δεν μπορώ να βρω. Είναι, όμως, περίεργο ότι δύο μήνες πριν την αδειοδότηση είχε καθοριστεί ποιες ομάδες θα πάρουν άδεια και ποιες δεν θα πάρουν, σύμφωνα με όσα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας".

Όσο για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: "Συνεχίζουμε και θα ζητήσουμε να μην εγκριθεί η απόφαση από ΕΠΟ στο συμβούλιο της Παρασκευής. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ένα θέμα που εισηγήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να δικαστεί δηλαδή η υπόθεση με άλλη νόμιμη σύνθεση".

"Απών" ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, "παρών" Σταύρος Ψωμιάδης

Να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο δεν έδωσαν το "παρών" οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ (Σταύρος Αδαμίδης) και ο ΠΑΟΚ (Θοδωρής Ζαγοράκης), την ίδια στιγμή που βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας και ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης, που χθες (27/6) αφέθηκε ελεύθερος από τον τακτικό ανακριτή.

Τι συζήτησαν...

Το συμβούλιο άρχισε τις εργασίες του λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν : Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, η  Επιστολή της ΕΠΟ με θέμα “Αγώνες Play Off Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας και Αδειοδότηση Ομάδων”, η επικύρωση των βαθμολογιών Πρωταθλημάτων Υποδομής ΟΠΑΠ, το πλαίσιο συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που τη Δευτέρα (27/6) "πάγωσε" τις χορηγίες προς τις ομάδες και τη Λϊγκα και τις βελτιώσεις γηπέδων και αγωνιστικών Χώρων.

πηγη balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου