ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εξασφάλισε το Top-16, θέλει δουλειά

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν ένα κακό πρόσωπο -ειδικά στην άμυνα- στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο σοβαρεύτηκαν και πήραν μία άνετη νίκη επί της ομάδας του Βλάντο Άντροιτς...
Κακός στο πρώτο, σοβαρός στο δεύτερο
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδωσε...δικαιώματα στην Ζάγκρεμπ με την απόδοση του στα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Η άμυνα εμφάνισε τα...γνωστά «νεκρά διαστήματα» περασμένων αγώνων (σ.σ Ουνικάχα, Ζαλγκίρις) με αποτέλεσμα οι Κροάτες να πάνε προηγούμενοι στο ημίχρονο με σκορ 48-49. Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» βελτίωσαν κατακόρυφα την αμυντική τους λειτουργία, οδήγησαν του αντιπάλους τους σε κακές επιλογές και εξασφάλισαν εύκολα την πρόκριση τους στο Top-16.

Ο γνωστός καλός Μπατίστ
Ο Μάικ Μπατίστ έχασε ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας των «πρασίνων» λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα να μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες τους. Χθες (30/11) ο «Μιχάλης» ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι στην συνέχεια θα είναι ο γνωστός ογκόλιθος της ομάδας. Με 21 πόντους (8/11 διπ, 2/3 βολές) και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΚΚ Ζάγκρεμπ. Χαλάλι τα 4 λάθη που έκανε...

Δουλειά στην άμυνα
Η άμυνα προβλημάτισε για ακόμα μία φορά. Το παθητικό των 76 πόντων από μία ομάδα η οποία είναι μέτριας -αν όχι χαμηλής- ποιότητας σίγουρα δεν κολακεύει τους πρωταθλητές Ευρώπης και τα πράγματα θα δυσκολέψουν καθώς το επίπεδο δυσκολίας της διοργάνωσης θα ανεβαίνει. Ειδικά οι 49 πόντοι που πέτυχε η κροατική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δείχνει ότι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρειάζεται εντατικά μαθήματα άμυνας προκειμένου να φτάσει τα περσινά στάνταρ.

Η επίθεση ρόλαρε
Και αν η άμυνα θέλει «μερεμέτια» η επίθεση δείχνει ότι λειτουργεί αρκετά καλά. Η άμυνα της Ζάγκρεμπ δεν είναι η καλύτερη του κόσμου αλλά οι 94 πόντοι, οι 21 ασίστ που μοίρασαν συνολικά οι «πράσινοι» καθώς και ο χαμηλός αριθμός λαθών (σ.σ 8 λάθη) είναι ικανοποιητικά νούμερα. Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε ωραίες συνεργασίες στο επιθετικό του παιχνίδι και έδωσε ένα πανηγυρικό τόνο στην νίκη, κάτι που δεν προέκυπτε σε καμία περίπτωση από την απόδοση της ομάδας στα πρώτα 25 λεπτά του ματς.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου