ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πάρτε το!

Μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών έχει μπροστά της για δεύτερη φορά στην ιστορία της την ευκαιρία να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στο μεγάλο τελικό του 13ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών... εδώ στο Ζάγκρεμπ, αντιμετωπίζει στις 8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας (απευθείας ΕΤ1) τη Ρωσία στην τελευταία της στάση πριν από την ολοκλήρωση ενός στόχου που έμοιαζε άπιαστο όνειρο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση.

Η εθνική ομάδα με την επιβλητική νίκη της στον ημιτελικό απέναντι στην Ιταλία (10-5) έχει ήδη πετύχει το στόχο της κι ό,τι κι αν γίνει απόψε στην πισίνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου του Sports Park του Μλάντοστ θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές της μίνιμουμ το ασημένιο μετάλλιο, που είναι το πρώτο που κερδίζει έπειτα από 10 παρουσίες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν θα διαδεχθεί τη Ρωσία στην κορυφή της Ευρώπης, μια Ρωσία που έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και στο Βελιγράδι και τώρα πάει για το τρία στα τρία.

Μία προπόνηση

Η εθνική ομάδα έκανε μία προπόνηση χθες το μεσημέρι διάρκειας μιας ώρας, με τις παίκτριες στη συνέχεια της ημέρας να είναι ελεύθερες, ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει ένα χαλάρωμα. Μάλιστα, κάποιες από αυτές δεν έχασαν την ευκαιρία και ήρθαν στο κολυμβητήριο και μαζί με τους παίκτες της εθνικής ομάδας Ανδρών και είδαν τον ημιτελικό ανάμεσα στον Κροατία και τη Σερβία.

«Αποφασίσαμε να αφήσουμε τις παίκτριες ελεύθερες για να αποφορτιστούν, εδώ και τρεις μήνες δεν κάνουν τίποτα άλλο, μόνο προπόνηση και βίντεο. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη, υπάρχει ηρεμία, αισθανόμαστε υπέροχα» έλεγε μετά το τέλος της προπόνησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.

Τα τεχνικά σημεία

Παράλληλα, ο Γιώργος Μορφέσης αναφερόμενος στα τεχνικά σημεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η εθνική ομάδα τόνισε:

«Αυτό που πρέπει πρώτα απ' όλα να προσέξουμε είναι να αντεπεξέλθουμε στο πιεστικό πρέσινγκ που παίζουν οι Ρωσίδες και να περιορίσουμε στο ελάχιστο εάν είναι δυνατόν τις λεγόμενες μικρές κόντρες που επιχειρούν να παίξουν συνέχεια.

Από την άλλη θα πρέπει να δουλέψει πολύ η δική μας περιφερειακή γραμμή και να περάσουμε όσες πιο πολλές φορές γίνεται την μπάλα στη φουνταριστή μας γα να κερδίσουμε αποβολές. Τέτοια παιχνίδια στο σύγχρονο πόλο κρίνονται πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο.

Ενα ακόμα στοιχείο που θέλει τεράστια προσοχή είναι ο ρυθμός του αγώνα. Εμείς θα πρέπει πάση θυσία να επιδιώξουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, να μην αφήσουμε τις Ρωσίδες να δώσουν το γρήγορο ρυθμό στον οποίο αρέσκονται και να πάνε το παιχνίδι στα ίσα, δηλαδή έξι εναντίον έξι».

Μια ανάσα από αρχισκόρερ η Γερόλυμου

Στο μεταξύ, η Αγγελική Γερόλυμου (φωτό) με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό με την Ιταλία οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 15 γκολ και μοναδική απειλή της είναι η Ρωσίδα Σοφία Κόνουκ με 13 γκολ, καθώς οι Κιστελέκι (13) και Ντράβουζ (12) έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με την Ουγγαρία.

Ο πίνακας των σκόρερ

Αγγελική Γερόλυμου/Ελλάδα/15

Σοφία Κόνουκ/Ρωσία/13

Ντόρα Κιστελέκι/Ουγγαρία/13

Ρίτα Ντράβουζ/Ουγγαρία/12

Εβγκενία Ιβάνοβα/Ρωσία/11

Μπλάνκα Χιλ/Ισπανία/11

πηγη: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου