ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μπράβο ρε ΜΑΓΚΕΣ ! !

Οι σύνδεσμοι φιλάθλων τριών ομάδων, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση κατά της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.Είναι οι σύνδεσμοι της Καβάλας, του Πανσερραϊκού και του Πιερικού, που μας εντυπωσιάζουν με την ανακοίνωση που εξέδωσαν....


Μακάρι αυτή την ανακοίνωση να την είχαν συνυπογράψει όλοι οι σύνδεσμοι των ομάδων .
Διαβάστε και θα καταλάβετε :


"Προς: Συντεταγμένη Πολιτεία Θέλουμε την Κυριακή μας πίσω..!

Η μικρή μας παρέα, από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας που ποτίζουμε με χαρές και λύπες τις Κυριακές, που στεκόμαστε προσοχή και με ρίγος μπροστά σ’ έναν παππούλη που τίμησε την φανέλα της ομάδας μας, εμείς που ανακατεύουμε τα χρώματα των κασκόλ και των λαβάρων μας στα τσιμέντα των γηπέδων μας φτιάχνοντας το πιο όμορφο ουράνιο τόξο για να χαίρονται τα παιδιά μας, εμείς που δεν σηκώσαμε το χέρι και την οργή μας σε κανέναν αντίπαλο επειδή μας νίκησε, στεκόμαστε οργισμένοι και αμήχανοι μπροστά στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών…

Είναι ώρα να φωνάξουμε αυτό που ψιθυρίζαμε: Φταίμε … Γιατί, κάποιοι από εμάς, μπορεί να αποδεχτήκαμε να αφήσουμε την ομάδα μας στα "πλούσια" χέρια ανθρώπων που δεν θα την προσέγγιζαν ποτέ όπως εμείς… Αλλά εσείς μας τους στείλατε, ντύνοντάς τους με τον καθωσπρέπει μανδύα του "πετυχημένου"…

Γιατί, κάποιοι από εμάς, μπορεί να αποδεχτήκαμε να καταπίνουμε χρόνια ολόκληρα τις "φήμες" για τις βρωμιές τους και να τις βαφτίζουμε "ανυπόστατες". Αλλά εσείς συντηρούσατε την ατιμωρησία τους και την γιγαντώνατε.

Και για όσους λόγους θα θελήσει κάθε καλοπροαίρετος ή όχι να μας καταλογίσει… Το δεχόμαστε! Τώρα που τα πράγματα δείχνουν σοβαρά, για πρώτη φορά στα 30 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που σαν λαίλαπα κατέστρεψε την συνείδηση των ανθρώπων που το υπηρετούσαν κάποτε, τώρα στεκόμαστε και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην "απολάσπωση" που έχει ξεκινήσει.

Ελπίζουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθεί για μια ακόμη φορά το ποδόσφαιρο μόνο για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου, μακριά από τα έντονα κοινωνικά προβλήματα όπως είναι τώρα το μεσοπρόθεσμο. Να είναι μια κάθαρση πραγματική και ολοκληρωτική, και όχι απλά να γίνεται όλο αυτό το θέμα για δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό από τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της χώρας μας.

Απαιτούμε την αυστηρή τήρηση των νόμων και την απονομή δικαιοσύνης ακόμα κι αν (και ιδιαίτερα τότε) οι άνθρωποι που διοικούσαν την δική μας ομάδα είναι βουτηγμένοι στην λάσπη. Αν η ομάδα μας ωφελήθηκε από στημένα παιχνίδια κερδίζοντας έστω κι έναν βαθμό σε βάρος άλλης με παρασκηνιακές διαδικασίες, να μας επιβληθεί η τιμωρία που ορίζουν οι νόμοι, έστω και αν είναι υποβιβασμός στη Β κατηγορία (football League), ή στο περιφερειακό.

Εμείς, στο όνομα της κάθαρσης της φανέλας μας και του ποδοσφαίρου θα το αποδεχτούμε με περηφάνια… Κι είναι ώρα να υψώσουμε το ανάστημα μας, κι εμείς ως φίλαθλοι, κι εσείς ως συντεταγμένη Πολιτεία, στους στρατούς των οπαδών που ξέρουν μόνο να δολοφονούν την ιδέα της Κυριακής, που πετούν φωτοβολίδες "στα κεφάλια των οχθρών" τρομοκρατώντας οικογένειες, που καταλαμβάνουν με τη βία κερκίδες, πόλεις, συνειδήσεις, βάφοντας τες με το έτσι θέλω μπλε, κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, μαύρες, με μοναδικό πλεονέκτημα και όπλο τους την αγελαία μάζα και την ατιμωρησία τους.

Τώρα που φαίνεται να ξεσκαρτάρει ο χώρος μας από την λάσπη του υποκόσμου των παραγόντων, μια και καλή να καθαρίσει και από την εμετική βία του υποκόσμου των "οπαδικών" στρατών. Θέλουμε την Κυριακή μας πίσω από τους Αλήτες. Έτσι όπως την γνωρίσαμε παιδιά, μια γλυκιά ανάμνηση χαράς και λύπης, αγωνίας και ξεσκάσματος.

Αυτό θέλουμε, και για τα παιδιά τα δικά μας και των συνανθρώπων μας. Υπογράφουμε πρώτοι αυτό το κείμενο με την ελπίδα να το προσυπογράψουν κάθε σύνδεσμος, λέσχη, club ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται, που έχουν παρόμοιες επιρροές, παρόμοιες αντιλήψεις και παρόμοιες επιθυμίες…

Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας
Πανσερραϊκός CHE GUEVARA CLUB
Πιερικός Club Μελανόλευκοι".

Το δικό μας σχόλιο: Μπράβο ρε μάγκες!

frapesport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου