ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"Ο Ντέμης δεν θα κρατήσει τίποτα κρυφό!"

Την απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη να βγει αυτή την περίοδο και να μιλήσει δημοσίως για την "παράγκα  νούμερο 1" και την συνάντησή του με τον "παραγάρχη" το 2006 σχολίασε ο Χάρης Οικονομόπουλος.....
Ο δικηγόρος του πρώην παίκτη και προέδρου της ΑΕΚ αποκάλυψε ότι πριν από δύο - τρεις μήνες ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ επισκέφθηκε την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, χωρίς να γνωρίζει τι κατέθεσε, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση με το άνοιγμα των λογαριασμών του Σωκράτη Κόκκαλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Οικονομόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm
 

Για την κίνηση Νικολαΐδη και για την κλήση του από την εισαγγελέα: «Είμαι βέβαιος ότι έχει πει ο κ. Νικολαϊδης, έχει κάνει αναφορά στην πρώτη συζήτηση που έχει κάνει με την εισαγγελέα που έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό... Η συνάντηση με την κ. Παπανδρέου έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. Δεν ξέρω το περιεχόμενό της συζήτησης. Πιθανολογώ πως κλήθηκε ως πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ».

Για την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ: «Τις υποθέσεις της ΑΕΚ τις ανέλαβα μετά την επιτυχή εισαγωγή στο άρθρο 44. Τότε έγινα ΑΕΚ. Ο Ντέμης με συμβουλευόταν για το θέμα αυτό και μετά για την υπόθεση με τον Ψωμιάδη. Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή για να καταθέσει στην εισαγγελέα».

Για την περιβόητη συνάντηση με τον παραγκάρχη: «Η συνάντηση το 2006 ήταν λίγους μετά την απόφαση για άνοιγμα δύο τραπεζικών λογαριασμών του κ. Σωκράτη Κόκκαλη στην Ελβετία. Πρόκειται για την υπόθεση του ρωσικού λόττο. Ένα τέτοιο μεγάλο θέμα δεν προχώρησε, παρά την ύπαρξη στοιχείων.

Η καταγγελία ενός παραγκάρχη, χωρίς μάρτυρες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει. Θα μου επιτρέψετε να μην σας πω λεπτομέρειες για επαγγελματικά πράγματα. Το περιεχόμενο των συνομιλιών μου με τον Ντέμη δεν θα το αποκαλύψω. Περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τη σημερινή συνέντευξη.

Η συζήτηση είχε γίνει αρκετά βιαστικά και ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χάσει. Επρεπε να ακούσει τουλάχιστον όσα είχαν να το πουν. Η εμπειρία μου έδειχνε πως σε περιπτώσεις ακόμα και με χοντρά στοιχεία δεν έφτανε σε ανάκριση, περίμενα να τεκμηριωθεί κάτι πριν γίνει καταγγελία. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε για να αποδείξουμε αυτά που είχαν αποκαλυφθεί.

Απευθυνθήκαμε σε μια αγγλική εταιρεία. Το κάναμε γιατί η Ελλάδα είναι μικρό χωριό. Δεν βρίσκαμε ανθρώπους και οργανισμούς που να μην εμπλέκονται, να μην έχουν σχέση ή εξάρτηση. Έγινε συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να τεκμηριωθεί η παράγκα αλλά και πιθανές δωροδοκίας για την τότε διοίκηση της ΕΠΟ. Αν το πηγαίναμε μέχρι τέλος θεωρώ πιθανόν η αγγλική εταιρεία να έβγαζε... λαγούς. Εφόσον αποδεικνύονταν όσα είπαν στον Νικολαϊδη κάτι θα γινόταν».

Γιατί επέλεξε ο Νικολαΐδης να μιλήσει τώρα: «Η... εξομολόγηση μπορεί να ήταν και μια επίδειξη δύναμης. Υπάρχει μια κατηγορία μαφιόζων που πιστεύει πως με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνει τελείως το θύμα του. Ο Νικολαϊδης και η ΑΕΚ, που ήταν εκτός παράγκας, δεν θα αντιμετωπιζόταν σοβαρά από τους υπόλοιπους.

Δεν πιστεύω πως η δέσμευση του off the record εμπόδισε τον Νικολαϊδη να καταθέσει. Η μόνη δέσμευση που είχε απέναντι στους ανθρώπους της ΑΕΚ και τους φιλάθλους, ήταν η αποτελεσματική διαλεύκανση όλων όσων άκουσε.

Υποσχέθηκε σε κάποιον ότι δεν θα πει όσα άκουγε, αλλά αυτό θα διαρκούσε μέχρι να μπορέσει να τα αποδείξει. Τότε θα είχε την υποχρέωση να τα καταθέσει. Η δουλειά του Ντέμη είχε ξεκινήσει από την περίοδο που ήταν παίκτης της εθνικής. Είχε μείνει δύο χρόνια εκτός. Είχαν βγει στη 'Ζούγκλα' κάποιες κασέτες».

Γιατί τον επέλεξε ο παραγκάρχης: «Δεν αποκλείω ο παραγκάρχης να του μίλησε για να του πουλήσει προστασία. Αλλά αν πίστευε πως θα γίνει αυτό με τον Ντέμη, ήταν επιπόλαιος. Δεν μου είπε ποτέ ο Ντέμης αν φοβήθηκε ή όχι. (σ.σ. Δεν απαντά αν υπήρχε τρίτο πρόσωπο στη συνάντηση). Δεν φαντάζομαι ότι ο παραγκάρχης εξήγησε στον Ντέμη γιατί τον επέλεξε, όπως ο βιαστής δεν μιλάει στο θύμα του.

Αν ήμουν εγώ πρόεδρος και με έπαιρνε τηλέφωνο ένας παραγκάρχης θα ήταν λογικό να μην θέλω να τον δω. Και ο Ντέμης δεν ήξερε τι ήθελε να του πει. Αν το περιμέναμε ίσως να είχαμε κάποιο μέσο αντίδρασης. Η ομολογία δεν συνιστά απόδειξη, αλλά είναι χρήσιμο να ξέρει κανείς τι γίνεται».

Για το αν θα πάει ο Ντέμης αν τον καλέσει ο εισαγγελέας: «Καλώς να τον καλέσει ο εισαγγελέας και είμαι σίγουρος πως θα πάει. Κρατώ μια επιφύλαξη για το τι έχει καταθέσει στην κ. Παπανδρέου».

Για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Ο Μάκης Ψωμιάδης και οι συνεργάτες του δεν έχουν δικαστεί 10 χρόνια μετά. Η αναφορά που έκανε ο Ντέμης στον Κώστα Βαξεβάνη την είχε κάνει και σε μένα την περίοδο εκείνη. Κάναμε ό,τι περνούσε από τα χέρια μας για να διερευνήσουμε την εξομολόγηση και να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη. Η σχέση του Ντέμη με τους οπαδούς ήταν συναισθηματική. Άλλο όμως είναι το αίσθημα ευθύνης».

Γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη στιγμή να βγει να μιλήσει: «Το έκανε τώρα γιατί τώρα ρωτήθηκε και γιατί θεωρεί πως μπορεί να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να αποκαλυφθεί η παράγκα. Μπορεί να έχει κάτι το μυαλό του ή κάποια στοιχεία που εγώ δεν γνωρίζω. Εμείς δεν σταματήσαμε να ψάχνουμε και όταν χρειαστεί θα τα βγάλουμε όλα στη σέντρα...».

Για την επικοινωνία του με τον Νικολαΐδη: «Μιλήσαμε χθες το βράδυ με τον Ντέμη. Λίγο για την εκπομπή και αναρωτήθηκε, αν κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα δικαιοσύνης γιατί δεν φτάνει μόνο η κ. Παπανδρέου που κάνει τη δουλειά της άψογα. Σήμερα είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ, γιατί σήμερα αυτές οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες».

Για την καταδίκη του Ψωμιάδη: «Είχε καταδικαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης να πληρώσουν κοντά στα 80 εκατ. ευρώ. Αυτή η απόφαση έχει τελεσιδικίσει. Στον λογαριασμό του γιου του βρέθηκαν 565 εκατ. Αν ισχύει αυτό να είστε σίγουροι πως η ΑΕΚ θα πάρει μέχρι τελευταίου λεπτού. Όλο το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα ήταν στημένο κι εμείς θα συζητάμε για το ποδόσφαιρο και ένα γκολ ή ένα οφσάιντ; Πιθανώς ήταν στημένο».

πηγη balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου