ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΟΚ?


Ό,τι έχτιζε για 89 λεπτά, έστω και με μέτρια προς κακή απόδοση συνολικά, γκρέμισε ο ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα κόντρα στη Μπριζ. Ο Βιερίνια άνοιξε το σκορ στο 25' με εντυπωσιακό σουτ, αλλά ο Σκέποβιτς ισοφάρισε στο 89' για τους Βέλγους. Με αυτή την ισοπαλία ο δικέφαλος, έχασε την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον θέλει τουλάχιστον το βαθμό στην Κροατία, στον αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ώτσε να πάει την πρόκριση....


Το ματς..

Στην αρχή του ματς ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία της Μπριζ, αφού η κυκλοφορία του, μεσοεπιθετικά, ήταν κακή. Παράλληλα έδειχνε να δίνει χώρο στους Βέλγος, τηρώντας το «πρώτα το μηδέν», που είχε πει ο Χάβος στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς. Στο 25' όμως, ο Βιερίνια έλυσε το...«γόρδιο δεσμό» και με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Από το σημείο αυτό και μετά όμως. ο ΠΑΟΚ αντί να συνεχίσει να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, υποχώρησε δίχως λόγο και δεν εκμεταλλεύθηκε το γεγονός, πως οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι. Η εικόνα αυτή επικράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και διατηρήθηκε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να νοιάζεται πιο πολύ για την άμυνά του, επαναπαυόμενος στο γκολ του Βιερίνια. Παρόλα αυτά οι Βέλγοι δεν απείλησαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο την εστία του Κρέσιτς. Στο 63', ο Σαλιπιγγίδης έχασε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αλλά δε συνέβη τίποτα άλλο μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 86' λοιπόν, ο Φωτάκης βγήκε σε τετ α τετ με τον Στάινεν, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Και στο τέλος, η Μπριζ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ για την ατολμία του και τον ανεξήγητο εφησυχασμό του και με κεφαλιά του Σκέποβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Το σχόλιο..

Αν θα έπρεπε να σχολιάσω με μία λέξη τον ΠΑΟΚ και το σημερινό αποτέλεσμα, η λέξη αυτή θα ήταν απογοήτευση! Εμένα τουλάχιστον, ο ΠΑΟΚ και ο Χάβος με απογοήτευσαν. Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί...Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, είχε την ευκαιρία αφού σκόραρε σχετικά νωρίς στο πρώτο ημίχρονο με τον Βιερίνια, να τελειώσει το ματς, αλλά ήταν άτολμος και σεβάστηκε περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε τους Βέλγους, οι οποίοι με εξαίρεση την ισοφάριση και 1-2 ακόμα φάσεις ήταν ακίνδυνοι. Άκουσα τον Κώστα Ορφανό στο τέλος του ματς, να λέει πως ο ΠΑΟΚ του φάνηκε κουρασμένος. Άντε να το δεχτώ αυτό για το δεύτερο ημίχρονο και μετά το 60'. Στο πρώτο όμως, ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να ήταν κουρασμένος. Τα είχε όλα. Έβαλε το γκολ σχετικά νωρίς, έπαιζε στην έδρα του και με τον κόσμο στο πλευρό του, ενώ η Μπριζ δεν είναι και καμία ομαδάρα. Τι άλλο ήθελε; Αυτά ήταν υπεραρκετά για να τελειώσει ο δικέφαλος από το πρώτο ημίχρονο το ματς και μαζί με αυτό την πρόκριση. Γιατί σήμερα, λόγω της ατολμίας και του υπερβολικού σεβασμού που έδειξαν ο Χάβος και οι παίχτες του στη Μπριζ, ο δικέφαλος του βορρά έχασε την ευκαιρία να προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, δεδομένου ότι η Βιγιαρεάλ νίκησε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πλέον, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν βαθμό τουλάχιστον στην Κροατία την τελευταία αγωνιστική. Τα λάθη και κυρίως η ατολμία και η διστακτικότητα, πληρώνονται στο ποδόσφαιρο κύριοι...Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου