ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

'Ηταν Α.Ε.Κ!

Κόντρα στο αντι-ποδόσφαιρο της Κέρκυρας και τα λάθη του Αμπάρκιολη η ΑΕΚ έκανε την καλύτερή της εμφάνιση και νίκησε (1-0) ξανά με Μπέλεκ (76')! Πάμπολλες ευκαιρίες, δύο δοκάρια!
 Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με Αραμπατζή στο τέρμα, Καράμπελα αριστερό μπακ, Αργυρίου δεξιά και στόπερ τους Δέλλα και Κάλα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γεωργέας (2ο σερί ματς) και Ρίκκα, με τον Λεονάρντο αριστερό εξτρέμ, τον Μπέλεκ δεξιά και τον Χοσέ Κάρλος ως ελεύθερο πίσω από τον Σιαλμά.

Αυτό που ήθελε ο τεχνικός της Ένωσης από την ομάδα του ήταν να μπει δυνατά, να μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο και να ανοίξει νωρίς το σκορ. Οι Κιτρινόμαυροι τα έκαναν όλα, εκτός από το να σκοράρουν. Με πίεση από ψηλά, τους Γεωργέα-Ρίκκα να κερδίζουν όλες τις μπάλες στο κέντρο και τον Μπέλεκ αρκετά δραστήριο και να πατάει περιοχή, η ΑΕΚ έκανε ευκαιρίες. Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος της στο δοκάρι του Μπέλεκ στο 6' ή στα σουτ του Χοσέ Κάρλος, ή σε αυτό του Καράμπελα, ή στην κεφαλιά του Μπέλεξ προ κενής εστίας, ή στο σουτ του Καμερουνέζου από διαγώνια θέση εντός περιοχής!

Με λίγα λόγια, ειδικά μέχρι το 30' η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή και έβγαινε συνεχώς μπροστά, κάνοντας φάσεις. Το γκολ, όμως, δεν ήρθε, όπως δεν ήρθε και κάποια καλή ενέργεια από τον Λεονάρντο, που προσπαθούσε αριστερά αλλά φαινόταν να μην είναι η μέρα του. Ο Κωστένογλου κάποια στιγμή άλλαξε για λίγα λεπτά θέσεις στους Μπέλεκ και Σιαλμά, με τον πρώτο να πάει στην κορυφή και τον δεύτερο δεξιά, αλλά στη συνέχεια τους επανέφερε στις αρχικές τους.

Το ημίχρονο, πάντως, έληξε 0-0, με την ΑΕΚ να είναι καλή και να χάνει ευκαιρίες, την ώρα που η Κέρκυρα είχε συνεχώς σχεδόν όλους τους παίκτες της πίσω από την μπάλα.  

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ένωση να χάνει ακόμη μία ευκαιρία, αυτή τη φορά με σουτ του Σιαλμά απόκαλή θέση, με τους Κιτρινόμαυρους να δείχνουν αποφασισμένοι να βάλουν το γκολ που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια. Η Κέρκυρα, όμως, ήταν συνεχώς στην άμυνα της και οι παίκτες της προσπαθούσαν να μην αφήνουν κανένα κενό χώρο, διώχνοντας μακριά την μπάλα όταν την είχαν στην κατοχή τους.

Το άγχος εμφανίστηκε σιγά-σιγά στο ΟΑΚΑ και παράλληλα και ο εκνευρισμός λόγω κάποιων αποφάσεων του Αμπάρκιολη, ο οποίος στο 62' θα έπρεπε να δείξει κόκκινη και όχι κίτρινη στον Γκουστάβο για ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Λεονάρντο. Στην προσπάθεια του να βρει τη λύση για να καταφέρει η ΑΕΚ να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, ο Κωστένογλου αντικατέστησε τον Ρίκκα με τον Γκερέιρο, με το ματς να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο. Στην επίθεση η Ένωση, μαζικά στην άμυνα η Κέρκυρα.

Το ματς πήρε φωτιά στο δίλεπτο 67'-69', καθώς αρχικά ο διαιτητής Αμπάρκιολης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Οσμάν και στο 69' η Κέρκυρα σε μια αντεπίθεση έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μαζνόβ βγήκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Αραμπατζή!

Το κλίμα στο ΟΑΚΑ ήταν... περίεργο, η Ένωση προσπαθούσε για το γκολ αλλά η ατυχία έκανε ξανά την εμφάνιση της, καθώς οι Λεονάρντο και Δέλλας τραυματίστηκαν, με τους Τσίτα και Μανωλά να μπαίνουν στις θέσεις τους. Για τον νεαρό επιθετικό Τσίτα αυτό ήταν το ντεμπούτο του με τον δικέφαλο αετό!

Η ΑΕΚ πίεζε συνεχώς, έχασε ευκαιρίες με Μπέλεκ, Κάρλος και τελικά λυτρώθηκε στο 76', όταν ο Καμερουνέζος με υπέροχο διαγώνιο σουτ στην κίνηση πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος από την πάσα του Κάρλος, νίκησε τον Γκαλίνοβιτς για το 1-0!

Το άγχος έφυγε, η ψυχολογία των Κιτρινόμαυρων στα ύψη, η Κέρκυρα αναγκάστηκε να βγει και λίγο από την περιοχή της και η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε δύο τετ α τετ του Τσίτα, ένα του Σιαλμά και παράλληλα ο τελευταίος είχε και δοκάρι!



Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου