ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πού να μην ήταν και φίλοι...

Μόλις δύο ημέρες κράτησε η «ειρήνη» ανάμεσα στους τρεις μεγάλους της Αθήνας, όπως συμφωνήθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Superleague την Τρίτη (15/9). Η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να οριστεί επικεφαλής της ΚΕΔ ο Κύρος Βασάρας, αντί του Βασίλη Τεροβίτσα, έφερε έντονη αντίδραση από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Αρη....

«Πράσινοι», «κιτρινόμαυροι» και «κίτρινοι» εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις, με τις οποίες καταλογίζουν στον πρόεδρο της διοργανώτριας ότι πήγε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ για να προασπίσει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και όχι ως εκπρόσωπος της Superleague, από την οποία δεν είχε καμία εξουσιοδότηση για να καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Μετά την αντίδραση της «Ενωσης», που ήρθε πρώτη χρονικά, ο Μαρινάκης, διευκρίνισε πως η παραπάνω πρόταση ήταν προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν εξέφραζε την ολομέλεια της Superleague, από την οποία άλλωστε δεν είχε εξουσιοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα Μαρινάκη, αλλά οι βολές που δέχθηκε ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ήταν έντονες, ιδίως από τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γιάννη Βεκρή μέσα στο συμβούλιο της ΕΠΟ, όταν κατατέθηκε το σχετικό αίτημα. «Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο στη Λίγκα», επεσήμανε ο δεύτερος αντιπρόεδρος των «πράσινων».

Στη συνέχεια, ήρθε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία κατηγόρησε τον κ. Μαρινάκη ότι πλέον φάνηκε ο λόγος για τον οποίο έκανε την επίθεση κατά του Γιώργου Δαλούκα μετά τον αγώνα του Αρη με τους «πράσινους» στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Παράλληλα, το σχόλιο που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ ότι «γιατί οι αρχηγοί της Εθνικής ομάδας να είναι όλοι από τον Παναθηναϊκό; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα», έφερε καυστική απάντηση από τους νταμπλούχους, οι οποίοι κατηγορούν τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για οπαδική προσέγγιση (σ.σ. αρχηγοί είναι οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Σεϊταρίδης).

Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης προχώρησε ακόμα περισσότερο, εκφράζοντας σχετική απορία για το γεγονός ότι αρκετοί Ομοσπονδιακοί προπονητές είναι παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού (σ.σ. εννοώντας, προφανώς, τους Γιώργο Γεωργιάδη και Λεωνίδα Βόκολο, που είναι στις Εθνικές Ελπίδων και Νέων, αντίστοιχα).

Πλέον, όλα δείχνουν ότι η «ανακωχή» που συμφωνήθηκε πριν από δύο μέρες αποτελεί παρελθόν και ότι η φιλία ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Νικόλα Πατέρα δεν μπορεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης. Κι όλα αυτά ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που είναι κολλητοί φίλοι... Σκεφτείτε να ήταν και εχθροί τι θα γινόταν...

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Eντύπωση προκάλεσε η σημερινή στάση του κ. Μαρινάκη στο διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Στο συμβούλιο αυτό ο κ. Μαρινάκης μετέχει ως πρόεδρος της Super League την οποία και εκπροσωπεί. Επέλεξε ωστόσο να εκμεταλλευτεί την εκεί παρουσία του για να κάνει υποδείξεις και προτάσεις περί διαιτησίας που προφανώς απηχούν τις θέσεις του ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και για τις οποίες ουδεμία εξουσιοδότηση είχε λάβει.

Υπό το φως βέβαια της σημερινής τοποθέτησης του κ. Μαρινάκη και της εμμονής του να προωθήσει τον κ. Βασσάρα και να ζητήσει την αποπομπή του κ. Τεροβίτσα γίνεται εύκολα αντιληπτό σε τι αποσκοπούσαν οι δηλώσεις του περί διαιτησίας της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναφορικά τώρα με τα σχόλια του κ. Μαρινάκη περί των αρχηγών της Εθνικής Ομάδας, ίσως να είναι ενδεικτικά, σε συνδυασμό με τις γενικότερες σημερινές τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, μιας οπαδικής προσέγγισης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό που απέχει από τα κηρύγματα περί αναβάθμισης του χώρου».

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων των ΜΜΕ αναφορικά με την παρέμβαση του κ.Μαρινάκη στο ΔΣ της ΕΠΟ, για την αποπομπή και την αντικατάσταση του κ.Τεροβίτσα από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ, θα θέλαμε να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ότι με τη παρουσία του εκεί, εκπροσωπεί όλες τις ομάδες της Super League, ως Πρόεδρος αυτής και μόνο.

Κατόπιν τούτου οποιαδήποτε πρόταση - κατεύθυνση ανακοινώνεται εκ μέρους του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να έχει προηγουμένως την έγκριση και τη συγκατάθεση των υπολοίπων μελών - ΠΑΕ της Super League.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα ανεχτεί να επιβάλλεται και να υποδεικνύεται  από την ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αλλά και από καμία άλλη ΠΑΕ μεμονωμένα, η αντικατάσταση οποιουδήποτε θεσμικού παράγοντα.

Δυστυχώς φαίνεται ότι παρόλο που συμφωνήσαμε από κοινού μόλις λίγες μέρες πριν, να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ όλων, κάποιοι παρουσιάζουν βραχεία μνήμη και έλλειψη διάθεσης για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και των αρχών του».

H ανακοίνωση του Αρη

«Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο σημερινό (17/9) διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της Λίγκας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, πρότεινε την αλλαγή της ΚΕΔ και ενώ η αγωνιστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει, προτείνοντας για Πρόεδρο της ΚΕΔ τον κύριο Κύρο Βασσάρα.

Επειδή στο τελευταίο ΔΣ της Λίγκας δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα, ούτε ζητήθηκαν οι απόψεις των μελών του ΔΣ ώστε να τεθεί το θέμα προς ψηφοφορία, θεωρούμε ότι η παραπάνω πρόταση δεν εκφράζει την βούληση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας και αποτελεί προσωπική άποψη του Προέδρου της Λίγκας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι όμως γνωστό και αποδεκτό, ότι στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της Λίγκας παρίσταται για να εκφράσει τις απόψεις του ΔΣ του συνεταιρισμού μας και όχι προσωπικές απόψεις.

Η Λίγκα πρέπει να συμμετέχει στις συζητήσεις για την διαιτησία με σωστές υποδείξεις, για την βελτίωση του πρωταθλήματος, αλλά ποτέ δεν ενεπλάκη σε υποδείξεις ονομάτων για Προέδρους της ΚΕΔ ή άλλων θεσμικών οργάνων της διαιτησίας, η οποία υπάγεται σε άλλον φορέα».

Η πρόταση Μαρινάκη

Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Superleague ζήτησε να αντικατασταθεί από την θέση του αρχιδιαιτητή ο Βασίλης Τεροβίτσας. Ως εναλλακτική ο ισχυρός άνδρας της Superleague και του Ολυμπιακού πρότεινε τον Κύρο Βασάρα, ο οποίος θα είναι το Α και το Ω στην διαιτησία, καθώς θα είναι επικεφαλής των ορισμών, των τιμωριών, της πειθαρχικής επιτροπής και γενικότερα του χώρου της διαιτησίας.

Μάλιστα, σχολίασε και την περίπτωση του Γιώργου Δαλούκα, λέγοντας προς τους συμβούλους της ΕΠΟ: «Δεν τον τιμωρήσατε, τον χαϊδέψατε».

Μετά τις αντιδράσεις, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να μην βγάλει ανακοίνωση, αλλά διευκρινίζονταν ότι ο κ. Μαρινάκης δεν ζήτησε αντικατάσταση του Βασίλη Τεροβίτσα, αλλά να εφαρμοστούν οι σχετικοί κανονισμοί που υπάρχουν στην ΕΠΟ, κατά παραγγελία της UEFA, βάσει των οποίων ο κ. Βασάρας, με τη θέση που κατέχει, να συμμετέχει και αυτός στη διαδικασία αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών και παρατηρητών, μαζί με τον κ. Τεροβίτσα.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανεβούν οι τόνοι από τις άλλες τρεις ομάδες και θεωρούν υπερβολική την αντίδραση που υπήρξε. «Δεν ζήτησε να υπάρξει αλλαγή στην ΕΠΟ, άρα δεν χρειαζόταν εξουσιοδότηση από τη Superleague», λένε χαρακτηριστικά στο λιμάνι και επισημαίνουν ότι θα μπορούσαν όλοι να ενημερωθούν για το τι ζήτησε ο κ. Μαρινάκης είτε μιλώντας μαζί του είτε μέσω των πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Οσο για το θέμα των αρχηγών της Εθνικής, υποστηρίζουν ότι η γνώμη του κ. Μαρινάκη είναι ότι, ανεξαρτήτως συμμετοχών, δεν είναι καλό να είναι και οι τρεις από την ίδια ομάδα και πως δεν έχει να κάνει θέμα με τον Παναθηναϊκό. «Το ίδιο θα έλεγε αν ήταν και οι τρεις από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Καλό είναι να είναι ένας από κάθε μεγάλη ομάδα».

Πιλάβιος: «Ρωτήστε τον Μαρινάκη»

Εξερχόμενος από το Δ.Σ. ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε δηλώσει: «Ρωτήστε τον κ. Μαρινάκη για την πρόταση που κατέθεσε, εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι» είπε αρχικά, και πρόσθεσε αναφορικά με την Εθνική: «Είχαμε μια συνομιλία μαζί του. Στηρίζουμε τον κ. Σάντος».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του ΣΔΟΕ τόνισε: «Δεν έχω ενημερωθεί επίσημα, αλλά δεν μπορώ να βλέπω το σήμα της ΕΠΟ στα κανάλια και να λένε ότι στελέχη της έχουν περίεργες δραστηριότητες...».

Μέσα στη συνεδρίαση, ο κ. Πιλάβιος σχολίασε τις αποχωρήσεις Αμανατίδη, Κυργιάκου και Γκέκα από την Εθνική: «Η Εθνική ομάδα είναι ιερό πράγμα. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να σηκώνεται και να φεύγει».


ΠΗΓΗ: ethnos.gr ΑΛΕΞΗΣ ΠΛΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου