ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Ο αγώνας που είδαν 1 δις άνθρωποι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής και σύμφωνα με τη FIFA τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλη τη γη.....
Όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία, 909,6 εκατομμύρια θεατές είδαν έστω κι ένα λεπτό του αγώνα, ενώ ο αριθμός γίνεται δεκαψήφιος αν συνυπολογιστούν όσοι παρακολούθησαν το ματς της Ισπανίας με την Ολλανδία από το διαδίκτυο ή σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με την έρευνα, 619,7 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν 20 συνεχή λεπτά της αναμέτρησης, ενώ ο μέσος όρος τηλεθεατών ήταν 530,9 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως δεν κατάφερε να ξεπεράσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, όπου ο μέσος όρος τηλεθεατών ήταν 593 εκατομμύρια.

Τουλάχιστον 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 46,4% του παγκόσμιου πληθυσμού, παρακολούθησαν έστω κι ένα λεπτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο μέσος όρος τηλεθεατών ανά αγώνα ήταν 188,4 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της FIFA, η οποία εκδόθηκε το Μάρτιο, η ομοσπονδία έβαλε στα ταμεία της περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τις συμφωνίες που έκανε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης του 2010.

πηγη sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου