ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ούτε με Ισραήλ ο Λυμπερόπουλος



Η ατυχία δεν λέει να εγκαταλείψει το Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος έναν χρόνο μετά την επανάκλησή του στην Εθνική... δεν θα καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, να λάβει μέρος ούτε στον αγώνα της Τρίτης με το Ισραήλ.
Ο άσος της ΑΕΚ, που δεν έπαιξε ούτε στο ματς της περασμένης Παρασκευής με τη Λετονία, δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Κυριακής (ατομικό πρόγραμμα) και τέθηκε νοκ άουτ και από την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012.

Ο αρχηγός της "γαλανόλευκης", Γιώργος Καραγκούνης, γυμνάστηκε μόνος του, αλλά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, ενώ και ο Γιώργος Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε μέρος στο οικογενειακό διπλό, θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι που ακολουθεί.

Ο Σαμαράς είδε τον αστράγαλό του να πρήζεται εκ νέου μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στο ματς με τους Λετονούς, ωστόσο σε συζητήσεις με τους συμπαίκτες του ξεκαθάριζε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω το ματς της Τρίτης, θα παίξω κανονικά". Παρά τη θέληση του επιθετικού της Σέλτικ, ο Σάντος δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του στην προσπάθειά του να τον προστατέψει.

Προβληματισμένος ο Σάντος

Αγχος επικρατεί στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελλάδας για την κατάρτιση της ενδεκάδας, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, είναι αναγκασμένος να κάνει δύο αλλαγές, μιας και δεν έχει στην διάθεσή του τον Τζιόλη, που τραυματίστηκε, και τον Τοροσίδη που είναι τιμωρημένος. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο "λυτρωτής" της Εθνικής, αλλά και του Φερνάντο Σάντος στο ματς κόντρα στην Λετονία. Εκτός από το τέρμα που σημείωσε και έδωσε την νίκη στην "γαλανόλευκη" ήταν και ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης. Οι επινοήσεις του αλλά και οι "κατεβασιές" στην αντίπαλή περιοχή κάθε φορά δημιουργούσαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των Λετονών.

Η απουσία του αμυντικού του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει άγχος και προβληματισμό στον Πορτογάλο τεχνικό, μιας και χάνει έναν πολύτιμο παίκτη για το ματς κόντρα στην Εθνική ομάδα του Ισραήλ. Πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός προβληματίζεται για ποιόν να επιλέξει να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο Τοροσίδης.

Οι Μανιάτης και Βύντρα είναι οι δύο παίκτες που μπορούν να καλύψουν την δεξιά πλευρά τα άμυνας. Βέβαια από την μία ο Γιάννη Μανιάτης μπορεί αμυντικά, αλλά και επιθετικά να έχει πολύ καλά στοιχεία αλλά είναι άπειρος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας για ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Από την άλλη ο Λουκάς Βύντρα μπορεί να είναι μία "κλασσική" λύση αλλά πάντα οι εμφανίσεις του αμυντικά κρύβουν πολλά ερωτηματικά. Όσο για τις επιθετικές του αρετές αυτές είναι ελάχιστες έως και ανύπαρκτες σε σχέση με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Βέβαια, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Λετονία ο Σάντος είχε δηλώσει πως θα χρησιμοποιήσει τον Λουκά Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο όλα θα κριθούν στην προπόνηση της Δευτέρας.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Τζιόλη αυτός όπως δείχνουν τα πράγματα, τη θέση θα καλύψει ως μοναδικός καθαρόαιμος αμυντικός μέσος ο Κατσουράνης και στη θέση του Κατσουράνη (μέσα δεξιά στα χαφ) θα πάει ο Παντελής Καφές. Ο Πορτογάλος προπονητής σκέφτεται, επίσης, και την περίπτωση της αλλαγής του επιθετικού, ανάμεσα σε Μήτρογλου και Σαλπιγγίδη.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις δύο απώλειες, στην αποστολή της Εθνικής ενσωματώθηκαν οι Γρηγόρης Μάκος και Γιάννης Μανιάτης, ενώ την Δευτέρα ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:15, στο "Γ. Καραϊσκάκης".

πηγη balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου