ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Mπάγεβιτς στην UEFA!

Μέλος Επιτροπής της UEFA με θητεία από την 1η Ιουλίου του 2011 έως τις 30 Ιουνίου του 2013 θα μπει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SentraGoal, μετά από πρόταση της βοσνιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ομόφωνη αποδοχή από την εκτελεστική επιτροπή....
όταν καταρτίστηκε η σύνθεση των επιτροπών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας για την επόμενη διετία.

Τα μέλη των επιτροπών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από την UEFA κάτι το οποίο θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας, όταν θα γίνει γνωστό και το όνομα της επιτροπής στην οποία θα μετέχει ο πιο επιτυχημένος προπονητής στα χρόνια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία δικαιούται μάλιστα και μία αντιπροεδρία στις επιτροπές της UEFA και δεν αποκλείεται ο Ντούσκο να είναι αυτός που θα πάρει τη βοσνιακή αντιπροεδρία, χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο!

Στην ουσία πρόκειται για την επιβράβευση στον Βόσνιο προπονητή λόγω της πρόσφατης συμμετοχής του στην normalization committee για τη σωτηρία του βοσνιακού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για την επιτροπή που είχε συστήσει η FIFA και η UEFA μετά τον τιμωρία αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στη βοσνιακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξαιτίας του προβλήματος με την εναλλαγή κάθε χρόνο στην προεδρία της ενός Σέρβου, ενός Κροάτη και ενός Βόσνιου προέδρου λόγω της ιδιαίτερης φύσης της χώρας.

Στην καθαρά ποδοσφαιρική επιτροπή που συστάθηκε για να επιλύσει το πρόβλημα είχε τοποθετηθεί ως πρόεδρος ο γνωστός μας Ιβιτσα Οσιμ (πρόεδρος της ομοσπονδίας) με μέλη τους Ντάρκο Λουμπόγιεβιτς (πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού και νυν γενικός διευθυντής στην Μπάνια Λούκα), Ελβεντινγκ Μπέγκιτς (διευθυντής ασφαλείας στην ομοσπονδία), Ντράγκαν Κούλινα (διευθυντής στην Σεράγεβο), Ιβάν Μπέους (διευθυντής της Ζρίνσκι), Σέαντ Κάτγιαζ (πρώην συμπάικτης του Μπάγεβιτς στη Βελέζ) και είχαν μετάσχει με την ιδιότητα του πρεσβευτή του βοσνιακού ποδοσφαίρου τρεις μεγάλες δόξες του: ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς και ο Σεργκέι Μπάρμπαρεζ.

Στις 12 Μαΐου με κοινή τους ανακοίνωση FIFA και UEFA εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επιτυχημένο έργο της επιτροπής ως προς τον εναρμονισμό της βοσνιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και στις 30 Μαΐου αποφάσισαν να άρουν τον αποκλεισμό των Βόσνιων.

Ο πρώτος που θα πρότειναν οι Βόσνιοι για μία επιτροπή της UEFA θα ήταν ο Ιβιτσα Οσιμ, αλλά έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας. Αμέσως μετά πρότειναν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (πιθανότατα μαζί με Χατζιμπέγκιτς και Λουμπόγιεβιτς), η UEFA το έχει κάνει αποδεκτό και σίγουρα πρόκειται για μία ξεχωριστή τιμή και μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην 45χρονη ποδοσφαιρική καριέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

πηγη sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου