ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!


Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, ανακοίνωσε χτες μαζί με τον Κώστα Αντωνίου στους παίχτες της ομάδας, πως ο πρόεδρος του τριφυλλιού, Νικόλας Πατέρας αποφάσισε πως ο Σισέ θα είναι από εδώ και στο εξής, ο πρώτος αρχηγός της ομάδας, πάνω από τους Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος, ο Γάλλος ήταν τέταρτος κατά σειρά αρχηγός....



Η απόφαση του Νικόλα Πατέρα μπορεί να εξέπληξε πολλούς, αλλά ακόμα και αν δε μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη, είναι σίγουρα φυσιολογική και απόλυτα δίκαιη. Εξάλλου ο Σισέ είναι από την αρχή της περιόδου ο καλύτερος παίχτης του Παναθηναϊκού και με τα γκολ του έχει βοηθήσει απίστευτα την ομάδα του. Από την άλλη, ο Γάλλος δίνει σε κάθε ματς και την ψυχή του για την ομάδα, παρόλο που φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι μόνο 1,5 χρόνο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει και τίποτα, αφού ως γνωστόν, έχει χτυπήσει και τατουάζ με το τριφύλλι. Παράλληλα εδώ και καιρό, είναι φανερό πως ο Σισέ είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω απ΄ αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως στην Κρήτη όταν ο Νιόπλιας είχε ανακοινώσει στη συνέντευξη τύπου την απόφασή του να παραιτηθεί, ο Σισέ ήταν αυτός που τον έπεισε να παραμείνει στην ομάδα, μαζί με τον Πατέρα βέβαια. Επιπλέον, το τελευταίο παράδειγμα της αρχηγικής παρουσίας του Σισέ, είναι μια ενέργειά του στο ημίχρονο του προχτεσινού αγώνα με τον Ηρακλή. Ο Γάλλος λοιπόν, με το που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου μέρους, έσπευσε να μπει πρώτος στα αποδυτήρια και ζήτησε από τον Γκμοχ και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, να αποχωρήσουν ώστε να μείνουν στα αποδυτήρια μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ηρεμήσουν αλλά και να μιλήσουν για να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και συνέβη τελικά.
Πράγματι η κίνηση αυτή του Σισέ στη διάρκεια του ημιχρόνου του παιχνιδιού με τον Ηρακλή, ήταν εντυπωσιακή και αποτελεί ένα ξεκάθαρο δείγμα του ότι ο 29χρονος επιθετικός έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου είναι διαπιστωμένο τόσα χρόνια, πως σπάνια οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές δένονται με τις ομάδες, στις οποίες αγωνίζονται. Αυτό έγινε με τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είναι ειδική περίπτωση και θεωρείται πια Έλληνας, έγινε με τον Βαζέχα, που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Τζόρτζεβιτς και με λιγοστούς ακόμα παίχτες. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν και επειδή ο Σισέ είναι ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού και μέσα στο γήπεδο, ο Πατέρας πήρε την απόφαση να τον χρίσει πρώτο αρχηγό. Και, κατά τη γνώμη μου, καλά έκανε. Σίγουρα βέβαια αυτή η απόφαση είναι κάπως άδικη για τον Καραγκούνη, που και οι πέτρες ξέρουν πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό και πως δίνει την ψυχή του σε κάθε ματς. Για τον Κατσουράνη και τον Ζιλμπέρτο όμως, δεν είναι. Γιατί η ηγετική παρουσία τους δε συγκρίνεται με αυτή του Σισέ.. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου