ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Γκρόνκιερ έσωσε τον Εντόι, ξύπνησαν μνήμες Μπατιστόν (vid)

Το τρομακτικό χτύπημα του Βίκτορ Βαλδές στον Νταμ Εντόι δεν είχε επιπτώσεις για τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκό....
Σε αυτό ίσως να συνέβαλε και η άμεση επέμβαση του συμπαίκτη του στην Κοπεγχάγη, Γέσπερ Γκρόνκιερ, ο οποίος βλέποντας τον Σενεγαλέζο στο έδαφος, αμέσως του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

"Όταν βλέπεις ότι δεν κινείται, ανησυχείς. Τσέκαρα τη γλώσσα του και του έπιασα το χέρι. Μετά τον γυρίσαμε. Ευτυχώς συνήλθε", δήλωσε ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος όπως φαίνεται από το βίντεο εμφανίστηκε αρκετά ψύχραιμος σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τερματοφύλακας χτυπά καθ' αυτόν τον τρόπο. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποδοσφαιρικής ιστορίας, το οποίο έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη της δεκαετίας του '80, είναι η "δολοφονική" έξοδος του Χάραλντ Σουμάχερ στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1982. Ήταν η αναμέτρηση της Δυτικής Γερμανίας με τη Γαλλία και ο τότε τερματοφύλακας της Κολονίας κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, την ώρα που ο Γάλλος Πατρίκ Μπατιστόν βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Παρότι η μπαλιά είχε χαθεί, ο Σουμάχερ δεν σταμάτησε και έπεσε με τρομακτικό τρόπο πάνω στον άτυχο αμυντικό της Σεντ Ετιέν, ο οποίος από το χτύπημα έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο και αργότερα σε κώμα.

Οι ομοιότητες στις δύο περιπτώσεις αφορούν και την τιμωρία του "θύτη", ο οποίος την γλίτωσε. Το 1982 όχι μόνο δεν αποβλήθηκε ο Σουμάχερ, αλλά δεν δόθηκε ούτε φάουλ. Το 2010 ο Βαλδές όχι μόνο δεν αποβλήθηκε, αλλά... κέρδισε και επιθετικό φάουλ!


πηγη sportnooz.gr

Ο Γκρόνκιερ σώζει τον Εντόι


Σουμάχερ vs Μπατιστόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου