ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ...


Είχα σκεφτεί να γράψω για τη βελτίωση που παρουσιάζει στο δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη των πράσινων στην Ξάνθη, αλλά προτίμησα να περιμένω να δω και το παιχνίδι με τον Άρη, προκειμένου να έχω δείγμα γραφής από δύο αγώνες. Μπορεί βέβαια να μην εντυπωσίασε κιόλας ο Παναθηναϊκός, στον αγώνα με τον Άρη, αλλά σίγουρα δείχνει σημάδια βελτίωσης και φαίνεται πως κάτι αλλάζει, με τη δουλειά που κάνει καθημερινά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Παιανία....



Σίγουρα αν συγκρίνει κανείς την εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία ματς του πρώτου γύρου αλλά και σχεδόν από το ξεκίνημα της χρονιάς, με την εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια κόντρα στην Ξάνθη και τον Άρη, βλέπει μια σαφέστατη διαφορά και μια αλλαγή προς το καλύτερο. Δε λέω βέβαια πως οι πράσινοι έγινα μέσα σε 3 εβδομάδες Μπαρτσελόνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί τομείς, στους οποίους ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί αισθητά. Είναι σημαντικό λοιπόν το γεγονός, πως ο Φερέιρα στο δεύτερο γύρο, παρουσιάζει στο γήπεδο μια ομάδα οργανωμένη, με σαφές αγωνιστικό πλάνο, καλή τακτική οργάνωση και πάνω απ' όλα μια ομάδα που έχει ταυτότητα και δεν περιορίζεται στο σύστημα "ψάχνουμε όλοι με σέντρες τον Σισέ"!

Παράλληλα, άκρως θετικό είναι το γεγονός, πως πολλοί παίχτες του Παναθηναϊκού, εμφανίζονται αρκετά βελτιωμένοι και ανεβασμένοι σε αυτά τα δύο πρώτα ματς της ομάδας τους για το 2011. Αυτό ισχύει για τον Λέτο, ο οποίος έχει επανέλθει πλήρως μετά το τραυματισμό που τον άφησε για δύο μήνες εκτός δράσης, τον Τζόρβα, ο οποίος φαίνεται να είναι καλά πλέον τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος  αγωνιζόμενος πλέον στο 4-3-3 του Φερέιρα, στη θέση που διέπρεπε και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, δηλαδή μπροστά από τα αμυντικά χαφ αλλά και για τον Γκοβού, ο οποίος ήταν πολύ καλός στον αγώνα με τον Άρη.

Αυτός όμως, που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση είναι ο Νίνης, ο οποίος στο 4-3-3 που εφαρμόζει πλέον ο Πορτογάλος προπονητής, έχει τη θέση του κεντρικού μέσου ή box to box κατά κάποιο τρόπο και ανταποκρίνεται πολύ καλά. Πολλοί μάλιστα λένε, πως ο Νίνης είναι το μεγάλο στοίχημα του Φερέιρα, ο οποίος πιστεύει πως η θέση στην οποία αγωνίζεται τώρα, είναι αυτή που του ταιριάζει περισσότερο. Πάντως θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό, το να καταφέρει ο Φερέιρα να κάνει ηγέτη τον Νίνη, αφού μέχρι τώρα δε μας έχει πείσει για το αν μπορεί μια ομάδα να βασιστεί και να «χτιστεί» πάνω του...

Το βέβαιο λοιπόν είναι, πως ο Παναθηναϊκός του 2011 είναι διαφορετικός και πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό του δεύτερου εξαμήνου του 2010. Και η βελτίωση αυτή των πρασίνων, πιστώνεται εν πολλοίς στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις στο τριφύλλι και να απαξιώθηκε τόσο από τον κόσμο όσο και από τον τύπο, αλλά πλέον ο Πορτογάλος έχει αρχίσει να βάζει τη «σφραγίδα» του στον Παναθηναϊκό και να φτιάχνει την ομάδα του, όπως ακριβώς αυτός θέλει. Αξίζει νομίζω να τον εμπιστευθούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού...Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου