ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

«Καλύτερο το ρόστερ εφέτος»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα «όπλα» που έχει αυτήν τη σεζόν στα χέρια του είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μπορεί στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό το 2008 ο Βάσκος τεχνικός να είχε στα χέρια του ένα από τα καλύτερα έμψυχα δυναμικά των τελευταίων ετών, όμως όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «εφέτος το ρόστερ είναι καλύτερο»...
Ναι, αυτό είπε το Σάββατο (121/08) ο «Τσινγκούρι» σε δηλώσεις του μετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Του ζητήθηκε να μπει στη διαδικασία να συγκρίνει το τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού με εκείνο της πρώτης του θητείας στην ομάδα του Λιμανιού. Και το τόλμησε. Λιτά και κατανοητά.

«Το νυν έμψυχο δυναμικό είναι καλύτερο. Υπάρχουν περισσότερες λύσεις», δεν δίστασε να απαντήσει ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θυμίζουμε πως πριν από δύο χρόνια είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του νταμπλ τους Ερυθρόλευκους με απολογισμό 22 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες στη Superleague, με τα περισσότερα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο φινάλε της σεζόν όταν όλα είχαν κριθεί.

Προφανώς ο Βαλβέρδε με την τοποθέτησή του αυτή θέλησε να εξηγήσει ότι τούτη τη φορά η ομάδα έχει το βάθος που δεν υπήρχε τότε. Τις πολλές επιλογές. Που από αυτές τώρα άλλο τίποτε. Ο κόουτς του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για τον Νταβίντ Φουστέρ που έκανε το ντεμπούτο του. «Μόλις χθες (20/08) ήρθε στην ομάδα και σήμερα (21/08) έπαιξε και για λίγο. Είναι πολύ καλό το ότι φαίνεται να προσαρμόζεται εύκολα».

Και όσο για τα συμπεράσματά του από το φιλικό παιχνίδι; Από το τι είδε από την ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου; Ο Βαλβέρδε δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν και εκτίμησε ότι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν ανασταλτικός παράγοντας για καλό ποδόσφαιρο.

«Στον σημερινό Ολυμπιακό έλειπε ο ρυθμός, ωστόσο στο κομμάτι αυτό μας δυσκόλεψε και το χορτάρι. Με τον χρόνο η ομάδα θα γίνεται πολύ καλύτερη. Στο ματς με τον Ηρακλή θα είμαστε όσο πρέπει έτοιμοι και στη συνέχεια θα βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο. Δουλεύουμε πολύ καλά και σκληρά και αυτό που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος για να γίνει ο Ολυμπιακός έτσι όπως τον θέλω».

Ο Βαλβέρδε, τέλος, ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το αν το 4-1-4-1 είναι το σύστημα που θα χρησιμοποιούν οι Ερυθρόλευκοι στη διάρκεια της σεζόν και προέβη σε μια μικρή διόρθωση. «Το σύστημα που παίξαμε ήταν 4-4-1-1, το οποίο με τους παίκτες που έχουμε μπορούμε να το παίξουμε καλά», διευκρίνισε ο Ισπανός, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό Βόλου ως «μια πολύ γρήγορη ομάδα, που θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για όλους».

Ξεκαθαρίζει το κόφτη

Ούτε το Σάββατο (21/08) απάντησε ο Μοϊσές Ουρτάδο παρά τα όσα αντίθετα υποστήριζαν ισπανικά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για ολοκλήρωση της μεταγραφής του 29χρονου χαφ στον Ολυμπιακό. Το θέμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (23/08). Οριστικά και αμετάκλητα. Και είτε ο Ουρτάδο θα πει το «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού είτε οι Ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν αντί αυτού τον Οράσιο Καρντόσο που είναι stand by και θα είναι η εναλλακτική λύση.

Στην Ισπανία, πάντως, υπήρχαν και δημοσιεύματα που βιάστηκαν να τελειώσουν τη μεταγραφή. Η «El Mundo Deportivo», μάλιστα, αποκάλυπτε από τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι λίγες ώρες χωρίζουν τον Ουρτάδο από τον Ολυμπιακό. Προφανώς αυτές οι ώρες θα είναι κάπως περισσότερες. Επί της ουσίας ο Ουρτάδο είναι αυτός που καθυστερεί τη μεταγραφή του. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την πρότασή του στις 750.000 ευρώ ετησίως για το συμβόλαιό του, αλλά εκείνος ζητάει περίπου ένα εκατ. ευρώ. Σταθερά. Χωρίς να διαπραγματεύεται. Και ίσως αυτό να του στοιχίσει την αλλαγή σελίδας στην καριέρα του.

Με δεδομένο όμως ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον θέλει μετ' επιτάσεως στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ λογικά η μεταγραφή στο τέλος θα γίνει. Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ό,τι του έχει ζητήσει η τεχνική ηγεσία το έχει κάνει πράξη ώς τώρα. Δύσκολα θα το αλλάξει αυτό για τον Ουρτάδο, λοιπόν.

Πηγή: exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου