ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Από την αλλοίωση ως το CAS...

Η βιασύνη της FIBA να βγάλει απόφαση πριν από το τζάμπολ του Μουντομπάσκετ, ενδέχεται να την οδηγήσει σε ανεπανόρθωτα λάθη. Και δεν μιλάμε μόνο για την πιθανή αλλοίωση της διοργάνωσης... Μιλάμε για λάθη που μπορεί να οδηγήσουν την υπόθεση στο CAS, διότι η ελληνική ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματά της...
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζήτησε να σταλούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι σήμερα το βράδυ, όμως αυτό ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ηλίας Κορομηλάς είχε οριστεί σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2011 και εκ των πραγμάτων δεν προλάβαινε να στείλει την έκθεσή του, πριν από την Τρίτη το πρωί. Τα χαρτιά πήγαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνεπώς είναι αδύνατο να μεταφραστούν πριν από την Πέμπτη.

Τι σημαίνει αυτό; Αν η FIBA βγάλει απόφαση πριν φτάσουν τα έγγραφα, θα έχει αυθαιρετήσει. Η κίνησή της δεν θα έχει γίνει βάσει κανονισμών και η Ομοσπονδία θα έχει κάθε λόγο να προσφύγει στο CAS με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με βασικό επιχείρημα την κακοδικία προκειμένου να μπλοκάρει την εφαρμογή των ποινών έως ότου εκδικαστούν οι εφέσεις, που θεωρείται αυτονόητο ότι θα ασκηθούν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων.

Αν τώρα βγάλει την απόφαση την Πέμπτη - αφότου η Ελλάδα έχει δηλώσει τη 12αδα της - και προχωρήσει σε ποινές, τότε θα υπάρξει αλλοίωση της διοργάνωσης. Φαντάζεστε να κατέβει η Εθνική με 8 ή 9 παίκτες σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Αυτή κι αν θα είναι δυσφήμηση για το μπάσκετ. Βέβαια όλοι καταλαβαίνουν ποιο είναι το σχέδιο - να παίξει με ελλείψεις η Ελλάδα κόντρα στην Τουρκία στις 31 Αυγούστου - όμως η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους το δίκιο της. Αλλωστε ποτέ άλλοτε η FIBA δεν έβγαλε απόφαση μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το έκανε μετά από 2 ή 3 μήνες, στις περιπτώσεις του Μανσινέλι ή των παικτών της Ουρουγουάης και του Μεξικό.

Τι λένε για όλα αυτά στην Ομοσπονδία; Πως η FIBA δεν προχωρά βάσει κανονισμών και βέβαια ότι «δεν προκύπτει από πουθενά ότι έπρεπε η FIBA να θέσει τόσο σύντομη προθεσμία. Μας ενημέρωσαν την Παρασκευή και ουσιαστικά είχαμε δύο μέρες στη διάθεσή μας για να μαζέψουμε και να μεταφράσουμε όλα αυτά τα έγγραφα, αφού το Σαββατοκύριακο τίποτα δεν λειτουργεί», όπως έλεγε χθες στην Ομοσπονδία ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. «Για να εκδικάσεις μια υπόθεση και να βγάλεις κάποια απόφαση, πρέπει να ακολουθείς τη διαδικασία που προβλέπεται ανεξάρτητα από τα γεγονότα που ακολουθούν. Αν συνδέεις γεγονότα, τότε έχεις σκοπιμότητα. Αν συνδέεις την εξέταση των όσων έγιναν στο φιλικό με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τότε έχεις σκοπιμότητα», συμπλήρωσε.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου