ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Supeleague αξίας 484 εκατ. ευρώ!!!!

Αυτά είναι τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων της Super League βασισμένα στο γερμανικό site transfermarkt.de που ειδικεύεται στα οικονομικά των ομάδων. Πρωτιά για Παναθηναϊκό και Ριέρα...Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν έπειτα από έρευνα στο γερμανικό μεταγραφικό site transfermarkt.de που ειδικεύεται στις μεταγραφές, τα μπάτζετ και τα γενικότερα οικονομικά στοιχεία των ομάδων που προκύπτουν παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, μετά και τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις.
Το συνολικό μπάτζετ των 16 ομάδων της SuperLeague  (δηλάδή το πόσο κοστολογούνται οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στις 16 Ελληνικές ομάδες) είναι 484 εκατομμύρια ευρώ! Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Παναθηναϊκός του οποίου οι παίκτες κοστολογούνται στα 102 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεύτερος ο Ολυμπιακός με 88 εκατ. Στην 3η θέση είναι ο ΠΑΟΚ με 57, τέταρτη η ΑΕΚ με 47 ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Άρης στα 31 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως επειδή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουν συμπεριληφθεί 33 παίκτες ενώ σε εκείνο του Ολυμπιακού 28 αν υπολογίσουμε το ποσό ανά ποδοσφαιριστή (μέση τιμή παίκτη), προκύπτει η εξής λίστα: 1ος Ολυμπιακός με 3,14 εκατομμύρια ευρώ ανά παίκτη, ενώ ο 2ος Παναθηναϊκός κοστολογεί 3,10 εκατομμύρια τον κάθε παίκτη.

Η αξία των παικτών

Πιο ακριβός παίκτης θεωρείται ο Ριέρα ο οποίος κοστολογείται στα 14 εκατομμύρια Ευρώ ενώ ο Σισέ είναι 2ος με 11 εκατομμύρια ευρώ.
Ακόμη γίνεται αναφορά για το ποσοστό των ξένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα που είναι το 49,3% του συνόλου των ποδοσφαιριστών της SuperLeague (210 στον αριθμό)
Στη 10η θέση η Ελλάδα

Πάντως σε σύνολο 40 Εθνικών Πρωταθλημάτων το Ελληνικό έρχεται 10ο στη σχετική λίστα των μπάτζετ με τα 484 εκατομμύρια ευρώ ενώ  η Premier League είναι στην 1η θέση, με τους παίκτες της οποίας να κοστολογούνται στα 3,2 δις ευρώ!

ΠΗΓΗ: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου