ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη ήττα για Παναθηναικό

Ο Άρης κατατρόπωσε τον Παναθηναικό νικώντας τον με 3-1 και τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα, φέρνοντας παράλληλα στην κορυφή την ΑΕΚ...
Τέτοιο πάθος που είχε ο Άρης στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ανάγκασε τους φιλάθλους να «τρίβουν» τα μάτια τους. Μέχρι το πρώτο 15 λεπτό οι Θεσσαλονικείς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα δημιουργώντας 3 κλασσικές ευκαιρίες ενώ είχαν κερδίσει και 5 κόρνερ.
Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ούμπιντες σουτάρε από αριστερά αλλά απέκρουσε ο Καπίνο, γύρισμα του παίκτη του Άρη, διώχνουν σε κόρνερ οι «πράσινοι».
Δύο λεπτά αργότερα κεφαλιά του Ντίκο, διώχνει ο Καπίνο! Ο Γιάκομπ μπήκε στην φάση και σωστά ο επόπτης δείχνει οφ-σάιντ. Στο 11’ ο Τσέζαρεκ βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο αλλά ο νεαρός πορτιέρο έδιωξε.
Γκολ ο Τσέζαρεκ
Το «σφυροκόπημα» του Άρη έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο 12ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς που έβγαζαν διαρκώς σέντρες από τα δεξιά της άμυνας του Παναθηναϊκού με τον Βύντρα να μην μπορεί να κόψει του Ουμπίδεζ και Μίσελ σε μια από αυτές πετάχτηκε ο Τσέζαρεκ στο πρώτο δοκάρι με τον Μπουμσόνγκ να τον χάνει μέσα από τα μάτια του και με προβολή να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Φωνές σε Κλέιτον
Μετά το γκολ οι «κίτρινοι» οπισθοχώρησαν με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 16ο λεπτό να φτάνει στην εστία του Βελλίδη, όμως το σουτ του Κουίνσι ήταν αδύναμο. Οι «πράσινοι» πιέζουν όμως αυτό έλειπε από την ομάδα του Φερέιρα ήταν τελική πάσα. Ο Πορτογάλος διέγνωσε το πρόβλημα και ζήτησε από τον Κλέιτον να μοιράζει πιο γρήγορα την μπάλα και να μην την κουβαλάει συνεχώς.
Ο χορός του… Μπουμσόνγκ
Ο Παναθηναϊκός, όσο ο Άρης δεν έβγαινε από το καβούκι του έγινε απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Το τρίγωνο Λέτο, Κουίνσι και Κλέιτον άρχισε να λειτουργεί. Στο 37ο λεπτό η μπάλα χάθηκε ύστερα από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Κουίνσι να δίνει στον Κλέιτον αλλά το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε λίγο άουτ.
Οι «πράσινοι» ένα λεπτό αργότερα έκρυψαν την μπάλα κερδίζοντας ένα κόρνερ με τον Λέτο να το εκτελεί και να σημαδεύει το κεφάλι του Μπουμσόνγκ. Ο Καμερουνέζος πήδηξε ανενόχλητος και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
2-1 με την βοήθεια του Σαριέγκι 
Εκεί που ο Άρης έδειχνε να έχει καταρρεύσει και να μην μπορεί να τις λύσεις στην πίεση του Παναθηναϊκού σε μια αντεπίθεση ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Σ’ αυτό βοήθησε και ο Σαριεγκι που λειτούργησε ως συμπαίκτης του Ντίκο, βγάζοντας τετ α τετ τον αμυντικό των «κίτρινων» με τον Καπίνο. Από πλεονεκτική θέση δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Τον έπιασε στον ύπνο... 3-1
Η χρυσή αλλαγή του Πρόμπιερζ ο Νέτο πέτυχε το τρίτο γκολ του Άρη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βάζοντας τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Βέβαια για να μπει η μπάλα στα δίχτυα βοήθησαν αρχικά ο Σαριέγκι με το φάουλ που έκανε πάνω στον Βραζιλιάνο αμυντικό του Άρη. Ο Νέτο μετά από μεγάλο διάστημα που έμεινε εκτός ομάδας επέστρεψε με γκολ και τι γκολ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ με αριστουργηματικό τρόπο και 3-1!
Ζήτησαν πέναλτι
Ο Φερέιρα αποφάσισε να βγάλει τον κακό Κλέιτον και να περάσει στο παιχνίδι τον Ρούντολφ χωρίς να αλλάξει κάτι στην διάταξη των «πρασίνων». Στο 61' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι πάνω στον Μπουμσόνγκ, τον οποίο φάνηκε να σπρώχνουν μέσα στην περιοχή οι αμυνόμενοι του Άρη. Ο Σπάθας είχε διαφορετική άποψη και ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας.
Φουλ επίθεση από Φερέιρα
Με την κατοχή της μπάλας να έχει φτάσει στα επίπεδα του 57% ο Φερέιρα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας και τον Πετρόπουλο. Ο Πορτογάλος ζητούσε διαρκώς να πιέσουν περισσότερο τον Άρη. Όμως η παρουσία των «πράσινων» στα καρέ τους Βελλίδη ήταν ελάχιστη και προέρχονταν από μακρινά σουτ όπως αυτό του Ρούντολφ στο 72ο λεπτό.
Δεν θα βάλει μυαλό
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας όμως Άρης τις ευκαιρίες. Στο 75'ο Σαριέγκι προλαβαίνει τον Σανκαρέ και στέλνει την μπάλα κόρνερ. Στο 83ο λεπτό ο εγωιστής Καστίγιο που ήθελε να περάσει όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 4ο γκολ για τον Άρη. Ο Μεξικανός εκνεύρισε μόνο τους συμπαίκτες και τον προπονητή του, αλλά και τον κόσμο που φώναζε «σουτ».
MAN OF THE MATCH: Αρκετοί ήταν οι παίκτες που διεκδικούν αυτό το βραβείο. Κυρίως αυτοί που πέτυχαν τα γκολ. Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο. Από κοντά και ο... Σαριέγκι αλλά για διαφορετικό λόγο.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σίλβα Κλέιτον αυτή την φορά δεν χόρεψε. Κινήθηκε σε πολύ ρηχά επίπεδα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να δείχνει κομμένος στα δύο. Ο Φερέιρα του ζητούσε να παίζει με την μια την μπάλα, όμως ο Βραζιλιάνος τον χαβά του. Αφού είδε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποφάσισε να τον στείλει στον πάγκο για ξεκούραση.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ούμπιντεζ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από την ημέρα που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα». Ο Αργεντινός έκανε άνω κάτω την δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού με τον Βύντρα να έχει τρομερά προβλήματα στο να κόψει τον κοντόσωμο μεσοεπιθετικό.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιόσου Σαριέγκι σαν άλλος Άι Βασίλης έκανε δύο δωράκια απρόσμενα στον Άρη. Ευθύνεται στο δεύτερο και τρίτο γκολ του Άρη καθώς με την απροσεξία του έδωσε πάσα στον Ντίκο για το 2-1 και έκανε φάουλ πάνω στο Νέτο. Ο Ισπανός δεν ενέπνεε σιγουριά καθώς ήταν συνεχώς επιρρεπής στο λάθος μικρό ή μεγάλο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ηλίας Σπάθας ήταν πραγματικός άρχοντας του σημερινού αγώνα. Ήταν πολύ κοντά σε όλες τις φάσεις και όπως έλεγαν οι φίλαθλοι του Άρη μετά το τέλος του αγώνα «Ο Σπάθας ήταν 50αρίσιος». Ελέγχεται όμως για τη δύσκολη φάση του Μπουμσόνγκ, που χρειάζεται ριπλέι για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έγινε.  
Άρης: Βελλίδης, Μίσελ, Παπαστεριανός(80’ Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ουμπίντες, Γιαννιώτας(46’ Νέτο), Γιάκομπ(60’ Καστίγιο), Τσέζαρεκ.
Παναθηναϊκός: Καπίνος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα (69’ Πετρόπουλος), Κουίνσι(84’ Μαυρίας), Κλέιτον(60’ Ρούντολφ), Λέτο.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου