ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η αγαπημένη μας Ρωσία!

Η θύμηση της είναι γλυκιά. Παρά την ήττα μας (2-1) στην Πορτογαλία (2004), προκριθήκαμε με τη γνωστή κατάληξη. Το παρελθόν με τους Ρώσους περιλαμβάνει επίσης δύο σημαντικές προκρίσεις (1980, 1994)...
Tίτλοι EURO: 1960 (ως Σοβιετική Ένωση), 1964 (φιναλίστ ως Σοβιετική Ένωση), 1972 (φιναλίστ ως Σοβιετική Ένωση), 1988 (φιναλίστ ως Σοβιετική Ένωση).
 
Παρουσίες: Η Ρωσία έχει τρεις παρουσίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1996 και το 2004 οι Ρώσοι αποκλείστηκαν από την φάση των ομίλων, ενώ το 2008 έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Το 1992 οι Ρώσοι μαζί με 12 από τα 15 κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης συμμετείχαν ως «Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών» και αποκλείστηκαν από τους ομίλους, ενώ ως Σοβιετική Ένωση στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 1960, ενώ σε 3 περιπτώσεις ήταν φιναλίστ (1964, 1972, 1988).
 
Τι έκανε στο προηγούμενο: 
Με τον Γκους Χίντινκ στον πάγκο της η Ρωσία έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο EURO του 2008 και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου γνώρισε την ήττα από την μετέπειτα Ισπανία με 3-0. Οι Ρώσοι συμμετείχαν στον όμιλο της Εθνικής μας και με 2 νίκες και μία ήττα (από την Ισπανία) πήραν την πρόκριση, ενώ στα προημιτελικά σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησαν της Ολλανδίας με 3-1 στην παράταση!
 
Η Ρωσία του 2011: Ανανεωμένη με τη νέα γενιά του ρωσικού ποδοσφαίρου, η μεγάλη Αρκούδα μοιάζει έτοιμη για την διάκριση. Με το επίπεδο της ρωσικής πρέμιερ λιγκ να ανεβαίνει συνεχώς και τους μέσους (Ντενίσοβ, Γκλουσακόβ, Τζαγκόεβ, Σεμσόβ) της να βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση, τους επιθετικούς της να είναι πολύ ποιοτικοί (Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο, Κερζακόβ) και τον Άντβοκατ στον πάγκο πήρε σχετικά εύκολα την πρώτη θέση και την πρόκριση στον δεύτερο όμιλο με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (απέναντι σε Ιρλανδία, Αρμενία, Σλοβακία, Σκόπια και Ανδόρα), έχοντας και την καλύτερη άμυνα με μόλις 4 γκολ παθητικό.
 
Προπονητής: Ο Ντικ Άντβοκατ πέτυχε τον πρώτο του στόχο, που η πρόκριση για τα τελικά και ήδη η ομοσπονδία του έχει κάνει πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το Μουντιάλ του 2014. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει δώσει την ώθηση που ήθελαν όλοι μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ του 2010 και συνεχίζει στα χνάρια που άφησε ο Χίντινκ.
 
Ηγέτης: Ο Αντρέι Αρσάβιν κάνει ακόμη μία άσχημη σεζόν στην Άρσεναλ και η Ρωσία βλέπει τον επόμενο ηγέτη της στο πρόσωπο του Αλεξάντρ Κερζακόβ. Ο επιθετικός της Ζενίτ είναι εκπληκτικός και φέτος και αναμένεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην Ρωσία του Άντβοκατ.


Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου