ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα παράταση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής!!!

Μέχρι τις 10/10 οι δηλώσεις συμμετοχής!!!
Δ' ΕΘΝΙΚΗ (3ος Ομιλος)
Το... ντόμινο των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που συνεχίζει επί της ουσίας να... παίζεται στις δικαστικές αίθουσες, αναπόφευκτα επηρεάζει και τη Δ' Εθνική. Μετά από δύο αναβολές, τελικά στις 29-30 Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει το εφετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, μετά την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Πρωταθλήματος που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις...
vatolakkiotis.blogspot.com

10 Οκτωβρίου θα έχουν την δυνατότητα οι ομάδες που υποβιβάζονται από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις συμμετοχές 
Από τη στιγμή που απαιτήθηκε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις με τις ομάδες που υποβιβάζονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ήταν δεδομένο πως θα χρειάζονταν και μία επιπλέον παράταση στην προθεσμία για τις δηλώσεις των συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Η νέα προθεσμία δόθηκε σήμερα, ημέρα Τετάρτη, το πρωί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και θα εκπνεύσει στις 10 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα σωματεία, που δεν έλαβαν αδειοδότηση από την Ε.Ε.Α., ώστε να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποιο πρωτάθλημα και να μην μείνουν... άπραγες για έναν ολόκληρο χρόνο.
Πέντε ομάδες έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι πέντε ομάδες, από όλες όσες έρχονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Την επιθυμία να συμμετάσχουν στη νέα Δ' Εθνική έχουν εκφράσει με επίσημο τρόπο ο Παναιγιάλειος, η Κόρινθος, η Ρόδος, η Ηλιούπολη και ο Αίας Σαλαμίνας. Πλέον, αναμένεται να διαπιστωθούν οι προθέσεις των υπολοίπων ομάδων, που δεν είναι άλλες από τους Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Εθνικό, Ιωνικό, ΑΟ Τρικάλων, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εορδαϊκό.
Πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου, με την ημερομηνία αυτή τη φορά να φαντάζει τελική. Οσον αφορά τις κληρώσεις, όπως έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ, για τον 10ο όμιλο θα λάβει χώρα κανονικά την προσεχή Κυριακή (2 Οκτωβρίου), ενώ για τους υπόλοιπους ομίλους θα γίνει στο διάστημα 15-20 Οκτωβρίου.
Του Δημήτρη Θεοδώρου (perifereiako)

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του Θεόδωρου Συμεωνίδη (sportorama) για το συγκεκριμένο θέμα.
Ένα θέατρο, όχι του παραλόγου, αλλά της παλινωδίας, παρακολουθούμε από τον περασμένο Αύγουστο, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση από την επιτροπή του πρωταθλήματος της Δ Εθνικής, καθώς κάθε εβδομάδα έχουμε και μία νέα ημερομηνία παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής κατηγορίας, αφού καθημερινά υποβιβάζονται σ’ αυτήν και άλλες ομάδες, από την Α, Β και Γ Εθνική.
Έτσι από προχθές εννέα ομάδες υποβιβάστηκαν στη Δ Εθνική επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α. και η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ετοιμάζεται να τις υποδεχτεί, οι οποίες είναι οι, Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Παναιγιάλειος, Εθνικός, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Τρίκαλα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και μαζί με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, θα αγωνιστούν στη Δ Εθνική. Βέβαια υπάρχουν και οι νέες διώξεις για τα στημένα παιχνίδια, ενώ σύμφωνα με ότι διαρρέετε, ότι υπάρχει και τρίτος γύρος παρόμοιων διώξεων.
Η Επιτροπή της κατηγορίας περίμενε αυτές τις εξελίξεις, αλλά και άλλες περαιτέρω, γι’ αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη του Σοφοκλή Πιλάβιου, αποφάσισε να δώσει παράταση στην έναρξη του πρωταθλήματος ως το τέλος Οκτωβρίου και με την πιθανότητα να μπούμε ακόμη και στο Νοέμβριο. Από αυτές τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ήδη Παναιγιάλειος και Ρόδος έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Δ Εθνική, ενώ και η Ηλιούπολη είχε εκφράσει ανάλογη πρόθεση. Η Επιτροπή πάντως θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να δει ποιες από τις ομάδες έχουν ήδη δηλώσει και ποιες από τις ήδη υπάρχουσες έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.
Παράλληλα, θα σταλεί στις νέες ομάδες επιστολή με την οποία θα ενημερώνουν πως το αργότερο ως τις 6/10 θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα γίνει ο υπολογισμός των χρεών τους προς την ΕΠΟ και θα γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους. Μετά τις 6/10, η Επιτροπή της Δ Εθνικής θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων, διαδικασία που γίνεται αρκετά περίπλοκη, καθώς κάποιοι όμιλοι θα έχουν περισσότερες από 15 ομάδες και δεν αποκλείεται οι νέες να μοιραστούν διαφορετικά για να μην διαταραχθεί η ισορροπία.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποφάσισε να κλείσει την Ομοσπονδία για 15 μέρες τον Ιούλιο, παρά να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των εξελίξεων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θεόδωρος Συμεωνίδης
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου