ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΛ.ΑΣ: Είναι εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα!

Αναλυτική ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη με τις προσαγωγές, τις συλλήψεις και τα ευρήματα στα σπίτια και στα γραφεία των συλληφθέντων εξέδωσε η Αστυνομία. Όπως όλα δείχνουν η...πρακτική του κυκλώματος που μαστίζει τα τελευταία (;) χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία: "Όπλο-κουπόνι-πρακτορείο-κέρδη".....

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, εννέα (9) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.
Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

* Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
* Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
* Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
* Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
* Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
* Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ
Η έρευνα συνεχίζεται.


πηγη balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου