ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Τα «ξεσκονίζει» όλα το ΣΔΟΕ

Τους τραπεζικούς από 137 άτομα του ελληνικού ποδοσφαίρου «ξεσκονίζουν» οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ μετά από εισαγγελική εντολή. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ανάμεσα στα άτομα αυτά, υπάρχουν πρόεδροι ομάδων, προπονητές, διαιτητές, μάνατζερ, στελέχη της ΕΠΟ, μέχρι και εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών! ....


Αφορμή για να δοθεί η παραγγελία προς το ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών και τον έλεγχο κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των 137 ατόμων ήταν υποψίες για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ίντερνετ σε εταιρείες του εξωτερικού που οι αποδόσεις είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στις Αρχές, μετά από τις δύο δικογραφίες για τα στημένα παιχνίδια και αυτής που εκκρεμεί για τα παράνομα στοιχήματα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο κα για την ακρίβεια ονόματα ατόμων που «φιγουράρουν» και στις δύο υποθέσεις.

Η λίστα!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα με τα 137 ονόματα υπόπτων βρίσκονται:
-85 πρόεδροι και προπονητές ομάδων, κυρίως της Β’ Εθνικής.
-3 στελέχη της ΕΠΟ
-5 άτομα που αναφέρονται ως «σχετιζόμενοι»
-6 διαιτητές, ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών και για άλλους διαιτητές συγκεκριμένων αγώνων
-6 μάνατζερ
-3 άτομα που αναφέρονται στη λίστα ως «άλλοι» (καταγγελία για κέρδη και στοίχημα). Μεταξύ αυτών είναι εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών και ένας πρώην πρόεδρος μεγάλου συνδέσμου διαιτητών.

Την έρευνα διενεργεί η κα.Παπανδρέου, η οποία έχει αποστείλει –ήδη- αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε οκτώ χώρες, έξι από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές δεν συνεργάζονται δικαστικά με την Μαλαισία, επιδιώκει βάση συνταγματικής διάταξης περί αμοιβαιότητας να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία και από τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Μάλιστα, πρέπει να αναφέρουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στη Μαλαισία έχει υποβάλει δύο αναφορές, μια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μια στην Εισαγγελία της Αθήνας και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

πηγη sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου