ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η αφαίρεση βαθμών τους αναγκάζει σε φυγή


Σχεδόν αυτόματα θα «χαλάσει» η συμφωνία των διοικούντων τη Λίβερπουλ με τη NESV, σε περίπτωση που η μητρική εταιρεία της ομάδας, Kop Holdings, δεν έχει αποπληρώσει το χρέος των 230 εκατ. λιρών στη Royal Bank of Scotland μέχρι τη 15η μέρα του Οκτωβρίου. Το γεγονός, θα φέρει και την αφαίρεση εννέα βαθμών....



Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι αυτό, από το οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας της Λίβερπουλ, πέραν της δικαστικής διαμάχης του Δ.Σ. των «κόκκινων» με τους Χικς και Τζιλέτ που θα λάβει χώρα την προσεχή εβδομάδα. Σε περίπτωση που η Kop Holdings εισέλθει σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, ουσιαστικά μη καταφέρνοντας να αποπληρώσει το χρέος στην τράπεζα, τότε η ποινή προς τον σύλλογο θα είναι αφαίρεση εννέα βαθμών στο πρωτάθλημα και αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υπόθεση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ο λόγος, δεν είναι άλλος από την άμεση υποχώρηση της αμερικανικής εταιρείας που έχει έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση της Λίβερπουλ για την αγορά της ομάδας. Οι ιδιοκτήτες της NESV παραμένουν αισιόδοξοι μέχρι στιγμής, ωστόσο έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σε περίπτωση που το χειρότερο σενάριο επιβεβαιωθεί. Η RBS έχει ενημερώσει τους Χικς και Τζιλέτ πως εάν το χρέος παραμείνει μέχρι τις 15 του μηνός και συνεχίσουν να μπλοκάρουν την πώληση, τότε η οικονομική διαχείριση δεν θα αποφευχθεί.

Υπενθυμίζεται πως η έγκριση που περίμεναν στη Λίβερπουλ από την Πρέμιερ Λιγκ, έφτασε την περασμένη Παρασκευή, οπότε το συγκεκριμένο «μέτωπο» έχει κλείσει.

πηγή:http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=22923&catid=60&sn=35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου