ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "EL CLASSICO"

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, έφτασε. Ένα ντέρμπι καθοριστικό για τον Παναθηναϊκού και λιγότερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάει στο ΟΑΚΑ με τον «αέρα» των 4 βαθμών, που τον χωρίζουν από τον δεύτερο Παναθηναϊκό...



 Προσωπικά, το παιχνίδι μου θυμίζει πολύ μα πολύ έντονα, το περσινό ματς του πρώτου γύρου, στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Παναθηναϊκού με 2-0 και 2 γκολ του ξεχασμένου φέτος, Κώστα Μήτρογλου. Και τότε ο Παναθηναϊκός, είχε πάει στο Φάληρο με 6 βαθμούς διαφορά και με τη φιλοδοξία να αυξήσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 9, αλλά ο Ολυμπιακός τον «πάτησε» και μείωσε τελικά τη διαφορά στους 3. Και τότε, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πάει στου Ρέντη για να τα «ψάλλει» στους παίχτες και να ζητήσει νίκη πάσει θυσία, όπως έκανε την Τρίτη και ο Νικόλας Πατέρας. Αυτό δε σημαίνει πως θα νικήσει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το παιχνίδι, απλά η όλη ατμόσφαιρα πριν από το παιχνίδι, μου θυμίζει το...περσινό pre game.
O Ολυμπιακός λοιπόν, κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ με την ψυχολογία στα ύψη. Είναι πρώτος με διαφορά 4 βαθμών από τους «πράσινους», παίζει καλό ποδόσφαιρο και θέλει τη νίκη τόσο για να πάρει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, όσο και για λόγους γοήτρου. Από την άλλη το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, μοιάζει με παιχνίδι δίχως αύριο. Το τριφύλλι, είναι 4 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία και σε περίπτωση ήττας, θα χάσει σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου. Επίσης η ήττα, είναι πολύ πιθανόν να φέρει και ανακατατάξεις στον Παναθηναϊκό, αφού ο Νίκος Νιόπλιας, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και τα σενάρια αντικατάστασης του, είναι πιο έντονα από ποτέ. Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον, το πως θα διαχειριστεί ο ντεφορμέ και άπειρος σε τέτοιου είδους καταστάσεις Νιόπλιας, όλη αυτή την πίεση που υφίσταται. Λέτε το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, να φέρει και πάλι αλλαγή προπονητή στους «πράσινους», όπως και πέρυσι, όταν ο Τεν Κάτε είχε αντικατασταθεί από τον Νιόπλια, πληρώνοντας, κυρίως, την ήττα από τον Ολυμπιακό;
'Οπως και να 'χει, μακάρι αύριο να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και να μην πονέσουν τα ματάκια μας! Πιστεύω πως το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος, τη δύναμη και στο ποιος θα δείξει πως θέλει πιο πολύ αυτό το παιχνίδι, όπως συμβαίνει πάντα, σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα ντέρμπι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, σπάνια κρίνονται από την τεχνική, και είθισται να τα κερδίζει, όποιος μπαίνει μέσα στο γήπεδο και «μασάει σίδερα». Αυτό πιστεύω πως θα συμβεί και αύριο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα ανώτερος του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι και η ομάδα, που θα φύγει με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ. Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό και είναι πολύ πιθανό να συμβεί και αύριο. Το τσιτάτο άλλωστε είναι, πως στα ντέρμπι δε χωράνε προβλέψεις και προγνωστικά.
Για το φτωχό μας ελληνικό ποδόσφαιρο, το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είναι πολλά παραπάνω από ένα παιχνίδι. Είναι κάτι που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι οπαδοί των δύο ομάδων, οι παίχτες και γενικά όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Δεν παίζουν ρόλο μόνο οι βαθμοί. Στη μέση, μεταξύ άλλων, υπάρχει το γόητρο και η...κάψα των οπαδών των δύο ομάδων, να περπατούν με το κεφάλι ψηλά την επομένη του ντέρμπι και να πικάρουν τους αντιπάλους τους. Αυτά είχα να πω. Όλα τα υπόλοιπα θα έχουμε το χρόνο να τα αναλύσουμε μετά το ελληνικό el classico. Eυτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου