ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

O ανερχόμενος... οπαδός Δερμιτζάκης!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Λαγωνίδης, μιλάει στο gazzetta.gr για τον πρώην συμπαίκτη, φίλο και νυν προπονητή της ομάδας, Παύλο Δερμιτζάκη και αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα του 41χρονου τεχνικού...Οι δύο τους συνυπήρξαν στον “δικέφαλο του Βορρά” στις αρχές της δεκαετίας του '90 ως συμπαίκτες κι έκτοτε συνδέθηκαν με χρόνια φιλία... Ο Κώστας Λαγωνίδης που μέχρι πρότινος ήταν scouter του ΠΑΟΚ, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για οκτώ συναπτά έτη (1987-1995), σε αντίθεση με τον Παύλο Δερμιτζάκη, του οποίου η θητεία δεν ήταν τόσο μακροχρόνια.
Οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ να κάνει σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, ωστόσο, η μακρά και επιτυχημένη (τρεις άνοδοι)προϋπηρεσία του στους πάγκους (Εργοτέλης, Ατσαλένιος, Διαγόρας Ρόδου και Πανθρακικός) όλων των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσέδωσαν στο ενεργητικό του πολλές και πλούσιες παραστάσεις.
Ο Κώστας Λαγωνίδης μίλησε στο gazzetta.gr για τον παλιό του γνώριμο, που αντικατέστησε τον Μάριο Μπερέτα και αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει ο “δικέφαλος του Βορρά” για να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στα πλέϊ-οφ του Champions League...
- Πως είδατε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της εφετινής χρονιάς;
«Ο αγώνας του Άμστερνταμ είχε δύο όψεις! Την πολύ άσχημη εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, η οποία μας απογοήτευσε όλους και μας έκανε να περιμένουμε τα χειρότερα στο 2ο ημίχρονο... Ευτυχώς, όμως, η ομάδα μας διέψευσε ευχάριστα, παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, είχε πολλές δυνάμεις, σαφή αποφασιστικότητα και θύμισε τον ΠΑΟΚ του περυσινού πρωταθλήματος και τον σταθερό χαρακτήρα που είχε σε όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν...»
- Διακρίνατε αδυναμίες;
«Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν μεταξύ τους οι παίκτες, γιατί αν εξαιρέσουμε τις προσθήκες του Σαλπιγγίδη, του Μπουσαϊντί και του Ζουέλα, η ομάδα έχει τον ίδιο κορμό με πέρυσι... Γι' αυτό και πιστεύω ότι δεν δυσκολευτεί να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό και να πετύχει αυτά που έκανε πέρυσι... Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να κάνει ένα βήμα περισσότερο και να πετύχει το κάτι παραπάνω...»
- Την επιλογή του Παύλου Δερμιτζάκη πως την είδατε;
«Ο Παύλος είναι ένας πολύ ανερχόμενος προπονητής που έως τώρα έχει μία πολύ πετυχημένη πορεία στις ομάδες που εργάστηκε κι ανήκει στην κατηγορία των Ελλήνων προπονητών, τους οποίους περιμένουμε να εξελιχθούν... Είναι πολύ σοβαρό παιδί που αγαπάει την δουλειά του, έχει μεράκι και διαθέτει όλα τα προσόντα για να φτάσει ψηλά...»
- Το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, πάντως, το έκανε σε ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι...
«Ο Δερμιτζάκης έχει μόνο να κερδίσει από αυτή τη συνεργασία... Δε νομίζω ότι μπορεί να του καταλογίσει κάποιος κάτι αρνητικό τουλάχιστον σε αυτή τη σειρά των αγώνων με τον Άγιαξ, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του επαναληπτικού... Είναι ένας προπονητής έξυπνος που έχει δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους δυσκολία, “ρουφάει” συνεχώς γνώσεις κι πληροφορίες, είναι συζητήσιμος, είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί γνωρίζει πολύ το κλίμα της ομάδας, τους ανθρώπους της διοίκησης και τα θέλω του κόσμου και επίσης είναι Παοκτζής... Είναι πολύ θετικό για έναν προπονητή να είναι παράλληλα και οπαδός της ομάδας του...»
- Δεν γνωρίζουμε τι είπε στους ποδοσφαιριστές του στην ανάπαυλα, πάντως, ήταν φανερό ότι στο 2ο μέρος, άλλαξε εντελώς ο προσανατολισμός της ομάδας...
«Η απόδοση των παικτών βελτιώθηκε τα μέγιστα και πιστεύω ότι η συμβολή του σε αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση ήταν καταλυτική... Θέλει χρόνο και ο Παύλος για να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες στην προπονητική, αλλά νομίζω ότι το ξεκίνημα ήταν κάτι περισσότερο από ελπιδοφόρο...»
- Συμφωνείτε ότι το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ, δίνει στον ΠΑΟΚ μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πρόκριση στα πλέϊ-οφ του Champions League;
«Απόλυτα! Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον σύλλογο να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει στο Champions League, γιατί αν τα καταφέρει, ακόμη και να αποκλειστεί από τους ομίλους, αυτομάτως θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους αντίστοιχους του Europa League και θα μπορέσει να πάρει μία βαθιά οικονομική ανάσα... Αν η διοίκηση Ζαγοράκη ήταν σίγουρη ότι η πραγματοποίηση δύο-τριών καλών μετεγγραφών, θα εξασφάλιζε την επίτευξη της υπέρβασης, να είστε βέβαιοι ότι θα τις είχε κάνει... Δυστυχώς, όμως, οι μετεγγραφές από μόνες τους δεν εξασφαλίζουν την αγωνιστική πρόοδο... Γι' αυτό και οι διοικούντες προτίμησαν να πάνε στα σίγουρα...»
- Τι πιθανότητες δίνετε στον ΠΑΟΚ να τα καταφέρει;
«Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι αρχικά λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν, πλέον αυξήθηκαν κατά πολύ, γιατί η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα αλλά και γιατί εκτιμώ ότι η ομάδα θα έχει δουλέψει περισσότερο και θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη... Το ίδιο ισχύει και για τον Άγιαξ, βέβαια, πιστεύω όμως το πλεονέκτημα του γεμάτου γηπέδου και της μοναδικής αυτής ατμόσφαιρα, θα παίξει σημαντικό ρόλο... Για την ώρα, αυξήσαμε τις ελπίδες... Ο μεγαλύτερος στόχος είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League... Ας προκριθούμε πρώτα επί της ολλανδικής ομάδας και μετά χωρίς άγχος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό...»
- Για τον Άγιαξ τι άποψη σχηματίσατε;
«Δεν έδειξε κάτι περισσότερο από τη γνωστή εικόνα που χαρακτηρίζει το ολλανδικό ποδόσφαιρο! Έχει πολλούς παίκτες τεχνίτες που εξασφαλίζουν την καλή κυκλοφορία και την σωστή ανάπτυξη της ομάδας... Αυτό το έβγαλε κατά ήμισυ στο γήπεδο ο Άγιαξ, το μεγάλο του μειονέκτημα, όμως, είναι ότι βασίζεται σε πολλούς άπειρους παίκτες και η έλλειψη εμπειρίας φάνηκε στο 2ο ημίχρονο, όταν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ άρχισαν να δείχνουν την προσωπικότητά τους... Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να χτυπήσουμε στη ρεβάνς, αυτή την υπεροχή πρέπει να εκμεταλλευτούμε στον επαναληπτικό της Τούμπας, αν και ο αγώνας δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολος! »

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου