ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τάκα τάκα… ΠΑΟΚ!

Όλοι έχουμε θαυμάσει ανά καιρούς το passing game της Μπαρτσελόνα, γνωστό και ως τάκα τάκα. Μια μίνι εκδοχή αυτού προσπαθεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ…
Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα στατιστικά. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι η ομάδα με την καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι της, αφού έχει κάνει μακράν τις περισσότερες πάσες στην Σούπερ Λίγκα.
Ο Λάζλο Μπόλονι έχει εμφυσήσει την ομαδική φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές του και τους έχει δώσει εντολή να παίζουν με κάτω την μπάλα, αλλάζοντας πολλές φορές πάσες, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει μέχρι στιγμής 1193 εύστοχες πάσες (!) και να προηγείται με περισσότερες από 300  από τον δεύτερο!
Σε αυτό το μοναδικό επίτευμα, πρωτεργάτες είναι φυσικά οι παίκτες της μεσαίας γραμμής, με τον Γιώργο Φωτάκη να είναι εκείνος που κρατάει τα ηνία με 131 πάσες (πρώτος στο πρωτάθλημα) και τους Πάμπλο Γκαρσία και Αντρέ Βιεϊρίνια να τον ακολουθολυν με 125 και 123 αντίστοιχα.
Κάτω από τους «ασπρόμαυρους» ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 872 πάσες, με ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό να ακολουθούν από κοντά τους «ερυθρόλευκους».

Πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου