ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το δεύτερο πιάτο της Σούπερ Λίγκας

Ματς για όλα τα γούστα περιλαμβάνει το δεύτερο… μέρος της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος....


Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τη Δόξα Δράμας στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων»(15:00, Novasports 2), ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (17:15, Novasports 2). Στη Νέα Σμύρνη, κοντράρονται Πανιώνιος και Άρης (17:15, Novasports 3), ενώ στην Ξάνθη «δοκιμάζεται» ο Ατρόμητος κόντρα στην τοπική ομάδα (19:30, NET). Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας του Αστέρα και του Ολυμπιακού στην Τρίπολη (19:30, Novasports 2).
 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Οι δύο τελευταίες ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, κοντράρονται σήμερα (27/11) στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς. Υπενθυμίζουμε γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι απέναντι στη Δόξα Δράμας στα τελευταίας πέντε εντός έδρας παιχνίδια για την Α’ Εθνική.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Με επιθετικό προσανατολισμό σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ο Γιώργος Παράσχος κι αντί για το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί συνήθως, να προτιμήσει το 4-4-2. Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής, αναμένεται να κάνει  πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ, με τους Μουλόπουλο, Ζησόπουλο, Πόποβιτς, Φαβάλι και Ζουρούδη να παίρνουν φανέλα βασικού.  
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Χωρίς νέα προβλήματα τραυματισμών θα παραταχθεί η Δόξα κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Κάπελ, αφού εξέτισε την ποινή του, αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Βάντερσον θα παρει θέση του τραυματία Ψυχογιού στη δεξιά πλευρά. Μάλιστα, αυτή θα είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα των «μαυραετών» κόντρα στον Πανιώνιο.  
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ
Να μην αφήσει τον ΟΦΗ να κάνει το παιχνίδι του και «παγώσει» τον ρυθμό τουμ παιχνιδιού ζήτησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλντο Φερέιρα, από τους παίκτες του
Ο Παναθηναϊκός θέλει την νίκη και την πρωτιά απέναντι στην ομάδα του Αναστόπουλου που φέτος είναι αξιόμαχος αντίπαλος για όλους τους «μεγάλους», μια και ήδη έχει πάρει αποτέλεσμα από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Παναθηναϊκός
Με μία αναγκαστική αλλαγή στην ενδεκάδα και με σκέψεις για άλλη μία, θα παρατάξει ο Φερέιρα τον Παναθηναϊκό. Ο 65χρονος τεχνικός έδωσε συμβουλές στους ποδοσφαιριστές του για απόλυτη πειθαρχία στο παιχνίδι τους και καθαρό μυαλό για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, επειδή αυτός θεωρεί πως είναι ο τρόπος που μπορεί να διασπαστεί πιο εύκολα η ενισχυμένη αμυντική γραμμή της ομάδας του Αναστόπουλου.
Έτσι, στο 4-4-2 που από τότε που το.. βρήκε δεν το αλλάζει ο Φερέιρα, ο Καπίνο θα κάτσει και πάλι κάτω από τα δοκάρια αφού παίζει σαν… έτοιμος από καιρό. Στην άμυνα, από την στιγμή που ο Μαρίνος έπαθε διάστρεμμα την θέση του θα πάρει ο Λουκάς Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι δύο στόπερ θα είναι και πάλι εκτός απροόπτου οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι με σκέψεις να παίξει ο Καντέ αντί του Ισπανού. Αριστερά και πάλι ο ανεβασμένος Σπυρόπουλος.
Το δίδυμο των αμυντικών χαφ οι Σιμάο και Κατσουράνης, αριστερό χαφ θα παίξει ο Κουίνσι και δεξί ο Ζέκα. Τέλος, στην επίθεση θα αγωνιστούν και πάλι οι Κλέιτον και Λέτο. Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Καραγκούνη, Μαρίνου, Χριστοδουλόπουλου, Νίνη που είναι τραυματίες καθώς και των ανέτοιμων Ρούντολφ και Τοτσέ.
ΟΦΗ
Το αήττητο σερί έσπασε και τα προβλήματα διαδέχεται το ένα το άλλο. Το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη ήταν σκέτη καταστροφή αφού εκτός της ήττας, έχασε και δύο από τα βασικά στελέχη της ενδεκάδας. Ταυλαρίδης και Μάντζιος αποβλήθηκαν στο παιχνίδι με τους «κίτρινους» και στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα λείψουν και μάλιστα πολύ.
Ο Νίκος Αναστόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα σε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας. Τελικά την απόφαση του για το βασικό σχήμα στην αναμέτρηση με τους «πράσινους» θα την πάρει κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.
Ο Κάρολ θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι σίγουροι είναι ο Γαλανόπουλος, Γεωργίου και Μπουλούτ με τον τελευταίο να μην ξέρει ακόμα που θα αγωνιστεί ακριβώς. Δοκιμάστηκε και ως παρτενέρ του Γεωργίου αλλά και ως αριστερό μπακ κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Αν ο Τούρκος παίξει στην θέση του τότε κεντρικός αμυντικός θα είναι ο Σόουζα ενώ αν γίνει για την ανάγκη στόπερ τότε στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Βάντο.
Κάλαϊτζιτς, Ζόρντι Λόπεζ και Σουμπίνιο θα είναι λογικά η τριάδα στο κέντρο ενώ Σίσιτς, Καμπάνταης και Παπουλής θα είναι οι τρεις της επίθεσης.
Αναλυτικά η αποστολή του ΟΦΗ:
Κάρολ, Βεζυρίδης, Ζορμπάς, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Σόουζα, Βάντο, Ζαχαράκης, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Ουκάρ, Ζόρντι Λόπεζ, Καμπάνταης, Μποντόρ, Παπουλής, Σίσιτς, Χόρχε Λόπεζ, Σουμπίνιο.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ
Με νέο προπονητη, τον Άκη Μάντζιο και τον Σίτο Ριέρα στην αποστολή, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Άρη στη Νέα Σμύρνη, με τους «κίτρινους» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, μόλις, την περασμένη αγωνιστική.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ένα μήνα και κάτι… ψιλά από την τελευταία φορά που είχε ακολουθήσει αποστολή του Πανιωνίου -και είχε παίξει- (στην ήττα 3-0 από τον Ολυμπιακό, στη Νέα Σμύρνη) και λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Άκη Μάντζιου, κατά την παρουσίασή του, πως τον υπολογίζει κανονικότατα και τον εμπιστεύεται, ο Σίτο Ριέρα ξεπέρασε και τις τελευταίες… ενοχλήσεις και «μπήκε» σ’ εκείνη για το αυριανό ματς με τον Άρη!
Μέσα και ο Κουμορτζί, που προπονήθηκε χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση στην ποδοκνημική.
Αναλυτικά, η αποστολή: Ελευθερόπουλος, Σιδεράκης, Αυλωνίτης, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια, Πετκάκης, Κουμορτζί, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Κούρντι, Κολοβός, Μιλοβάνοβιτς, Σκέμπρι, Ριέρα και Κούτσι.
Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του νέου τεχνικού της ομάδας της Νέας Σμύρνης, όπως προανήγγειλε νωρίτερα, είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Κυρίως σε πρόσωπα, αλλά και στη διάταξη της ομάδας. Τώρα, ποια θα είναι αυτή, καλό θα είναι να περιμένουμε να τη δούμε στο χορτάρι…
Φαίνεται πως το 4-3-3 του Τάκη Λεμονή δεν θα πάει… περίπατο και ο Μάντζιος θα επιλέξει ένα παρεμφερές σύστημα -με τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γιόνσον, Τσότσαλιτς, Σιόβα και Κβιρκβέλια στην άμυνα, τους Κουμορτζί, Σάμαρη και Σκέμπρι (εδώ… παίζουν ΚΑΙ οι Πετκάκης, Αναστασόπουλος) στα χαφ, τον Ριέρα δεξιά, ίσως, τον Κολοβό αριστερά και τον Κούτσι μοναδικό προωθημένο.
«Παίζει», επίσης, και το σενάριο, σε περίπτωση που δεν είναι καλά ο Κουμορτζί, τη θέση του να πάρει ο Τσότσαλιτς και να πάει στο κέντρο της άμυνας, στο πλάι του Σιόβα, ο Αυλωνίτης.
Περισσότερα… αύριο, στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον κυανέρυθρο πάγκο.
ΑΡΗΣ
Έπρεπε να περάσει σχεδόν το 1/3 της σεζόν για να έρθει -μόλις την περασμένη αγωνιστική- το πρώτο «τρίποντο» για τον Άρη. Η πίεση και η κακοδαιμονία έδωσαν την θέση τους στην ανακούφιση και στο χαμόγελο και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι αυτό θα φύγει τόσο γρήγορα από τα πρόσωπα των «κίτρινων».
Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είχε περισσότερο χρόνο να δουλέψει με τους νέους του ποδοσφαιριστές κι ελπίζεται ότι η δουλειά του θ’ αρχίσει σύντομα να αποτυπώνεται στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αφού μέχρι πρότινος δεν φαινόταν -για διάφορους λόγους- να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο στο χορτάρι με τις γνωστές βαθμολογίες συνέπειες.
Εκπλήξεις για όλα τα γούστα επιφύλασσε ο Πολωνός στην προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Από την σύνθεση της αποστολής, μέχρι τις δοκιμές του για την ενδεκάδα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Κατ’ αρχήν φάνηκε οριστικά η ρήξη με τον Πρίττα, ο οποίος -μετά και την δημόσια κριτική που του άσκησε, δικαίως ή αδίκως- έμεινε ξανά εκτός πλάνων. Εκτός αποστολής έμεινε κι ο Ιάκομπ, στην θέση του οποίου επανήλθε ο Τσέζαρεκ (έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς 2,5 μήνες).
Σε σχέση με το ματς απέναντι στον ΟΦΗ αρκετές πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού συγκεντρώνει ο Τριανταφυλλάκος με τη λογική ότι ένα σχήμα με τον Σολτάνι στα άκρα (αντί για την κορυφή της επίθεσης) θα είναι πιο αποδοτικό. Επίσης μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Ντίκο, ο οποίος παρά το τροχαίο που είχε ήταν ανάμεσα στους 18 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Αθήνα. Σε διαφορετική περίπτωση στην θέση του θα ξεκινήσει ο Λαζαρίδης. Να σημειωθεί πως αντί του Γιακούποβιτς, δεύτερος τερματοφύλακας θα είναι ο 18χρονος Διούδης, καθώς ο Ελβετός δεν έχει απαλλαχθεί οριστικά από τις ενοχλήσεις στα πλευρά.
Η αποστολή του Άρη: Βελλίδης, Διούδης, Μίσελ, Καζναφέρης, Παπαστεριανός, Ντίκο, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Γιαννιώτας, Φατί, Τόχα, Οικονομόπουλος, Κατίδης, Ακόστα, Σολτάνι, Καστίγιο, Τσέζαρεκ και Τριανταφυλλάκος.
ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ο αήττητος Ατρόμητος αντιμετωπίζει την Ξάνθη, σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται, και θέλει να ξεφύγει με ένα καλό αποτέλεσμα.
Skoda Ξάνθη
Οι άνθρωποι της Ξάνθης έβλεπαν αρκετό καιρό την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο αλλά να μην παίρνει αυτό που άξιζε από το γήπεδο αλλά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Μπορείτε να ρωτήσετε και τα «θύματα» της, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Τώρα σειρά έχει ο Ατρόμητος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και προτίθεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με αυτή του ματς κόντρα στα Γιάννενα. Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ο μοναδικός «πονοκέφαλος για τον Έλληνα τεχνικό είναι η κατάσταση του Μάουρο Πόι που παρά το γεγονός το ότι ξεπέρασε την ενόχληση που ένιωθε παραμένει ερωτηματικό αν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.
 
Αναλυτικά η αποστολή των Ακριτών:
Βιβιανί, Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Σταθάκης, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο, Πόι, Βλαχοδήμος, Νταρμπιόν, Μάνταλος, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Ντάνι, Σουάνης, Μαρκόφσκι και Καζάκης.
Ατρόμητος:
Η… γκέλα με τον Λεβαδειακό δεν άρεσε καθόλου στο Γιώργο Δώνη, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα έβαλε γκάζια στους ποδοσφαιριστές του και τους ζήτησε μια καλή εμφάνιση στην Ξάνθη. Εκεί θα ταξίδεψε χωρίς τους Καραγκούνη, Καραγκιολίδη, Νάστο και Αθανασίου έχοντας διπλό στόχο. Τόσο το καλό ποδόσφαιρο, όσο και το αποτέλεσμα.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ιτάνζ δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Γιαννούλης και οι Τομάς και Φυτανίδης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους θα είναι ο Ζουέλα και λίγο πιο μπροστά οι Τάτος και Πίτου Γκαρσία. Δεξιά θα βρίσκεται ο Μπρίτο, αριστερά ο Επστάιν και στην κορυφή ο Μήτρογλου.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΣΦΠ
Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ , ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει στην ελληνική πραγματικότητα, για να αγωνιστεί κόντρα στον  Αστέρα στην Τρίπολη.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Αρκαδία, στην οποία παραδοσιακά δυσκολεύονται. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη αφήνουν πίσω την ήττα από την ΑΕΚ και ψάχνονται να κάνουν… την «ζημιά».
Αστέρας Τρίπολης:
Το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξει ο Σάκης Τσιώλης στην αναμέτρηση είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Πως θα γίνει αυτός; Αφοπλίζοντας τους Μιραλάς και Τζεμπούρ που είναι η αρχή και το τέλος της επίθεσης του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα και με τους επιθετικογενείς Ροτζέριο και Ράγιος στη μεσαία γραμμή θα προσπαθήσει να πάρει το κέντρο και να δημιουργήσει καταστάσεις.
Ο σχηματικός δεν θα αλλάξει, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί και με τα πρόσωπα. Ο Χακόμπο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Τσαμπούρης μένει στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Φορμίκα στο αριστερό. Ο Πουλίδο επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, αντί του Κωστούλα, πλάι στον Μπαρτολίνι, ενώ ο Χουανίτο παίρνει τη θέση του Αλβάρες μπροστά τους.
Οι Ράγιος και Ροτζέριο θα αναλάβουν να «δημιουργήσουν» στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Χούλι και Μπρέσκα, να δημιουργήσουν ρήγματα στα άκρα. Μοναδικός προωθημένος ο Περόνε.
Η αποστολή: Χακόμπο, Μπαντής, Πιπίνης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Πουλίντο, Χουανίτο, Αλβάρες, Ουσέρο, Ράγιος, Ροτζέριο, Ναβάρο, Τσαμπούρης, Χούλι, Περόνε, Μπρέσκα, Μπακασέτας, Ματούσιακ.
 
Ολυμπιακός:
Την... αύρα από το διπλό στο Βελοντρόμ ήρθε να την χαλάσει ο νέος τραυματισμός του Φέισα αλλά και οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Γέστε στην τελευταία προπόνηση. Αποτέλεσμα αυτών; Ο Ολυμπιακός να πηγαίνει στην Τρίπολη με στόχο τη νίκη αλλά με περισσότερες απουσίες ακόμη κι από αυτές που είχε όταν αντιμετώπισε μεσοβδόμαδα την Μαρσέιγ.
Ο πονοκέφαλος έγινε μεγαλύτερος για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το “πώς” θα καλύψει το κενό στο άξονα. Και αυτό γιατί, δεν θα έχει τον Γέστε, τον Φέισα στον οποίο θα μπορούσε να υπολογίζει για ένα διάστημα, αλλά και τον Ιμπαγάσα ο οποίος το Σάββατο ακολούθησε όλο το ομαδικό πρόγραμμα.
Θέλοντας και μη οι λύσεις για τον άξονα είναι μετρημένες και ο Ισπανός είναι αναγκασμένος να στραφεί στον Μανιάτη για να καλύψει το κενό δίπλα στον Μοντέστο στη μεσαία γραμμή, με τις επιλογές για αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα να είναι περιορισμένες.
Από εκεί και πέρα ο Μέγιερι αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του βασικού. Οι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ θα είναι στο κέντρο της άμυνας. Οι Χολέμπας και Τοροσίδης στα άκρα της. Μπροστά από τους Μανιάτη και Μοντέστο θα είναι ο Φουστέρ. Ο Μιραλάς στο ένα άκρο και, πιθανότατα, ο Μόνχε στο άλλο.
Αναλυτικά, η αποστολή: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέβας, Μοδέστο, Αμπντούν, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Μόνχε, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.
πηγη sday.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου