ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τριάρα με... σβηστές μηχανές

Τι και αν ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του… Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, κάνοντας… απλά τη δουλειά του, επιβλήθηκαν με 3-0 της Ξάνθης, χωρίς να συναντήσουν ουσιαστική δυσκολία, συνεχίζοντας την παραμονή τους στην.... κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Ριέρα, Τοροσίδης και Φετφατζίδης τα τέρματα. Τραυματίας αποχώρησε ο Ισπανός, χειροκροτήθηκαν οι δύο Έλληνες σκόρερ. Κακή εμφάνιση από Πάρντο.

Μέτρια ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ξάνθη. Οι Πειραιώτες, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να πάρουν τα ηνία και να απειλήσουν αρκετές φορές τον Μίκαελ Γκσπούρνινγκ. Μάλιστα, σε μία από τις ευκαιρίες τους, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν το 1-0 (14’), με τον Ριέρα, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο 15λέπτο.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία έριξε τον ρυθμό της, χωρίς όμως αυτό να βοηθήσει την Ξάνθη να μπει στο παιχνίδι, καθώς η μεσαία της γραμμή, αδυνατούσε να προωθήσει την μπάλα στην γραμμή κρούσης της. Μοιραία λοιπόν στο 35’, ο Γιώργος Παράσχος σε μια προσπάθεια να τονώσει την επίθεσή του, πέρασε στην μάχη τον Μαρσελίνιο.

Η κίνηση του Παράσχου πέτυχε, καθώς οι ακρίτες έγιναν πολύ περισσότερο δραστήριοι, την στιγμή που οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισαν να δείχνουν μέτρια εικόνα. Αποτέλεσμα αυτού, η πολύ μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης για το 1-1, στην εκπνοή του ημιχρόνου, με τον Μαρσελίνιο σε τετ α τετ με τον Πάρντο, να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Ισπανού πορτιέρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά και για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, με το καλημέρα, έχασαν δύο ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο η Ξάνθη είναι η ομάδα που άγγιξε το 1-1, όταν μετά από σουτ του Κατόνγκο, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πάρντο. Κάπου εκεί οι Πειραιώτες έδωσαν ουσιαστικό τέλος στην αναμέτρηση, καθώς στο 52’ ο Βασίλης Τοροσίδης με τακουνάκι, έκανε το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι, με αποτέλεσμα Ολυμπιακός και Ξάνθη να αναλωθούν σε μία μάχη κέντρου, με τις δύο ομάδες πάντως σε 1-2 περιπτώσεις, να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων τους και να δημιουργούν επικίνδυνες στιγμές μπροστά από τις εστίες των Πάρντο και Γκσπούρνινγκ. Σε μια από αυτές, ο Φετφατζίδης έκανε το 3-0 (76’), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Ολυμπιακού.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Matchpoint: Το χειροκρότημα του κόσμου της Ξάνθης στον Βασίλη Τοροσίδη, όταν εκείνος δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε (2-0).

Actionman: Κανένας από τους παίκτες των δύο ομάδων δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Ολυμπιακός, στηρίχθηκε στην ομαδική του δουλειά για τη νίκη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν –πολλοί- παίκτες που υστέρησαν.

Distraction: Ο… μαγευτικός Ούρκο Πάρντο! Αφού στάθηκε τυχερός και είδε τον Μαρσελίνιο να πετάξει την μπάλα πάνω του στο 45, στο δεύτερο ημίχρονο, είδε την μπάλα να του παίρνει τα χέρια σε σουτ του Κατόνγκο, το οποίο για καλή του τύχη στη συνέχεια, σταμάτησε στο δοκάρι.

πηγη sportaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου