ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Και τώρα... πρωτιά!

Ο Ολυμπιακός ευχαρίστησε τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου και με το 86-61 επί της Καντού πέρασε πανηγυρικά(!) στο ΤΟΡ 16, όπου έχει τη δυνατότητα να μπει κι απ' την πρώτη θέση! Φόρτσαρε στο β' ο Σπανούλης, άξιος συμπαραστάτης ο Πρίντεζης...



Το σενάριο πριν από το τζάμπολ τον ήθελε να ψάχνει το 2Χ2 με Καντού και Νανσί για να μην εξαρτάται από κανέναν άλλον. Τα αποτελέσματα σε Βιτόρια (Κάχα Λαμποράλ-Νανσί 90-55) και Κωνσταντινούπολη (Φενέρ-Μπιλμπάο 70-80) και φυσικά η εντυπωσιακή παράστασή του στο ΣΕΦ τον έστειλαν από τώρα στην επόμενη φάση! Μάλιστα δεν αποκλείεται με το πέσιμο της αυλαίας να βρεθεί και στην κορυφή του α' ομίλου, κάτι που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες φάνταζε ουτοπικό! Αυτό θα συμβεί με «διπλό» στη Γαλλία και νίκες των Μπιλμπάο και Καντού σε βάρος των Κάχα Λαμποράλ και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αντιστοίχως (σ.σ. τότε Ολυμπιακός 6-4, Καντού 6-4, Κάχα Λαμποράλ 5-5 και +5 με Μπιλμπάο, Μπιλμπάο 5-5 και -5 με Κάχα Λαμποράλ, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-5, Νανσί 3-7).
Κανένας νέος συνδυασμός δεν αφήνει εκτός συνέχειας την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κι αυτό χάρη όχι μόνο στις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και στο ΣΕΦ, όπου έκανε 5Χ5 στην πρώτη φάση των ομίλων.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Καντού είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική και το μόνο ενδιαφέρον της ήταν κι είναι η τελική κατάταξή της. Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη και μόνο νίκη για να κοιμηθεί ήσυχος το βράδυ και στο ΣΕΦ γνωρίζει το δρόμο. Πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο φαληρικό στάδιο ο απολογισμός του στην πρώτη φάση. Πού να τον στήριζε κι ο κόσμος με την παρουσία του!
MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης αξίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης, αφού η ενέργειά του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Η ιταλική ομάδα πλησίασε στο -3 στο τελευταίο δίλεπτο (32-29) του ημιχρόνου, αλλά ο «Πριντ» με προσωπικό 7-0 έκλεισε το 20λεπτο στο 38-29, δίνοντας στην ομάδα του τη δυνατότητα να επιστρέψει με άλλον αέρα από τα αποδυτήρια και να φτάσει σε μία ένατη επικράτηση.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Μόνο ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ μετρούσε πριν από το τζάμπολ διψήφιο μέσο όρο πόντων (10π.) και μόνο αυτός ολοκληρώσε με τον ίδιο τρόπο το ματς (17π.). Οι υπόλοιποι παίκτες του Αντρέα Τσιντσιέρι είχαν αλλού το μυαλό τους, πιθανότατα στο ΤΟΡ 16.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Από το 32-29 του 18' μέχρι το 23' ο Ολυμπιακός έτρεξε 12-0 σερί (44-29) κι όλα απλοποιήθηκαν. Χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον και σαφώς κατώτερη των γηπεδούχουν η Καντού δεν είχε λόγο να πιέσει για την ανατροπή κι έκατσε να το... απολαύσει.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Για τον ίδιο ήταν κάτι σαν τελικός, για τον κόσμο του άλλη μία αναμέτρηση του αποδυναμωμένου και χωρίς τα μεγάλα ονόματα (πληθυντικός) Ολυμπιακού. Η φετινή χρονιά κυλάει χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον για τους φίλους των «ερυθρολεύκων», μόνο που αυτή τη φορά έχασαν μία εντυπωσιακή εμφάνιση και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ίσως τον προσελκύσει το ΤΟΡ 16.
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-29, 63-44, 86-61

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου