ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Βγάλτε τις φανέλες, κινδυνεύετε!

Επικίνδυνα χημικά στοιχεία σε ανησυχητικά επίπεδα ανιχνεύτηκαν σε επτά από τις εννιά επίσημες εμφανίσεις των εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Euro 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ένωσης Καταναλωτών (BEUC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες!
«Ο μόλυβδος, ένα βαρύ μεταλλικό στοιχείο, βρέθηκε....
σε έξι από τις εννέα φανέλες που ελέγχθηκαν: της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Όσον αφορά στις εμφανίσεις της Ισπανίας και της Γερμανίας, το επίπεδο μόλυβδου ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο προϊόντων που προορίζονται για παιδιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του BEUC, στην οποία γίνεται και ειδική μνεία στις εμφανίσεις της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φαν Πέρσι και οι συμπαίκτες τους αγωνίζονται με φανέλες που περιέχουν νικέλιο, ενώ θα έπρεπε να απαγορευθεί η πώληση εμφανίσεων της Πολωνίας, γιατί περιέχουν κασσίτερο (χρησιμοποιείται για να περιορίζεται η δυσοσμία του ιδρώτα) σε υψηλότερη δόση από το επιτρεπόμενο».

Δηλώσεις έκανε και η γενική διευθύντρια του BEUC, Μονίκ Γκογιέν, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας: «Οι φίλαθλοι πληρώνουν μέχρι και 90 ευρώ για τη φανέλα της ομάδας τους. Το λιγότερο που μπορούν να περιμένουν είναι η αξιόπιστη ποιότητα των προϊόντων. Είναι ανεξήγητο ότι βαρέα μέταλλα χρησιμοποιούνται στην παρασκευή προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Η πράξη αυτή των κατασκευαστών είναι αξιόποινη, καθώς χρησιμοποιούν επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο, αλλά και το περιβάλλον».

πηγη onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου