ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Κυπέλλου με 1-0 επί της Ηλιούπολης

Μήτρογλου και Ζαϊρί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ύστερα από αρκετό καιρό...

Η κακή απόδοση του Ολυμπιακού, η αστοχία του Μήτρογλου και η αξιόμαχη Ηλιούπολή έδειχναν πως η πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου θα κρινόταν στην ημίωρη παράταση, ωστόσο ο Μάρκο Πάντελιτς στο 87' βρήκε...
http://vatolakkiotis.blogspot.com/2010/11/16-1-0.html στόχο και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», σφραγίζοντας το τελευταίο εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Δυσαρεστημένος θα πρέπει να είναι ο Βαλβέρδε από την απόδοση των αναπληρωματικών, που πήραν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Βαλβέρδε έδωσε φανέλα βασικού στους θεωρητικά αναπληρωματικούς, με την μόνη διαφορά ότι ξεκίνησε τον Νικοπολίδη, αντί του Πάρντο. Οι έντεκα πρώτοι αγωνίστηκαν ουσιαστικά για πρώτη φορά μαζί και παρατηρήθηκε πρόβλημα ομοιογένειας, με τις ρεζέρβες να μην αρπάζουν την ευκαιρία στο α' ημίχρονο.

Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία των ερυθρολεύκων καταγράφηκε στο 10', όταν σε γρήγορη αντεπίθεση ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε μία κεφαλιά λίγο άουτ. Για το επόμενο τέταρτο οι παίκτες του Βαλβέρε είχαν μία φλύαρη πρωτοβουλία, ωστόσο από την στιγμή που κάποιος ερυθρόλευκος δεν έπιασε καλή απόδοση ευκαιρία δεν δημιουργούσαν.

Με το πέρασμα του χρόνου η Ηλιούπολη άρχισε να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο και πλησιάζοντας την περιοχή του Νικοπολίδη να απειλεί, με αποκορύφωμα τη φάση του 35' όταν ο Νικοπολίδης αποσόβησε προσπάθεια του Στεφανίδη. Ο Βαλβέρδε δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος και άλλαξε πτέρυγες σε Ζαϊρί και Ρόμενταλ, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην προβληματική ανάπτυξη του Ολυμπιακού.

Θέλοντας να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του, ο βάσκος αντικατέστησε τον Ζαϊρί με τον Πάντελιτς στις αρχές της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός παραλίγο να πληρώσει ένα λάθος του Γκαλίτσιου στο 53', αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου άγγιξε το γκολ, με τον Μαράμα όμως να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση.

Ούτε ο Ντουντού νοικοκύρεψε τη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών με την είσοδό του, ωστόσο χάρη στην ποιότητά τους σταδιακά αύξαναν την πίεσή τους. Στο 63' ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ακόμα μία καλή ευκαιρία, που του παρουσιάστηκε, ενώ και ο Μάραμα είχε σωστές αντιδράσεις σε επικίνδυνα σουτ των Χολέμπας και Νέμεθ. Ο Μήτρογλου συνέχισε να είναι αρνητικός και να μην μπορεί να τελειώσει τις φάσεις, ωστόσο ο Πάντελιτς έδωσε τη λύση στο 87' και γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό την ημίωρη παράταση έδωσε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου.
 
Το φιλμ του αγώνα...

10' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, καθώς ύστερα από το βολέ του Νικοπολίδη, ο Γιάννης Παπαδοπουλος έβγαλε τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση, αυτός βρήκε αριστερά τον Ζαϊρί που έβγαλε τη σέντρα και μέσα από την περιοχή της Ηλιούπολης ο Παπαδόπουλος αστόχησε στην κεφαλιά.

29' Καλή προσπάθεια του Γκαλίτσιου και σέντρα - σουτ από δεξιά, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, ο Μάραμα πετάχτηκε στο δεξί δοκάρι του για να μπλοκάρει, χτύπησε με την πλάτη, αλλά κατάφερε να σώσει την εστία του και ύστερα από ένα λεπτό σηκώθηκε από το έδαφος, χωρίς να έχει χτυπήσει.

36' Ευκαιρία για την Ηλιούπολη, όταν ύστερα από τρία συνεχόμενα κόρνερ, ο Δημήτρης έστειλε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι και από εκεί ο Στεφανίδης έκανε την προβολή για να διώξει σωτήρια ο Νικοπολίδης, ενώ στην επαναφορά ο Κάμπας σούταρε πάνω στον Μοδέστο.

41' Ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χολέμπας έκανε το μακρινό συρτό σουτ, ο Μάραμα έδιωξε δύσκολα, ο Μήτρογλου πήρε το «ριμπάουντ», αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

56' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ρόμενταλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά, ο Μάραμα έδιωξε δύσκολα και ο Νικολόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

74' Δυνατό σουτ του Χολέμπας πολλά μέτρα έξω από την περιοχή της Ηλιούπολης, ο Μάραμα έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

79' Καλό σουτ του Νέμεθ έξω από την περιοχή της Ηλιούπολης και πάλι ο Μάραμα απέκρουσε.

83' Σέντρα του Φετφατζίδη από δεξιά, κεφαλιά του Ντουντού, ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας.

86' Ο Πάντελιτς μέσα στην περιοχή της Ηλιούπολης, αλλά αντί για να σουτάρει, προτίμησε να... πασάρει στο πουθενά.

87' ΓΚΟΛ 0-1: Ωραία ατομική ενέργεια του Γκαλίτσιου που έβγαλε και τη σέντρα με τον Πάντελιτς να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάραμα - Πάντελιτς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας): Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (68' Σικαλιάς), Παραράς, Κρητικός (57' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικοπόπουλος, Δημήτρης, Κάμπας (77' Λεοντίου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο (59' Ντουντού), Ρόμενταλ (73' Φετφατζίδης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νέμεθ, Ζαϊρί (53' Πάντελιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου