ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ξέμεινε αθλητής των Special Olympics!!!

Μία απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία, που παραλίγο να εξελιχθεί σε μεγάλο δράμα εκτυλίχθηκε στο φινάλε των Special Olympics, που ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 4 Ιουλίου στη χώρα μας!
Αθλητής του Μαραθωνίου από τη Ρουάντα...
ξεχάστηκε (!!!) από την αποστολή της χώρας του και παρέμενε αφυδατωμένος να περιφέρεται επί τριήμερο στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ!!!
 
Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής ξεχάστηκε εντελώς (!!!) από την αρμόδια αποστολή της Ρουάντα, αμέσως μετά την διεξαγωγή του Μαραθωνίου για τους Αγώνες, που φιλοξένησε η χώρα μας.
Ο αθλητής εντοπίστηκε μόλις σήμερα (!) διακομίστηκε αμέσως στην Πολυκλινική Αθηνών για περίθαλψη και έλεγχο της υγείας του και ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο άμεσο κίνδυνο, ενώ σύντομα θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν οι συμπατριώτες και οι οικείοι του, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη!

Ο άτυχος αθλητής παρέμεινε αφυδατωμένος επί 60 ώρες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ αναμένοντας βοήθεια, η οποία έφτασε μόλις χθες.

Μάλιστα, υπήρχε σχετικό πρόβλημα και με την επικοινωνία αφού ο αθλητής από τη Ρουάντα μιλάει μόνο τη γλώσσα Σουαχίλι.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε και η αρμόδια Διεθνής Επιτροπή των Special Olympics, η οποία επιλήφθηκε της φροντίδας και της περαιτέρω φιλοξενίας του.

Το εντυπωσιακό είναι πως η αποστολή της αφρικανικής χώρας αριθμούσε μόλις 11 αθλητές, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο το απίστευτο της άνευ προηγουμένου ολιγωρίας των υπευθύνων!
Επίσης, η Ρούαντα, δεν έχει Πρεσβεία στην Αθήνα και έτσι τα διαδικαστικά ανέλαβε η γαλλική πρεσβεία.

Ο άτυχος αθλητής αναμένεται να επιστρέψει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην πατρίδα του.
Η υπεύθυνη των Αποστολών των Special Olympics, Χριστίνα Άνθη, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και μίλησε για το απίστευτο περιστατικό.

«Αυτό έγινε χθες το μεσημέρι. Η οργανωτική επιτροπή τον βρήκε, τον περιέθαλψε και τον φρόντισε και είναι τώρα καλά στην υγεία του. Θα τον φροντίζουμε μέχρι να γίνει εντελώς καλά και να επιστρέψει στη χώρα του. Ο συγκεκριμένος είναι αθλητής μαραθωνίου από τη Ρουάντα, ο οποίος ξεχάστηκε πίσω, χωρίς να γνωρίζουμε το πως έγινε αυτό. Μόλις τον εντοπίσαμε, τον φέραμε κοντά μας και ενημερώσαμε τη Διεθνή Επιτροπή, καθώς και την αποστολή της Ρουάντα και αμέσως κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να είναι σε ασφαλή χώρο, να είναι καλά στην υγεία του και να τον φροντίζουμε όπως πρέπει», τόνισε η κ. Ανθη και συνέχισε...

Για το που βρισκόταν ο αθλητής από την τελετή λήξης μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε…
«Περιφερόταν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και δεν τον γνωρίζαμε εμείς. Μόλις ήρθε κοντά μας, τον εντοπίσαμε αμέσως και προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε μαζί του. Είχαμε κάποια προβλήματα, καθώς μιλάει σουαχίλι, όμως βρήκαμε κάποιον τρόπο να μιλήσουμε μαζί του. Έχουμε κάποιον άνθρωπο πάντα κοντά του και τον φροντίζουμε όπως πρέπει να κάνει η οργανωτική επιτροπή. Υπάρχει και ειδικό προσωπικό πάντα διπλά του».

Για το ότι η απουσία του δεν έγινε αντιληπτή ούτε από την αποστολή της χώρας του…
«Κι εμείς ήμασταν έκπληκτοι, μόλις καταλάβαμε τι συνέβαινε. Ενημερώσαμε την αποστολή κι αυτοί μας είπαν ότι δυστυχώς έμεινε πίσω και ότι δεν κατάλαβαν ότι λείπει. Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα επιληφθεί η Διεθνής Επιτροπή».

Για το πόσα άτομα ήταν η αποστολή της Ρουάντα…
«Έντεκα. Δεν έχουμε πρεσβεία της Ρουάντα στην Ελλάδα και εκπροσωπείται από τη γαλλική. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές και η ουσία είναι ότι η οργανωτική επιτροπή τον φρόντισε, είναι πολύ καλά στην υγεία του και θα γυρίσει αεροπορικώς τη Δευτέρα στη χώρα του».

πηγη sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου