ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Ξέσπασε» ο Παναθηναϊκός!

Η ήττα από την Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική, αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 84-58 του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ...
Οι «πράσινοι» φιλοδώρησαν με 26 πόντους διαφορά το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, ξεσπώντας και για τις μέτριες εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό. Πάρτι από τα 6,75μ. έκανε το «τριφύλλι», ενώ ο Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολύτιμες μονάδες του όπως ο Διαμαντίδης. 
 
Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τις προθέσεις του ενώ από το πρώτο μέρος είχαν επί της ουσίας «κλειδώσει» το παιχνίδι. 
 
Δυνατό ξεκίνημα στο ματς από τον Λόγκαν, πολύ καλή εμφάνιση από τον Πατ Καλάθη. Ο Τόντιτς ξεχώρισε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. 
 
Όλοι οι παίκτες του «Ζοτς» πρόσθεσαν το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ. 
 
Το ματς 
 
Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Με πρωταγωνιστή τον Λόγκαν (12 πόντοι, 2/2 2π., 2/2 3π., 2/2 βολές), οι «πράσινοι» έτρεξαν σερί 7-0 και πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά παιχνιδιού είχαν ήδη φτάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (+10, 12-2). Σε έξι λάθη ανάγκασαν τους αντιπάλους τους οι γηπεδούχοι και εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την αστοχία τους από τα 6,75μ. ξέφυγαν με 16 (20-4). Μείωσαν σε (20-11) με επτά αναπάντητους πόντους οι φιλοξενούμενοι όμως οι παίκτες του «Ζοτς» ξαναπήραν διψήφιο προβάδισμα (26-13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. 
 
Χωρίς σκορ για δύο λεπτά έμεινε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους «κιτρινόμαυρους» να πλησιάζουν στους οκτώ (26-18). Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε για πολύ αφού έμειναν άποντοι για περισσότερα από τέσσερα λεπτά. Δύο τρίποντα του «Σάρας», πέντε πόντοι του Πάτ Καλάθη και άλλοι τόσοι του Βουγιούκα και οι «πράσινοι» με σερί 17-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 25 πόντους (43-18)! Το μόνο που κατάφερε ο Ηλυσιακός ήταν να μειώσει σε 45-22 με τον Γκάρντενερ Χολ, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίκτες από το πρώτο μέρος έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ εμφανής ήταν η πρόθεση του «τριφυλλιού» να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο με την πρώτη ευκαιρία (7/7 αιφνιδιασμοί). 
 
Δυνατά μπήκε στο παρκέ η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη στο β' ημίχρονο, μειώνοντας σε 45-29 με σερί 7-0. Με κρεσέντο από την περιφέρεια απάντησε το «τριφύλλι». Την αρχή έκανε ο Σάτο, συνέχισε ο Διαμαντίδης για να ξαναπάρει τη σκυτάλη ο Κεντροαφρικανός που «φόρτωσε» με άλλα δύο τρίποντα το καλάθι του Ηλυσιακού. Το… έργο ολοκλήρωσε στην λήξη των 30' ο Νικ Καλάθης ο οποίος έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή, +30 (66-36). Μόνος του προσπαθούσε ο Τόντιτς για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. 
 
Ολοένα και αύξανε η διαφορά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο φτάνοντας ακόμα και στο +34 (75-41). Χαλάρωσε ο ρυθμός στη συνέχεια πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο Ηλυσιακός για να μειώσει σε 75-50 με σερί 9-0. Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά με τους γηπεδούχους να φτάνουν άνετα στη νίκη με 84-58. 
 
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 45-22, 66-36, 84-58 
 
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ζούμπος 1, Μάριτς 7 (7 ριμπάουντ), Μπατίστ 2, Λόγκαν 14 (2), Σάτο 9 (3), Π. Καλάθης 11 (2), Διαμαντίδης 11 (2), Βουγιούκας 10, Ν. Καλάθης 5 (7 ασίστ), Κυρίτσης 4, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 9 (2). 
 
Ηλυσιακός (Κώστας Φλεβαράκης): Σπανός 3 (1), Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Τόντιτς 23 (4), Νάνα 5 (7 ριμπάουντ), Χατζής 5, Αποστολίδης, Τόμπσον 2, Γκάρντενερ Χόλ 14, Κασελάκης 2, Τσαπρούνης, Γαλιώτος 2. 
 
Γήπεδο: ΟΑΚΑ 
 
Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Πουρσανίδης Κ., Ανδρικόπουλος 
 
Κομισάριος: Κόκκορης

Πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου