ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο ΤΡΕΛΟΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑΣ!

Αποφάσισα συχνά-πυκνά να κάνω ένα αφιέρωμα, σε διάφορους εκκεντρικούς ποδοσφαιριστές και όχι μόνο σε τέτοιους βέβαια. Έκανα την αρχή λοιπόν, με το αφιέρωμα για τον τιτανοτεράστιο (που θα έλεγε και ο Αλέφαντος) Κάρλος Βαλντεράμα (http://xarispsports.blogspot.com/2010/11/el-pibe.html) και σήμερα σειρά έχει ο υπερμέγιστος Ταρίμπο Γουέστο, ένας από τους καλύτερους Νιγηριανούς αμυντικούς όλων των εποχών. Εκτός από καλός ποδοσφαιριστής όμως, ο Γουέστ άφησε εποχή και με τα αμίμητα κοτσιδάκια του, τα οποία ήταν πότε πράσινα και πότε μπλε....


Ο Ταρίμπο Γουέστ λοιπόν, γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1974 στο Πορτ Χάρκουρτ της Νιγηρίας. Το 1993, ο Γουέστ βρέθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Οσέρ, με την οποία ως και τα μέσα του 1997, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Γαλλίας και δύο κύπελλα. Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 1997, ο Νιγηριανός αμυντικός έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού πήρε μεταγραφή για την Ίντερ. Με τη φανέλα των «νερατζούρι» μάλιστα, πραγματοποίησε μέχρι και το 1999, 44 συμμετοχές πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Ήταν μάλιστα βασικός στην πορεία της Ίντερ προς την  κατάκτηση του κυπέλλου Ουέφα το 1998. Το καλοκαίρι του 1999 λοιπόν και ενώ είχαν ενδιαφερθεί γι' αυτόν ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ, ο Άγιαξ και η Γιουβέντους, ο...τρελοκοτσιδάκιας αποφάσισε να παραμείνει στο Μιλάνο, άλλαξε όμως φανέλα και εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Μίλαν. Η πορεία του όμως με τους «ροσονέρι» δεν ήταν καθόλου καλή, έπαιξε μόνο σε 4 ματς και την αμέσως επόμενη χρονιά πήγε στην αγγλική Ντέρμπι Κάουντι. Η σεζόν 2001-2002 τον βρήκε στη Γερμανία και τη Καιζερσλάουτερν, ενώ πέρασε και από τα Βαλκάνια, αφού τη σεζόν 2002-2003 φόρεσε για 16 παιχνίδια τη φανέλα της Παρτιζάν. Από εκεί και μετά, η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα, αφού αγωνίστηκε στην αγγλική Πλίμουθ χωρίς επιτυχία, ενώ  η χάρη του έφτασε μέχρι και το Κατάρ αλλά και το Ιράν. Γενικά τα τελευταία χρόνια της καριέρας του ξεχώριζε μόνο για τα περίεργα κοτσιδάκια του.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο υπερμέγιστος Ταρίμπο Γουέστ λοιπόν, σταμάτησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως είναι ξάδερφος με έναν ράπερ, το όνομα του οποίου είναι Κάνι Γουέσταντ. Αυτό δεν το αναφέρω έτσι απλά και για την ιστορία, αφού λέγεται πως ο Νιγηριανός πρώην ποδοσφαιριστής είχε εμφανιστεί κάποτε σε σόου του ξαδέρφου του, οπότε δεν αποκλείεται να το έχει ρίξει στο τραγούδι. Με τέτοια κόμη πάντως, θα έχει σίγουρα λαμπρή καριέρα στο χώρο της ραπ..Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου