ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Άρης-Περιστέρι: 70-80

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ως κορυφαίο τον Σκοτ που σημείωσε 16 πόντους, αλλά και τον Παπανικολάου που, όπως πάντα, τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο, υπέταξε την αντίσταση των "κίτρινων" που βασίστηκαν αποκλειστικά....
στον Χρήστο Ταπούτο ο οποίος σημείωσε 22 πόντους.
Το εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο του αγώνα πάντως, ανήκει στον Κερτ Λούμπι, που μάζεψε για λογαριασμό του Περιστερίου 17 ριμπάουντ, αρκετά από τα οποία στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Έγινε έτσι αισθητή η αδυναμία του Άρη στη θέση "5", ενώ και ο Ντρούκερ δεν έδειξε να διαβάζει εγκαίρως το πρόβλημα, αφήνοντας τον Μπορόβνιακ για αρκετή ώρα στον πάγκο.

Ο αγώνας

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο παιχνίδι ο Άρης που με γρήγορο μπάσκετ και τους Αμερικανούς να έχουν... κέφια, προηγήθηκε με 8-2. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Χαραλαμπίδη έφτασε στο 11-4 και παίζοντας ακόμα πιο γρήγορα στη συνέχεια επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και με καλή άμυνα έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα (15-4 από τον Ταπούτο).

Οι "κίτρινοι" συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν ως το +13 (20-7), πριν οι φιλοξενούμενοι αντιδράσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου και μειώσουν σε 20-11 με ένα σερί 0-4.

Το σόου του Ταπούτου


Ως τους 6 μείωσε ο Παπανικολάου με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά γρήγορα ο Άρης αντέδρασε και με τους Μπορόβνιακ και Χρυσικόπουλο έκανε το 23-14. Κάποαι λάθη των γηπεδούχων στην επίθεση επέτρεψαν στο Περιστέρι να μειώσει στους 6 (26-20 με βολές του Λούμπι), αλλά ακολούθησε ένα προσωπικό ρεσιτάλ του Χρήστου Ταπούτου.

Ο Έλληνας φόργουορντ τα έκανε όλα στο γήπεδο, έπαιρνε ριμπάουντ, έτρεχε την ομάδα στον αιφνιδιασμό και φυσικά σκόραρε. Σημείωσε 10 συνεχόμενους πόντους και έφερε ξανά στο +13 (36-23) τον Άρη. Από εκεί και πέρα το ματς ως το τέλος του πρώτου μέρους αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο. Η διαφορά υπέρ της ομάδας του Ντρούκερ έφτασε ως τους 16 πόντους (41-25 με τρίποντο του Κουμπούρα), πριν ο Σκοτ διαμορφώσει το 41-27 του ημιχρόνου.

Η επιστροφή του Περιστερίου

Την προσπάθειά του να επανέλθει στο ματς έκανε το Περιστέρι στην αρχή του δευτέρου μέρους, όταν δια χειρός Σκοτ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και με τον Μότσνικ να σε μονοψήφιο νούμερο (44-36). Ο Τάκερ όμως "ξεκόλλησε" την ομάδα του και ο Άρης με τον Σλούκα να δίνει ρυθμό έφτασε ξανά στο +12 με τρίποντο του νεαρού πλέι μέικερ.

Παρόλα αυτά το Περιστέρι δεν τα παράτησε και βρήκε τον ηγέτη του στο πρόσωπο του Αντώνη Μάντζαρη. Ο γκαρντ των φιλοξενούμενων πέτυχε κρίσιμους πόντους και παρέα με τον Παπανικολάου που ήταν ο ιθύνων νους της ομάδας, οδήγησαν στο Περιστέρι σε ένα σερί 2-12 που το έφερε στο τέλος της περιόδου σε απόσταση ενός καλαθιού (53-51).

Τρίποντο ρεσιτάλ και νίκη Περιστερίου


Βροχή έπεσαν τα τρίποντα από πλευράς Περιστερίου στην τελευταία περίοδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Πεδουλάκη να προσπεράσει για πρώτη φορά. Αρχικά ήταν ο Κινγκ με βολές αυτός που της έδωσε το προβάδισμα (53-55) και στη συνέχεια ο Αμερικάνος μαζί με τους Σκοτ Τσιάκο κράτησαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ (55-58). Ο Χρήστος Ταπούτος όμως, μακράν ο κορυφαίος του αγώνα, διατήρησε τον Άρη στο ματς αφού το πήρε προσωπικά, σκόραρε 8 πόντους ενώ έδωσε και ασίστ στον Τάκερ με το σκορ να γίνει τελικά 65-64.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο Έλληνας φόργουορντ έδειξε σημάδια κούρασης και όλος ο Άρης μπλόκαρε. Ο Ντρούκερ δεν τον απέσυρε αφού άλλες λύσεις έκρινε ότι δεν υπήρχαν και οι γηπεδούχοι "κόλλησαν". Το Περιστέρι ανανέωνε τη μία επίθεση πίσω από την άλλη, Κινγκ, Σκοτ και Παπανικολάου έκαναν ό,τι ήθελαν και το επιμέρους 1-10 έφερε τους φιλοξενούμενους στο +9 (65-74) 44'' πριν το τέλος. Φυσικά όλα είχαν τελειώσει για τον Άρη με το Περιστέρι να επισφραγίζει μία σπουδαία νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο με τελικό σκορ 80-70.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-27, 53-51, 70-80

Άρης (Ντρούκερ): Πιρς 5 (1), Ντάνστον 5, Ταπούτος 22 (4), Τάκερ 10, Χατζηβρέττας 5 (1), Χαραλαμπίδης 4, Κουμπούρας 6 (1), Μπορόβνιακ 5, Χρυσικόπουλος 2, Σλούκας 6 (1).

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 1, Κινγκ 12 (2), Παπανικολάου 13 (2), Αν. Μάντζαρης 6, Σκοτ 16 (2), Τσιάκος 9 (1), Πέτρουλας 5 (1), Λούμπι 7 (17r.), Μόντσικ 11 (1).

πηγη sport24.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου