ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εξι έξω, δύο μέσα... και συνεχίζουμε...

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης με, από κοινού, απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή! Ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη πλήρωσε εγγύηση 250.000 ευρώ, ενώ είδε τους δύο άνδρες να του απαγορεύουν την έξοδο από την χώρα....

"Με μπλέξανε χωρίς να φταίω", είπε χαρακτηριστικά. Πλέον οι Αρχες περιμένουν από τον Μάκη Ψωμιάδη να παραδοθεί, όπως τόνιζε την Κυριακή."Ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε επί πέντε ημέρες συνεχώς για μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση.

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της εισαγγελίας και από τις σελίδες της δικογραφίας. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι αυτό το 26χρονο παιδί συμμετείχε σε οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα. Ελπίζουμε στο επόμενο στάδιο να μην φτάσει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καν στο ακροατήριο", τόνισε ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Στάθης.

Όσο για το πού αποδίδει τη δίωξη στο πρόσωπο του πελάτη του, απάντησε:

"Θεωρώ ότι αυτό το γράμμα της UEFA που έφερε την Καβάλα να συμμετέχει σε ύποπτα παιχνίδια ήταν η αιτία, καθώς είναι πρόεδρος της ομάδας".

Τέλος, ερωτηθείς αν μετά από την εξέλιξη αυτή θα παραδοθεί ο Μάκης Ψωμιάδης, απάντησε:
"Δεν έχει λόγους να μην εμφανιστεί ο Μάκης Ψωμιάδης. Όμως πραγματικά δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό".

Εκτός από τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή και ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ελεύθεροι με όρους και οι Ζαβαντίας, Ντότσης, Παντέλης


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους άλλοι τρεις εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων», Δημήτρης Ζαβαντίας πρώην ποδοσφαιριστής, ο Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ και ο Νίκος Παντέλης προπονητής. Στους δύο πρώτους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ.

Στον Έλληνα προπονητή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Προφυλακιστέος ο «μπουκ» Βασίλης Καρακούλιας

Αντίθετα, η πρώτη προφυλάκιση στην πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού που εδώ και λίγα 24ωρα ταλανίζει το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πλέον γεγονός. Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ήδη την προφυλάκιση του θεωρούμενου ως μεγαλύτερου «στοιχηματζή», Βασίλη Καρακούλια ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,απάτη, δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση.

Απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του και υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με καμία οργάνωση. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα που κατά την δικογραφία «φέρομαι να έχω συστήσει εγκληματική οργάνωση».

Κατά την σύλληψη του, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων και 450 δελτία του ΟΠΑΠ, κανένα ωστόσο από τα οποία δεν είναι για «στημένο» αγώνα. Με αυτό το δεδομένο οι συνήγοροι του φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Αρνείται την εμπλοκή του ο Τσακογιάννης αλλά κρατήθηκε...
Κατηγορηματικά αρνητικός για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμφανίστηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης τόσο ενώπιον του ανακριτή όσο και στο απολογητικό του υπόμνημα το απόγευμα της Δευτέρας. Ωστόσο ο ανακριτής αποφάσισε μετά την κράτηση του Καρακούλια και αυτή του Τσακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παράγοντας της Ηλιούπολης αναφέρει τα εξής: «Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβητεί μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».

Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

Ελεύθερος και ο Ζαβάνης

Σειρά στον ανακριτή πήρε ο Νίκος Ζαβάνης, ο οποίος και αυτός κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία του, ωστόσο επίσης με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση. Το ποσό της ορίστηκε στις 50.000 ευρώ, ενώ ο εν λόγω κατηγούμενος δεν θα έχει το δικαίωμα εξόδου από την χώρα και θα δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Στην προανακριτική διαδικασία να αποδείξει την αθωότητά του», υποστήριξε ο δικηγόρος του Νίκου Ζαμάνη, Πέτρος Καϊμακάμης και κατέληξε: «Θα προσφύγουμε και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την εγγύηση και τα περιοριστικά μέτρα».
Απομένουν πλέον οι αποφάσεις για Αχιλλέα Μπέο, Νίκο Χάλκο και ο Βασίλη Γεωρτσιάκο.

Αχιλλέας Μπέος: "Μου....να θα σας "γ....σω"


Το πλούσιο λεξιλογικό ρεπερτόριό του ξεδίπλωσε για ακόμη μία φορά ο Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην Ευελπίδων με αφορμή την παρουσία του τελευταίου και των υπολοίπων συλληφθέντων για τα "στημένα" στον ανακριτή. "Μ...πανα θα σας γ...σω. Δεν σέβεστε οικογένειες δεν σέβεστε τίποτα".Περισσότερα...

πηγη balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου