ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

HANDBALL: Ο ΔΟΥΚΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2010

Το χάντμπολ γιόρτασε όπως του άξιζε πραγματικά τον 28ο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με έναν τελικό, διαφήμιση για το άθλημα, στο κατάμεστο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Βύρωνα. Ο ΑΣΕ Δούκας αναδείχθηκε για 4η φορά στην ιστορία του κυπελλούχος Ελλάδας, κερδίζοντας στον τελικό με 26-23 τον ΕΣΝ Βριλησσίων, σε ένα αρκετά καλό και συναρπαστικό παιχνίδι. Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από ένα κακό 12λεπτό (5΄-17΄) όπου δεν πέτυχε τέρμα η ομάδα των Βριλησσίων κατάφερε και πήρε βραχεία κεφαλή στο σκορ και φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι. Ο τραυματισμός όμως του παίκτη των Βριλησσίων Γιάννη Γαλάνη, ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε τις ισορροπίες και σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις που βρήκε ο Δούκας στην άμυνα της ομάδας του Νίκου Γραμματικού, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος... Φυσικά χρειάστηκε και η μεγάλη επέμβαση του Γιώργου Γεωργιάδη στο πέναλτι του Γιώργου Πέρρου, μισό λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν 25-23 για το Δούκα, για να εξασφαλίσει την νίκη η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων.


Σε γενικές γραμμές ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με δυο ανέτοιμες λόγω της εποχής ομάδες, αλλά οι παίκτες αποζημίωσαν το κοινό, με το περίσσιο πάθος που έδειξαν για την κατάκτηση του τροπαίου।
Εξαιρετική η περιγραφή του αγώνα από την ΕΤ-1, επιτέλους ακούσαμε περιγραφή με χαντμπολικούς όρους και όχι προσπάθεια γνωριμίας με το άθλημα.
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 23-26
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 6-6, 11-10 (ημχ.), 15-15, 19-19, 23-26
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Νίκος Γραμματικός): Βαμβακάς, Τσιγκογιαννόπουλος 2, Βαμβακάς Χ. 2, Πέρρος 4, Γαλάνης 3, Λιάλιος 2, Ντράσα, Γεωργούδης,Χελιώτης, Μπάρμπας, Κλέωπας, Κάιγκανιτς 6, Παπαδόπουλος 4, Κατσίκης.
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μουντζουρίδης 8, Τόμπρος 1, Τζηράς2, Ζούγιοβιτς 2, Ζαμπούνης 6, Φατούρος, Γεωργιάδης, Τσόπελας,Αναγνώστου, Μαγκαφουράκης, Τζαβάρας, Μαστορογιάννης 7, Κοτελίδας.


  • Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος

  • Δίλεπτα: 5-4

  • Πέναλτι: 0/1-1/3

  • Κόκκινη: 44:11 Λιάλιος (τρεις δίλεπτες)

Τις απονομές στον Κυπελλούχο Ελλάδος έκαναν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης. Στην φιναλίστ ομάδα, τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Βριλισσίων Κώστας Ιωαννίδης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηωάννου και ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς.
Γιώργος Κρανάκης- προπονητής ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ: «Το πρώτο που θέλω να πω είναι πως ο Γιάννης Γαλάνης είναι ένας καλός αξιόμαχος και ηθικός παίκτης. Έχει ξαναζήσει τέτοιες δύσκολες στιγμές και πιστεύω πως θα το ξεπεράσει. Του ευχόμαστε περαστικά. Θέλω επίσης να πω πω πως και εγώ και ο Γραμματικός θέλαμε να διαφημίσουμε το άθλημα και να το κρατήσουμε ψηλά μετά τα μαύρα επεισόδια της Λαμίας. Ήταν ένα παιχνίδι συναρπαστικό. Συγχαρητήρια στο Νίκο Γραμματικό, στη διοίκησή του και στα παιδιά του Θα ήθελα να συγχαρώ και τα δικά μου παιδιά και την διοίκηση που τρέχει για όλα. . Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό αν και μπορεί να μην ήταν τόσο ποιοτικό. Είχαμε περισσότερο βάθος στον πάγκο. Τα Βριλήσσια είχαν την ατυχία με το Γαλάνη. Ήμασταν πιο ψύχραιμοι και πιο τυχεροί. Και πάλι συγχαρητήρια στην ομάδα μου».
Νίκος Γραμματικός-προπονητής ΕΣΝ Βριλησσίων: «Παρά τα πολλά προβλήματα που είχαμε θέλαμε τουλάχιστον να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να τιμήσουμε το θεσμό. Μέσα μου ήθελα να το διεκδικήσω επί ίσοι όροις. Παρά τα λάθη στην άμυνα ήμασταν πιστεύω ανταγωνιστικοί και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Κέρδισε ο Δούκας δίκαια και άξια. Συνεχίζουμε. Ξεκινάμε με μια υποχρέωση της προηγούμενης σεζόν. Προτεραιότητά μας είναι από την άλλη εβδομάδα να δουλέψουμε και να ξεκινήσουμε ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί για το νέο πρωτάθλημα. Το μυαλό μας είναι στον Γιώργο Γαλάνη ελπίζω να τον έχουμε σύντομα κοντά μας».
Βύρων Παπαδόπουλος-διεθνής παίκτης ΕΣΝ Βριλησσίων: «Άξιοι νικητές οι παίκτες του Δούκα. Το Κύπελλο το ήθελαν εκείνοι το θέλαμε και εμεί κέρδισε ο πιο τυχερός. Είχαμε πολλά προβλήματα ώσπου να συγκροτηθεί η ομάδα και να υπάρξει η ενσωμάτωση των νέων παικτών. Έγιναν και κάποια λάθη . Μας στοίχησε πολύ ο τραυματισμός του Γαλάνη γιατί είναι ο πιο κομβικός παίκτης. Τον κοιτάζουμε και μας κοιτάει στα μάτια και το παιχνίδι κυλάει από μόνο του. Αυτό ήταν σοκ για εμάς θέλαμε να το ξεπεράσουμε αλλά κάτι μας τράβαγε πίσω».
Νίκος Μουτζουρίδης- διεθνής παίκτης ΑΣΕ Δούκα: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι παλέψαμε για αυτό το κύπελλο από την περσινή χρονιά παρά το γεγονός ότι κάποιοι θέλησαν να αμαυρώσουν αυτό το θεσμό. Παλεύουμε από πέρυσι έως σήμερα . Έγινε ένα αγώνας με τις ιδιομορφίες του. Τα Βριλήσσια ήταν σκληροτράχηλη ομάδα. Προσπαθήσαμε να σπάσουμε την άμυνά τους. Ήμασταν ψυχραιμότεροι . Το θέαμα έλειπε διότι είμαστε ακόμα στην προετοιμασία. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στο Γιάννη Γαλάνη και σύντομα να είναι κοντά μας».


ΠΗΓΗ: handball.madblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου