ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η «λάμψη» δεν ήταν αρκετή!


Ο Ολυμπιακός κρατούσε τα… καλύτερα για το τέλος, αλλά δεν χαμογέλασε… Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκαναν μπροστά στον κόσμο τους ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλτου Αρσέν Βενγκέρ, κερδίζοντάς την απόλυτα δίκαια με σκορ 3-1. Ήθελαν πάρα πολύ και να κερδίσουν το ματς αλλά και να προχωρήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Προσπάθησαν για το καλύτερο, ήταν σαφώς ανώτεροι των Άγγλων και κατέκτησαν με το... σπαθί τους το… τρίποντο, όμως όπως αποδείχθηκε αυτό δεν έφτασε για να συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μαρσέιγ μέσα σε λίγα λεπτά… καθάρισε το ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-2 και έστειλε έτσι τους πρωταθλητές Ελλάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο έφερε πικρία στο… στρατόπεδο των ερυθρολεύκων.
Τι του κόστισε
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε -όπως πολύ σωστά διατύπωσε ο Αρσέν Βενγκέρ- το τίμημα της αγωνιστικής του απραξίας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων με την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη. Εκεί όπου κατέβηκε να αντιμετωπίσει την γαλλική ομάδα μην έχοντας κανένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια του. Σε έναν αγώνα όπου έχασε με σκορ 1-0.
Σίγουρα όταν ξεκινάς με ένα τέτοιο ντεσαβαντάζ σε ένα γκρούπ με τις Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ το έργο σου δυσκολεύει για τα καλά στην συνέχεια. Από εκεί και πέρα όπως ήταν φυσικό του στοίχισαν και οι ήττες στην Αγγλία από την Άρσεναλ (σ.σ. όπου άξιζε καλύτερης τύχης) και στην Γερμανία από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Εάν έστω σε ένα από εκείνα τα παιχνίδια είχε αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, τότε ενδεχομένως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.
Όμως αυτό που δεν μπορεί να παραγνωριστεί είναι πως γενικά ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έμεινε πιστός στο καθήκον του. Έκανε το χρέος του απέναντι στην Άρσεναλ και διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση.
Τι έκανε στον όμιλο
Οι Πειραιώτες έκαναν στον όμιλό τους ποδαρικό με ήττα στις 13 Σεπτεμβρίου από την Μαρσέιγ στο φαληρικό γήπεδο. Στις 28 του ίδιου μήνα έχασαν με 2-1 από την Άρσεναλ εκτός έδρας.
Στις 19 Οκτωβρίου μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση νίκησαν με 3-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Αθήνα. Την 1η Νοεμβρίου όμως ήρθε άλλο ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα καθώς έχασαν με 1-0 από την γερμανική ομάδα εκτός έδρας.
Στις 23 Νοεμβρίου ύστερα από ένα ακόμα καλό ματς επεβλήθησαν με 1-0 της Μαρσέιγ στην Μασσαλία. Έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους στις 6 Δεκεμβρίου με τη νίκη με 3-1 επί της Άρσεναλ. Συνολικά μάζεψαν 9 βαθμούς σε 6 αναμετρήσεις. Και όμως με τέτοια συγκομιδή δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ...
Τα παιχνίδια του:
1η αγωνιστική – 13 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1
2η αγωνιστική – 28 Σεπτεμβρίου: Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1
3η αγωνιστική – 19 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1
4η αγωνιστική – 1η Νοεμβρίου: Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός 1-0
5η αγωνιστική – 23 Νοεμβρίου: Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1
6η αγωνιστική – 6 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

Στεναχώρια, ξενέρωμα και… μπηχτές!
Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρά την εμφατική τους νίκη και την αποθέωση που γνώρισαν από τον εκπληκτικό τους κόσμο –που έδωσε για άλλη μία φορά το δικό του… ρεσιτάλ- έφυγαν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το γήπεδο. «Δεν γίνεται να έχεις κάνει ένα τέτοιο ματς, να κερδίζεις την Άρσεναλ και να αποκλείεσαι έτσι», έλεγαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πώς γύρισε το ματς η Μαρσέιγ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ.
«Εμείς αξίζαμε αυτήν την πρόκριση και δεν την πήραμε», συμπλήρωναν στις κουβέντες που έκαναν ανάμεσά τους. Όλοι τους ήθελαν πολύ να συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ με συνέπεια να… ξενερώσουν που παρά την πολύ καλή τους εμφάνιση με την Άρσεναλ δεν τα κατάφεραν.
Έσταζαν… μέλι Βαλβέρδε και διοίκηση
Από την μεριά τους ο Βαλβέρδε αλλά και οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία της ομάδας τους στο ματς με τους «κανονιέρηδες» αλλά και για την εν γένει προσπάθειά της στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός τεχνικός συνεχάρη θερμά τους παίκτες του και τους ζήτησε να παραμείνουν στα ίδια αγωνιστικά επίπεδα ενώ οι διοικούντες τον σύλλογο τόνιζαν πως εάν οι Πειραιώτες συνεχίσουν έτσι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν…
«Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά»
Ο Ολυμπιακός θα μετάσχει πλέον στο Γιουρόπα Λιγκ, μία ιδιαίτερα δυνατή διοργάνωση. Βασικό μέλημα των ανθρώπων του είναι «να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Και το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας πολύ καλός θεσμός. Όσο πιο ψηλά πάμε, τόσο πιο καλά θα είναι για εμάς». Βέβαια στο λιμάνι ελπίζουν να έχουν και μία καλή κλήρωση.
Και τώρα ξανά πρωτάθλημα
Ο Ολυμπιακός καλείται άμεσα να επανέλθει στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο δύσκολο και εάν είναι αυτό. Για τον Ολυμπιακό πρώτος στόχος ήταν και παραμένει η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων με το πρωτάθλημα να είναι στην κορυφή της λίστας, και μάλιστα τόσο για την διοίκηση όσο και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.

Ο Ολυμπιακός
 κρατούσε τα… καλύτερα για το τέλος, αλλά δεν χαμογέλασε… Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκαναν μπροστά στον κόσμο τους ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, κερδίζοντάς την απόλυτα δίκαια με σκορ 3-1. Ήθελαν πάρα πολύ και να κερδίσουν το ματς αλλά και να προχωρήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Πηγή:gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου