ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Όλα στο νερό!

Το υγρό στοιχείο είχε την τιμητική του στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ, με τους Γιαννιώτη και Λυμπερτά να κατακτούν τους τίτλους σε άνδρες και γυναίκες και την ομάδα πόλο των γυναικών να λαμβάνει τη διάκριση σε ομαδικό άθλημα...
Το πόλο και η κολύμβηση μάς «ανέβασαν» στα ψηλά το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Ο Σπύρος Γιαννιώτης παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για τη σεζόν που φεύγει με 1,769 βαθμούς, μπροστά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1,044 βαθμοί) και τον Δημήτρη Χονδροκούκη (569 βαθμοί).

Στις γυναίκες πρώτη αθλήτρια βγήκε η Μαριάννα Λυμπερτά με 1230 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την κορυφαία πολίστρια στον κόσμο Αλεξάνδρα Ασημάκη με 1121 και στην τρίτη την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.
Σε ομαδικό επίπεδο, η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, όπως ήταν αναμενόμενο έλαβε μια ακόμη διάκριση, παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους αθλητικούς συντάκτες με 1,830 βαθμούς, έναντι 1.121 της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και 602 της Εθνικής ποδοσφαίρου.

Μοναδική… παραφωνία στην κυριαρχία των αθλημάτων του υγρού στίβου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου, Φερνάντο Σάντος ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος τεχνικός με 1.411 βαθμούς, με δεύτερο τον Γιώργο Μορφέση της Εθνικής πόλο γυναικών (1.106) και τρίτο τον προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκο Γέμελο (615).
Τιμητικές βραβεύσεις

Στις άλλες βραβεύσεις της βραδιάς, ο Δημήτρης Χονδροκούλης και ο πατέρας και προπονητής του Κυριάκος βραβεύθηκαν από τον ΠΣΑΤ με το έπαθλο κοινωνικής προσφοράς, ενώ για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Με το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» τιμήθηκαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Στέφανος Καπίνο, ενώ ο Ευγένιος Τζέραρντ τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ο σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας και  η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. Το έπαθλο του «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκε στην ιστιοπλόο Αθανασία Φακίδη.
Ακόμη, τιμήθηκαν οι Έλληνες που τερμάτισαν πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών τον περασμένο μήνα, με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο και τη Σοφία Ρήγα να λαμβάνουν το σχετικό βραβείο. Τέλος, ειδικό βραβείο δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πορεία στο Champions League και την πρόκριση στους «16»

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου