ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικος... Αλέφαντος!

Ο Νίκος Αλέφαντος παίρνει... τ' όπλο του. Μιλάει για Νίνη, Αβραάμ, Τζιμπούρ, Μιραλάς και φτάνει μέχρι... Παπαδήμο. Οπως πάντα, απολαυστικός...
Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς θα έβλεπα Νίνη για Ολυμπιακό που λήγει το συμβόλαιό του, καθώς και αν θα πούλαγα με πολύ καλά λεφτά Τζιμπούρ ή Αβραάμ. Για τον Ριέρα έλεγα συνεχώς «πούλα τον να τον ξεφορτωθούμε»! Η απόδοσή του στην Τουρκία με δικαίωσε.
Για Τζιμπούρ δεν λέω το ίδιο. Εκτός κι αν έρθουνε πραγματικά πολλά λεφτά. ΟΤζιμπούρ παίζει την πιο καλή του μπάλα στον Ολυμπιακό, δεν είχε ξαναπαίξει άλλοτε τέτοια μπάλα. Εγώ βλέπω όμως ορισμένα πράγματα… Είναι ψυχρός στους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του, με τον Μιραλάς παρατηρώ διάφορα, βλέπω τον Μέσι πώς πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, βλέπω τον Ρονάλντο πώς πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του- και μιλάμε για τεράστιους παίκτες- ενώ ο Τζιμπούρ είναι ψυχρός, σαν κάτι να θέλει, σαν να ζητάει καλύτερο πρωτάθλημα.
Αν μου έλεγαν με τα ίδια χρήματα ποιον να πουλήσω μεταξύ Τζιμπούρ και Μιραλάς, θα διάλεγα να κρατήσω τον Μιραλάς. Είναι πιο θεαματικός, πιο γρήγορος, πιο φαντεζί, πιο μικρός σε ηλικία και παίζει όπου έχεις ανάγκη. Και φορ έπαιζε καταπληκτικά και στα άκρα παίζει αναγκαστικά. Τέτοιοι παίκτες χρωματίζουν τις ομάδες. Δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιους παίκτες. Βλέπω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγου χάρη, δεν έχει παίκτη σαν τον Μιραλάς.
Αβραάμ θα πουλούσα μόνο αν έβρισκα άλλον γρήγορο σαν κι αυτόν που να ξέρει καλύτερη μπάλα. Όλη η δουλειά του Αβραάμ είναι η ταχύτητά του. Δεν έχει γλύκα στο παιχνίδι του και τέχνη. Σε βοηθάει όμως η ταχύτητά του να πιέζεις ψηλά, χάρη στον Αβραάμ μπορεί να ανεβαίνει ψηλά ο Ολυμπιακός, γιατί είναι σίφουνας και καλύπτει γρήγορα στην επαναφορά μεγάλες αποστάσεις.
Για Νίνη που λήγει το συμβόλαιό του, δεν τρελαίνομαι. Κάποτε τον λιγουρευόμουν πολύ τον Νίνη για τον Ολυμπιακό, όταν ήταν πραγματικό ταλέντο. Η εξέλιξή του όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν βελτίωσε την ταχύτητά του, δεν έγινε διεισδυτικός. Δεν είμαι τελείως αρνητικός πάντως γιατί είναι μικρός σε ηλικία.
Εγώ Βιερίνια ήθελα και θέλω. Χρειαζόμαστε τέτοιους παίκτες στον Ολυμπιακό. Έχουμε μάθει να παίρνουμε τέτοιους παίκτες στον Ολυμπιακό. Με προσωπικές ενέργειες, με σουτ, με ταχύτητα, να φεύγουν γρήγορα, να μπουκάρουν, να ευχαριστιέσαι μπάλα όταν τους βάζεις δίπλα στους άλλους καλούς παίκτες που έχουμε. Εγώ αυτόν ήθελα.
Καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλο τον κόσμο, τις ευχές μου ειδικά στους φουκαράδες. Σε αυτούς που δεν έχουν λεφτά. Και να σταματήσει αυτό το παραμύθι με τον Παπαδήμο! Έλα μωρέ με τον Παπαδήμο, μας είχατε πρήξει «Παπαδήμος και Παπαδήμος», και τον είδαμε. Ένα ψυχρό πράγμα, τραπεζίτης, έρχονται κι άλλα μέτρα τώρα λέει. Αυτός αποκλείεται να κλαίει για τον κοσμάκη που έμεινε άνεργος, για τις οικογένειες που θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα, για τους νέους που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.
Να κοιτάξει τον φουκαρά ο Παπαδήμος, τον συνταξιούχο, τον φοιτητή, τον άνεργο, να απαιτήσει λεφτά για ανάπτυξη από την Ευρώπη, να πάρει ανάσες ο λαός, δεν πάει άλλο. Να μην μπουν άλλοι φόροι, να μην γίνουν άλλες περικοπές μισθών, διότι από τον λαό πήρανε και τις τσέπες! Ούτε τσέπες δεν του άφησαν του λαού. Και τι κατάφεραν, βλέπω ότι μας πηγαίνουν ολοταχώς για τη δραχμή…

Πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου