ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο Παγδατής νίκησε τον Ναδάλ και παίζει με Φέντερερ

Μεγαλειώδης είναι η εμφάνιση του Κύπριου πρωταθλητή στην αντισφαίριση, Μάρκου Παγδατή, στο Τουρνουά Μάστερς του Σινσινάτι. Μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση, που ολοκληρώθηκε στις πέντε τα ξημερώματα, ώρα Κύπρου, κατάφερε να αποκλείσει από τη διοργάνωση τον νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.


Ο αγώνας του Μάρκου Παγδατή με τον Ραφαέλ Ναδάλ περιγράφεται ως δραματικός και ολοκληρώθηκε, μετά από δύο ώρες και 32 λεπτά, με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-4) υπέρ του Κύπριου πρωταθλητή, ο οποίος κατέχει αυτή τη στιγμή τον αριθμό είκοσι στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη φορά μέσα στο 2010 που ο Κύπριος τενίστας καταβάλλει παγκόσμιο πρωταθλητή και δικαιολογείται η συγκίνηση με την οποία έσκυψε και φίλησε το τερέν.

Η προηγούμενη επιτυχία του εναντίον του νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη ήταν με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ, προτού αυτός χάσει τον τίτλο από τον Ραφαέλ Ναδάλ. Μάλιστα ο Ρότζερ Φέντερερ θα είναι ο αντίπαλος του Μάρκου Παγδατή, σήμερα στον ημιτελικό του Τουρνουά Μάστερς του Σινσινάτι.

Η βραδιά των προημιτελικών στο Σινσινάτι αποδείχθηκε καταστροφική για τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Πέραν της ήττας του νούμερο ένα Ραφαέλ Ναδάλ από τον Μάρκο Παγδατή, ο νούμερο τρία Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε από τον Άντι Ρόντικ, και ο νούμερο τέσσερα Άντι Μάρεϊ, από τον Μάρτι Φις. Νίκη πέτυχε μόνο ο νούμερο δύο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Νικολάϊ Νταβιντένκο, και σήμερα βρίσκει μπροστά του τον Μάρκο Παγδατή.

Για την ιστορία, οι δύο αντισφαιριστές έχουν συναντηθεί επτά φορές στο παρελθόν, με τον Ρότζερ Φέντερερ να κερδίζει τις έξι. Ωστόσο στην τελευταία τους συνάντηση, τον περασμένο Μάρτιο, και πάλι επί αμερικανικού εδάφους, και συγκεκριμένα στο Τουρνουά Ίντιαν Γουέλς, ο Μάρκος Παγδατής είχε πετύχει εναντίον του και τη μοναδική του νίκη, επικρατώντας στη φάση των 32 με 2-1 σετ.

Με τη νίκη του εναντίον του Ραφαέλ Ναδάλ, και ανεξαρτήτως του αποτέλεσματος του σημερινού ημιτελικού, ο Μάρκος Παγδατής εξασφάλισε 360 βαθμούς και θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα τουλάχιστον στην 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου