ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στη Βουλή οι υποθέσεις Καλόπουλου και εισαγγελέων!

Μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο έφτασαν οι υποθέσεις της επιστροφής του Δημήτρη Καλόπουλου στη διαιτησία και της καρατόμησης των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, κ.κ. Φάκου και Αντωνακάκη...
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, με την οποία ζητεί να μάθει αν θα υπάρξει διερεύνηση των δύο υποθέσεων «που εμπαίζουν το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης και των ανθρώπων του ποδοσφαίρου».
Με την ερώτηση του, ο κ. Βούρος τονίζει πως «κακές πρακτικές και φαινόμενα του παρελθόντος εξακολουθούν να δηλητηριάζουν το σώμα του ποδοσφαίρου», ενώ η επιστροφή Καλόπουλου «δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης και απογοήτευσης» και αποτελεί «πλήγμα για την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προς τον Παύλο Γερουλάνο:
«ΘΕΜΑ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλαβε το χρόνο που πέρασε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την εξυγίανση και την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Στους πολίτες και τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου, αποκαλύφθηκαν παράνομες ενέργειες και γεγονότα που πρόσβαλλαν το φίλαθλο πνεύμα και την έννοια του “ευ αγωνίζεσθαι”. Μετά από παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού γνωρίσαμε μια αισθητά βελτιωμένη κατάσταση. Ωστόσο μια σειρά από πρόσφατα γεγονότα συντηρεί την άποψη, ότι κακές πρακτικές και φαινόμενα του παρελθόντος εξακολουθούν να δηλητηριάζουν το σώμα του ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, η ομόφωνη απόφαση της ΕΠΟ να παύσει από τα καθήκοντά τους, τους δύο αθλητικούς εισαγγελείς οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια για κάθαρση του ποδοσφαίρου μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό αίτημα παύσης των δύο εισαγγελέων, εισηγήθηκε η Σούπερ Λίγκα και το οποίο αίτημα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, χαρακτήρισε ως “άστοχο”.
Επιπρόσθετα η αξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δέχεται και άλλο πλήγμα με την επιστροφή στη διαιτησία, διαιτητού ο οποίος συμπεριελήφθη στη δικογραφία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και σε βάρος του οποίου, ασκήθηκε δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία. Παρόλο που η υπόθεσή του εκκρεμεί, η επιστροφή του δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης και απογοήτευσης.
Κε Υπουργέ,
Λαμβάνονται θεσμικές αποφάσεις και επιλέγονται ενέργειες που εμπαίζουν το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης και των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Μετά τα παραπάνω ερωτώ:
1. Θα προβείτε σε όποιες θεσμικές και νόμιμες ενέργειες απαιτούνται για την ενίσχυση και συνέχεια στη κάθαρση του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
2. Θα διερευνήσετε κάτω από ποιες πραγματικές συνθήκες λήφθηκαν οι παραπάνω αποφάσεις;
Ο Βουλευτής,
Ιωάννης Βούρος».

Πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου