ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!


Με αφορμή μια ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, σχετικά με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας αλλά και το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων του εξωτερικού για νεαρούς ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, καλό θα ήταν να αναφερθούμε στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Τρίπολη....



Αυτή τη στιγμή λοιπόν, οι ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, αφού όπως αποδεικνύεται από τους ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από εκεί, η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, όσον αφορά τουλάχιστον τις ομάδες νέων, είναι εξαιρετική. Παίχτες όπως ο Αργυρόπουλος, ο Αποστολίδης, ο Κυριακόπουλος, ο Γιαννακόπουλος, ο Λαμπρόπουλος και οι Σκόνδρας και Φορτούνης, οι οποίοι όμως δεν είναι προϊόντα των ακαδημιών της ομάδας αλλά του σκάουτινγκ που γίνεται, είναι κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές, που ανήκουν στο δυναμικό του Αστέρα Τρίπολης, έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν ευκαιρίες και αναμένεται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Εξάλλου ήδη ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι από τα Τρίκαλα και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ έχει προσελκύσει σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, ακόμα και το ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Παράλληλα, ο νεαρός τερματοφύλακας Νίκος Γιαννακόπουλος, ο οποίος το καλοκαίρι είχε φτάσει κοντά στη μεταγραφή του στη Μπλάκμπερν, φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ουντινέζε. Εσχάτως μάλιστα και συγκεκριμένα με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, προέκυψε το ενδιαφέρον της γερμανικής Χόφενχαϊμ για τον νεαρό επιθετικό των Αρκάδων, Γιάννη Ντινιωτάκη, που είναι μόλις 16 ετών!

Στην Τρίπολη λοιπόν, όπως και στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο για παράδειγμα, είναι φανερό πως έχουν καταλάβει, πως τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και των νέων κανόνων της ΟΥΕΦΑ (fair play) είναι ανάγκη οι ομάδες να ρίξουν περισσότερο βάρος στις ακαδημίες τους. Και εδώ που τα λέμε, καιρός ήταν να το δούμε και πάλι αυτό στην Ελλάδα και να σταματήσουμε να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι πάντα καλύτεροι από κάποιους Έλληνες. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα του κόσμου, η Μπαρτσελόνα, να στηρίζεται στις ακαδημίες της, την περίφημη "Λα Μάσια" δηλαδή και οι ελληνικές ομάδες, ως επί το πλείστον, να αδιαφορούν για τις ακαδημίες του. Θα μου πείτε βέβαια, πως η σύγκριση είναι λίγο «τολμηρή» αλλά αυτή είναι η αλήθεια...Ευτυχείτε!!

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης για το θέμα των ακαδημιών:

«Η φιλοσοφία της διοίκησης να προωθούνται νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην μεγάλη ανδρική ομάδα είναι γνωστή πλέον στο πανελλήνιο, αφού δεν διστάζει να προωθεί νεαρούς ποδοσφαιριστές στην επαγγελματική ομάδα.

Τέτοια παραδείγματα προώθησης νεαρών ποδοσφαιριστών υπάρχουν πολλά, οι οποίοι αφού πρώτα περάσουν από τις ομάδες νέων (Κ-20) και εφήβων (Κ-17) του Αστέρα προωθούνται στην ανδρική ομάδα.

Φέτος, νεαροί ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο Τάσος Μπακασέτας, ο Νίκος Σκόνδρας φέτος και παλιότερα ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο και είναι μέλη της μεγάλης ομάδας. Όλοι τους διεθνείς με συμμετοχές στις αντίστοιχες ηλικιακές εθνικές ομάδες, ενώ από την εφηβική ομάδα (Κ-17) του Αστέρα κλήθηκε πρόσφατα στην εθνική παίδων ο Αλέξανδρος Βαλκάνος.

Στην ανδρική ομάδα έχουν προωθηθεί ακόμα οι Γιώργος Κυριακόπουλος, Γαβριήλ Αποστολίδης, Γιάννης Τζουμάκας, Δημήτρης Κουρμπέλης, όλοι τους ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που με την καθημερινή σκληρή δουλειά στο γήπεδο θέλουν να κερδίσουν μία θέση στην μεγάλη ομάδα του Αστέρα.

Κατά καιρούς λοιπόν οι περισσότεροι από τους παραπάνω νεαρούς διεθνείς που έχει ο Αστέρας έχουν μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων. Η παραγωγική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Αστέρα ωστόσο, αναδεικνύει ακόμα έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που έχει μπει στο στόχαστρο της Γερμανικής Χόφενχαιμ.

Ο λόγος για τον 16χρονο επιθετικό Γιάννη Ντινιωτάκη (που το περασμένο Σάββατο σκόραρε εναντίον του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα νέων Κ-20), που συνεχίζει την αλυσίδα των μεγάλων ταλέντων που αναδεικνύονται από τα τμήματα υποδομής του Αστέρα και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πώς σύντομα ένα Ελληνόπουλο θα αγωνίζεται στη Γερμανία!

Ένας άλλος νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα, ο 17χρονος πορτιέρο Νίκος Γιαννακόπουλος έχει μπει στο στόχαστρο της Ιταλικής Ουντινέζε, ενώ παλιότερα είχε απασχολήσει και την Αγγλική Μπλάκμπερν.

Με όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Αστέρα
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου