ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το μυαλό του τον «τιμωρεί»

Σπουδαίο ταλέντο. Είναι 20 ετών και 6 μηνών πια ο Κώστας Μανωλάς και μετρά ήδη 64 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια με την φανέλα της ΑΕΚ μέσα σε 1,5 χρόνο καριέρας. Μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά τον Μάρτιο του 2010 και δικαίωσε όσους τον έφεραν στην Ενωση και τον εμπιστεύτηκαν. Ωστόσο, έκτοτε παρουσιάζει μια στασιμότητα. Ελάχιστη βελτίωση, αναλογικά με τις δυνατότητες που έχει. Και είναι μεγάλες για Ελληνα αμυντικό...
Το επώνυμο του «βαρύ». Ανιψιός της σημαίας της ΑΕΚ, του τεράστιου Στέλιου Μανωλά δεν είναι και λίγο. Πάρα… πολύ είναι σίγουρο. Και για να το διαχειριστείς και για το εκμεταλλευτείς. Ο Κώστας ξεκίνησε καλά, αλλά εν συνεχεία… έχασε τον δρόμο. Αυτή είναι η άποψη των συμπαικτών του στην ΑΕΚ. Σπουδαίο ταλέντο, που όμως μένει πίσω ελέω της νοοτροπίας του.
Μια νοοτροπία που τον οδηγεί σε επιπολαιότητες στην συμπεριφορά του. Σε παιχνίδια που κάνει πολύ καλή εμφάνιση, έχει 1-2 φάσεις που χάνει την συγκέντρωση του και το «πληρώνει» η ομάδα. Αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Τα κρούσματα απείθαρχης συμπεριφοράς μαζεύτηκαν πολλά.
Και στην προπόνηση της Τετάρτης έμελλε να ξεφύγουν τα πράγματα κατά πολύ. Κατά κάποιους συμπαίκτες του κινήθηκε εναντίον του Νίκου Κωστένογλου, που τον κοιτούσε «παγωμένος» ενώ άκουγε τα… γαλλικά του νεαρού. Στα αποδυτήρια εν συνεχεία οι «παλιοί» και αρκετοί άλλοι συμπαίκτες του έβαλαν… άγριο χέρι, περισσότερο από όσο θα περίμενε και ο ίδιος. Τόσο που οι φωνές έφταναν μέχρι το γήπεδο έξω.
Ο «Κωστέ» είχε να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Ακουσε την «συγνώμη» του νεαρού, αλλά έπρεπε να διαφυλάξει την πειθαρχία και τον σεβασμό εντός ομάδας. Το σκέφτηκε πολύ και αποφάσισε να τον αφήσει εκτός για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ας τον είχε μεγάλη ανάγκη αγωνιστικά. Αλλωστε ένα λάθος που έφτασαν εδώ τα πράγματα, είναι ότι ο μικρός ένιωθε ότι η ΑΕΚ τον είχε ανάγκη και το… εξέλαβε λανθασμένα.
Ουσιαστικά όμως η απόφαση του Κωστένογλου, «προστατεύει» τον Μανωλά. Μπορεί ο 20χρονος να «τιμωρεί» με το μυαλό του το σπουδαίο ταλέντο του, αλλά ο προπονητής του τον «προστάτευσε». Διότι τα πρώτα «μυνήματα» των φίλων της ΑΕΚ από σχόλια σε internet και ραδιόφωνα δεν ήταν θετικά για τον Μανωλά μετά το επεισόδιο. Ετσι σε περίπτωση που έπαιζε αύριο μετά από τα όσα (δυσάρεστα) έγιναν, ίσως να είχαμε αντιδράσεις. Που πρώτο «θύμα» θα είχαν τον Μανωλά και μετά την ηρεμία της ΑΕΚ.
Ο Κωστένογλου δεν διακινδύνευσε τίποτα από όλα αυτά και έστειλε ένα βασικό παίκτη του στην… εξέδρα. «Δεν πήγαινε άλλο… Θα έκανε μεγαλύτερο κακό σε όλους μας να μείνει ατιμώρητος. Αν ήταν κάποιο παιδί που έκανε πρώτη φορά λάθος θα το χειριζόμουν αλλιώς. Το έχει κάνει ξανά και τώρα φτάσαμε εδώ» είπε ο προπονητής της ΑΕΚ μέσα στα αποδυτήρια.
Σημαντικό όμως είναι και το «αύριο». Πως θα αντιδράσει από εδώ και πέρα ο απρόβλεπτος Μανωλάς και αν βάλουν πάλι όλοι μαζί (με αυτόν μαζί) την ΑΕΚ πάνω από όλα. Πάνω από εγωισμούς, πάνω από προβλήματα, πάνω από όλα. Για να βγουν κερδισμένοι όλοι. Και η ΑΕΚ από το μεγάλο «κεφάλαιο Μανωλάς» και ο 20χρονος από την τεράστια ευκαιρία στην καριέρα του που λέγεται «ΑΕΚ». Εκτός και αν τον Ιανουάριο πωληθεί για το ελάχιστο δυνατό κέρδος ή το καλοκαίρι φύγει τσάμπα.

Πηγή:aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου