ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκία 2010: Δύο σενάρια για τα "χιαστί" παιχνίδια

Η ήττα της Εθνικής από την Τουρκία, αλλά πολύ περισσότερο η μεγάλη νίκη της Λιθουανίας επί της Ισπανίας δημιουργεί σοβαρά διλήμματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει των "χιαστί" παιχνιδιών, των νοκ άουτ αγώνων δηλαδή που ακολουθούν μετά την φάση των ομίλων του Μουντομπάσκετ....


Το λογικό σενάριο

Αν τα πράγματα έως τη λήξη των αγώνων στο πλαίσιο των ομίλων κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις, η Εθνική μας ομάδα θα καταλάβει τη 2η θέση του 3ου ομίλου και στο πρώτο "χιαστί" παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα του 4ου ομίλου. Υπολογίζαμε ότι αυτή η ομάδα θα ήταν μια εκ των Λιθουανίας, Γαλλίας, όμως, πλέον, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να τερματίσει στην 3η θέση η Ισπανία.

Πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή μία μονομαχία με την Ισπανία στην φάση των “16” δεν είναι επιθυμητή, το συγκεκριμένο σταύρωμα (C2-D3) οδηγεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον νικητή του ζευγαριού απέναντι στους Αμερικανούς, στο νοκ άουτ ματς για την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Το εναλλακτικό σενάριο

Αν η Εθνική Ελλάδας τερματίσει 3η στον όμιλό της (θα... χρειαστεί να ηττηθεί ακόμη μία φορά) θα αντιμετωπίσει τη 2η ομάδα του 4ου ομίλου. Αυτή την ώρα ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια χώρα θα τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου της Καισάρειας, αλλά φαίνεται πολύ πιθανό αυτή να είναι η Γαλλία ή η Λιθουανία.

Πέραν αυτού, το σταύρωμα C3-D2 αποτρέπει συνάντηση με την ομάδα των ΗΠΑ και φέρνει το νικητή απέναντι στον 1ο του 1ου ομίλου που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Αργεντινή. Ακούγεται (και μάλλον είναι) πολύ πιο βολικό για την Εθνική μας ομάδα. Αρκεί να επαληθευτεί...

ΠΗΓΗ: contra.gr

1 σχόλιο: