ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Κρίση; Ποια κρίση;

Μπορεί η ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε δεινή θέση, μπορεί η αρχική απόφαση του Παναθηναϊκού να προέβλεπε μείωση του μπάτζετ σε ποσοστό 20-25%, αλλά… η τρέλα των Γιαννακόπουλων «μίλησε» για μια ακόμη χρονιά!

Ο Παύλος, ο Θανάσης, αλλά και ο Κώστας Γιαννακόπουλος έβαλαν και φέτος «βαθιά το χέρι στην τσέπη» και μάλιστα ήταν αποφασισμένοι να το βάλουν ακόμη περισσότερο, αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έλεγε «ναι» στη μεταγραφή – δώρο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός θα διαθέσει τα ίδια, αν όχι περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι πέρυσι, αν λάβουμε υπόψη μας βέβαια και την αυξημένη εφορία των παικτών που θα κληθούν να πληρώσουν οι ομάδες, ακόμη κι αν δεν είναι 42-43% όπως αναφέρουν κάποιες τελευταίες πληροφορίες…
Την ώρα λοιπόν που στον Ολυμπιακό προτείνουν μείωση 20% στα συμβόλαια των προϋπαρχόντων παικτών, στον Παναθηναϊκό παραμένουν πιστοί στην απόλυτη τήρηση ενός συμβολαίου, με αποτέλεσμα το συνολικό μπάτζετ της ομάδας να εκτινάσσεται και φέτος στα ύψη… Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι έδωσε, τι γλίτωσε, αλλά και τι πήρε ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι…

ΤΙ… ΓΛΙΤΩΣΕ: Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Σπανούλη, τον Πέκοβιτς, ενώ δεν ανανέωσε (σ.σ. τουλάχιστον μέχρι τώρα) το συμβόλαιο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Με δεδομένο ότι ο Λαρισαίος γκαρντ εισέπραττε 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ο Πέκοβιτς 1,4 και ο «Σάρας» 1,5, οι «πράσινοι» γλίτωσαν συνολικά 4,6 εκατομμύρια ευρώ. Σ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και οι 700-800 χιλιάδες ευρώ που έλαβαν οι πρωταθλητές από τη Μινεσότα για το buy-out του Πέκοβιτς. Ετσι, συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του περίπου 5,4 εκατομμύρια ευρώ… Και προσέξτε, αυτά είναι τα χρήματα που λάμβαναν την περασμένη σεζόν οι παίκτες κι όχι αυτά που επρόκειτο να λάβουν αν παρέμειναν για τη νέα σεζόν. Για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Πέκοβιτς προέβλεπε για την επόμενη χρονιά το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΙ… ΕΔΩΣΕ: Τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ του Σπανούλη διατέθηκαν μέχρι… τελευταίας δεκάρας για την απόκτηση του Ρομέιν Σάτο. Ο Αφρικανός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και για κάθε χρόνο συνεργασίας θα εισπράξει σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα των Τίμπεργουλφς για τον Πέκοβιτς με… κάτι παραπάνω (περίπου 200 χιλιάδες ευρώ ετησίως) δόθηκαν για την απόκτηση των Καϊμακόγλου και Βουγιούκα, οι οποίοι υπέγραψαν διετή συμβόλαια με τις ετήσιες απολαβές τους να ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, το 1,3 εκατομμύρια ευρώ του Πέκοβιτς, διατέθηκε «πακέτο» για την μεταγραφή του Αλεξ Μάριτς από την Παρτίζαν. Οι «πράσινοι» έδωσαν σχεδόν 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως στον παίκτη κι άλλες 600 χιλιάδες στους Σέρβους προκειμένου να «σπάσουν» το συμβόλαιό του. Τέλος, από το 1,5 εκατομμύρια ευρώ του «Σάρας», ο Παναθηναϊκός, αν και το διαψεύδει, θα πρέπει να καταβάλει στον παίκτη 500.000 ευρώ, από την στιγμή που δεν σκοπεύει να τον κρατήσει στην ομάδα.

ΤΙ… ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟ: «Οποιος θέλει μένει» είχαν πει εξ αρχής οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για τα έξι συμβόλαια που λήγουν και οι δύο Αμερικανοί απέδειξαν με κάθε τρόπο πως ήθελαν να παραμείνουν στην ομάδα. Και οι δύο είχαν καλύτερες οικονομικά προτάσεις, ωστόσο δέχτηκαν να συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό, χωρίς να λάβουν αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο! Επίσης, παρά την αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς, η διοίκηση δεν έκανε τελικά την παραμικρή κουβέντα για αναπροσαρμογή των συμβολαίων που «τρέχουν»! Ολοι οι παίκτες θα λάβουν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει , αφού δεν τέθηκε καν ζήτημα αναδιαπραγμάτευσης, έστω κι αν κάποια ποσά θεωρούνται «τρελά» τη δεδομένη στιγμή.

ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ (κατά προσέγγιση)

Δημήτρης Διαμαντίδης                       2.000.000
Νικ Καλάθης                                         800.000
Μιλένκο Τέπιτς                                      750.000
Ντρου Νίκολας                                   1.200.000
Μάικ Μπατίστ                                     1.200.000
Στράτος Περπέρογλου                           700.000
Ρομέιν Σάτο                                        1.800.000
Κώστας Τσαρτσαρής                          1.000.000
Αντώνης Φώτσης                                1.700.000
Κώστας Καϊμακόγλου                           550.000
Ιαν Βουγιούκας                                      500.000
* Αλεξ Μάριτς                                       800.000
Γκιόργκι Σερμαντίνι                               250.000
Δημήτρης Βεργίνης                                350.000
Γιώργος Μπόγρης                                  100.000

* Στο συμβόλαιο του Μάριτς δεν περιλαμβάνεται το buy-out του Μάριτς.

Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου