ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο... θανατός σου, η ζωή μου!

Το απόλυτο ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό βρίσκεται προ των πυλών και φυσικά δεν αφήσει  ασυγκίνητο κανέναν Ελληνα ποδοσφαιρόφιλο.....
Οι "αιώνιοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κοντραριστούν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου (19:30, Νova1) με αποκλειστικό στόχο να τα δώσουν όλα για τους τρεις βαθμούς και το γόητρο.Για το μεν Παναθηναϊκό, η όχι και τόσο καλή κατάστασή του αποτελεί το μοναδικό αρνητικό κομμάτι για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει στο ντέρμπι, όντας στα... πάνω του, ειδικά μετά την ήττα από την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Πάντως, το 0-5 επί της Κοζάνης για το Κύπελλο έφερε κάποια χαμόγελα στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού", αν και κανένας δεν θα μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από ένα ματς με τόσο αδύναμο αντίπαλο. Βέβαια, τις τελευταίες μέρες τα μηνύματα που ήρθαν από πλευράς κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή! Τόσο στην Κοζάνη όσο και σήμερα (29/10) στην Παιανία οι οπαδοί έδωσαν βροντερό παρών, ντοπάροντας με αυτόν τον τρόπο τους παίκτες.



Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός προέρχεται από έξι σερί νίκες μετά την ήττα από τον Ηρακλή στην πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λιγκ και με βάση ότι δεν παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια, τον βοηθάει στο να είναι απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του. Παράλληλα, είναι και λίγο πιο ξεκούραστος μετά την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών στην Αθήνα. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο ντέρμπι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ενώ έχει ζητήσει από τους παίκτες να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να μπορέσουν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. "Μας περιμένει σκληρή δουλειά μέχρι το ντέρμπι, πρέπει να είστε όλοι σε εγρήγορση. Είδατε πως ο κόσμος διψάει για τη νίκη", είπε χαρακτηριστικά ο 46χρονος προπονητής.

Λαϊκή απαίτηση η νίκη

Αυτή τη φορά ο Νικόλας Πατέρας δεν ακολούθησε την προσφιλή του συνήθεια και δεν βρέθηκε στην Παιανία, όπου όμως το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των οργανωμένων. Η συνήθεια του προέδρου να δίνει το παρών στην προπόνηση του Παναθηναϊκού την παραμονή κάθε παιχνιδιού της ομάδας δεν επαναλήφθηκε αυτή τη φορά, ωστόσο τη θέση του πήραν οι οπαδοί...
Προφανώς, ο Νικόλας Πατέρας αρκέστηκε στην "επίσκεψη" της περασμένης Τρίτης, όταν και είχε χτυπήσει...καμπανάκι στους παίκτες για την αγωνιστική τους παρουσία και να τους θέσει προ των ευθυνών τους, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Έδωσε, όμως, τη... θέση του στον κόσμο, αφού 200 οπαδοί παραβρέθηκαν παραβρέθηκαν στην Παιανία προκειμένου να τονώσει ψυχολογικά τους παίκτες του ενόψει του κορυφαίου ντέρμπι της χώρας. Προμήνυμα της επίσκεψης των οπαδών του "τριφυλλιού" ήταν τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης του Κυπέλλου στη Κοζάνη έξω από τα αποδυτήρια, ενώ απόψε (29/10) θέλησαν για μια ακόμη φορά να ζητήσουν το αυτονόητο... Τη νίκη κόντρα στον "αιώνιο"! Αντιπροσωπεία των οργανωμένων μίλησε με τους ποδοσφαιριστές, όπου στις προθέσεις τους ήταν να ανεβάσουν την ψυχολογία τους, να τους ξεκαθαρίσουν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους δεκάδες χιλιάδες οπαδοί, αλλά και να τους καταστήσουν σαφές ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες.

Συνήθως, την παραμονή ενός παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της Παιανίας για να παρακολουθήσουν την προπόνηση, δημιουργούν συνθήκες ντέρμπι. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αφού οι περίπου 200 οπαδοί των "πράσινων" που πήγαν στην Παιανία δεν είχαν διάθεση ούτε για συνθήματα ούτε για... αποθεώσεις.

Οι οπαδοί έκαναν την εμφάνισή τους προς το τέλος του προγράμματος, παρακολούθησαν τα τελευταία λεπτά της προπόνησης και μετά το τέλος της, φρόντισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους παίκτες. "Δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, παρά μόνο η νίκη", ήταν τα λόγια που είπε στους ποδοσφαιριστές, ο εκπρόσωπος των οπαδών, μιλώντας προφανώς εκ μέρους όλων. Ζήτησε, μάλιστα, από τους "πράσινους" να ματώσουν τη φανέλα τους και να πάρουν το τρίποντο για όλους, ενώ κάποια στιγμή απευθύνθηκε προσωπικά στον Σιμάο, τον οποίο χαρακτήρισε "μεγάλο μάγκα" που παρά την απώλεια του αδελφού του, έμεινε στην Αθήνα για το ντέρμπι.

Η αποχώρηση των οπαδών έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε γίνει λίγο νωρίτερα και η... άφιξή τους, δηλαδή χωρίς να ακουστεί κανένα σύνθημα, ενώ από τους παίκτες ο μόνος που πήρε το λόγο ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος μίλησε σε κάποιους από τους οπαδούς, εκ μέρους όλων των ξένων παικτών του Παναθηναϊκού και τους διαβεβαίωσε ότι άπαντες θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη.

Παίζει το... κεφάλι του και ρισκάρει!

Το μόνο σίγουρο από αυτό το ντέρμπι, είναι πως σε μια ενδεχόμενη ήττα ακόμη και με ισοπαλία συνοδευόμενη από κάκιστη εμφάινιση του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Νιόπλιας θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτό τα λέει όλα! Απαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού είναι προετοιμασμένοι να τα δώσουν όλα για τον προπονητής τους, έναν άνθρωπο που έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες.

Μάλιστα, ο Κοζανίτης τεχνικός "επιστράτευσε" όσους παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού συμπεριέλαβε κανονικά τον Σεντρίκ Καντέ, που όπως αναμενόταν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις απο το χτύπημα που δέχθηκε στην προπόνηση της Τρίτης, ωστόσο λόγω του αρκετού χαμένου εδάφους, δύσκολα θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

Οι Νίνης και Λέτο θα είναι οι δύο μεγάλοι απόντες από το ελληνικό "el clasico", μιας και σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και δεν είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους". Εκτός των δύο προαναφερθέντων εκτός αποστολής έμεινε και ο γκολκίπερ Ντάνιελ Φερνάντες.

Αναλυτικά η αποστολή: Τζόρβας, Καρνέζης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Πλεσί, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Δημούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού, Γκαρσία, Σισέ, Πετρόπουλος, Μαυρίας.

Οσον αφορά την ενδεκάδα, ο Νίκος Νιόπλιας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο ντέρμπι. Ο τεχνικός των νταμπλούχων δεν έκανε κάποια δοκιμή στην τελευταία προπόνηση, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να μιλήσει με σιγουριά σχετικά με τις προθέσεις του και τους ποιοι θα ξεκινήσουν βασικοί αλλά και ποιο σύστημα θα επιλέξει.

Αν ο 46χρονος τεχνικός επιλέξει το 4-2-3-1, τότε στα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας με τον Βύντρα δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Για το κέντρο της άμυνας την θέση του παρτενέρ του Μπουμσόνγκ διεκδικούν ο Σαριέγκι ως φαβορί και τον Κατσουράνη.

Ο διεθνής μέσος χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την θέση στο διπλό που έγινε την Παρασκευή, επειδή όμως οι ομάδες ήταν ανακατεμένες δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Τα δύο χαφ στον άξονα θα είναι οι Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης, με τον Καραγκούνη μπροστά τους. Αν όμως ο Κατσουράνης επιλεγεί για το κέντρο της άμυνας, τότε θα οπισθοχωρήσει ο “Κάρα” και θα μπει στην ενδεκάδα ο Γκαρσία, με τους Σισέ, Γκοβού και Χριστοδουλόπουλου δύσκολα να χάνουν την θέση του βασικού. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η παραλλαγή, με τον Ζιλμπέρτο μπροστά από τα στόπερ και τους Καραγκούνη, Κατσουράνη στην ίδια ευθεία, αλλά και το 4-4-2 με ρόμβο που χρησιμοποιήθηκε στην Κοζάνη.

Αποκλείστηκε ο Πάντελιτς

Παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε κανονικά, εντούτοις ο Μάρκο Πάντελιτς δεν κατάφερε να είναι απόλυτα έτοιμος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής για το ντέρμπι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (19:30, Νοva1). Ο Ισπανός προπονητής των Πειραιωτών, προτίμησε να αφήσει εκτός τον 32χρονο Σέρβο επιθετικό, θέλοντας μόνο "κομάντος" μαζί του, δηλαδή όσους είναι πανέτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Επιπλέον, δεν θα δώσει το παρών ούτε ο Κρίστιαν Νέμεθ, καθώς ο 21χρονος Ούγγρος επιθετικός δεν έχει παίξει μέχρι στιγμής φέτος και δεν θα μπορούσε να έκανε ντεμπούτο σε ένα ματς τέτοιας σημασίας. Ο Βαλβέρδε προτίμησε τους υπόλοιπους, κάτι που σημαίνει ότι θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή 11άδα στο παιχνίδι, ήτοι τους πιο έτοιμους και "μπαρουτοκαπνισμένους" για το αιώνιο ντέρμπι στην Καλογρέζα.

Από την άλλη, οι Μοϊσές Ουρτάδο, Νταβίδ Φουστέρ, Κώστας Μήτρογλου και Ζαουάντ Ζαϊρί μπήκαν στην 18άδα και λογικά κάποιοι εξ αυτών θα βρίσκονται και στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φουστέρ, Μήτρογλου, Ζαϊρί. Όσο για τους "κομμένους" (Μέγκιερι, Γκαλίτσιος, Ποτουρίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Πάντελιτς, Νέμεθ και Ν. Παπαδόπουλος), θα προπονηθούν το Σάββατο το πρωί στις 10:30 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παρατάξει πιθανότατα την ομάδα όπως στην αναμέτρηση κόντρα στον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική με σύστημα 4-4-1-1. Στα δοκάρια θα πάρει θέση ο Ούγκο Πάρντο, ενώ μπροστά του δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Όλαφ Μέλμπεργκ. Στο δεξί άκρο την αμυντική γραμμής θα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης και στο αριστερό ο Χολέμπας.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ντουντού και ο Άριελ Ιμπαγάσα, που θα προτιμηθεί από τον Μοϊσές Ουρτάδο που ναι μεν επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά δεν έχει στα πόδια αρκετά παιχνίδια. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής θα είναι από αριστερά Ριέρα και δεξιά ο Γιάννης Φετφατζίδης. Βέβαια, πιθανότητες έχει και ο Ντένις Ρόμενταλ να πάρει την θέση του Φετφατζίδη στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, λόγο εμπειρίας σε τόσο σημαντικά ματς. Ο Κέβιν Μιραλάς θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τον Φουστέρ να είναι πίσω του σε έναν ελεύθερο ρόλο μεσοεπιθετικού.

πηγη balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου