ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο ΣΙΣΕ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΕΡΕΙΡΑ...ΓΙΑΤΡΟΣ!

Τα «είδανε» όλα και όσοι παρακολούθησαν από το ΟΑΚΑ, το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή και όσοι το είδαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το θέαμα που παρακολουθήσαμε βέβαια, ήταν πολύ καλό, αφού μπήκαν 6 γκολ. Παράλληλα, αποδείχτηκε για ένα ακόμη ματς, πως ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες αδυναμίες τρανταχτές, τις οποίες πρέπει να διορθώσει επειγόντως ο...γιατρός, Ζεσουάλδο Φερέιρα....



Ο Παναθηναϊκός, με τον θρυλικό «σαγόνια», Γιάτσεκ Γκομχ στον πάγκο του, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλλει από νωρίς το ρυθμό του. Έχασε μάλιστα μια ευκαιρία από αυτές που δε χάνονται, με τον Γκαρσία να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα στο 17', αφού η κεφαλιά που έπιασε, ήταν πολύ αδύναμη. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ο Ηρακλής εφάρμοσε τον γνωστό άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς προηγήθηκε με γκολ του Μάρα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των παιχτών του Παναθηναϊκού και έβαλε μπροστά την ομάδα του με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο γκολ αυτό μάλιστα φέρει ευθύνη και ο Τζόρβας, ο οποίος δέχτηκε το γκολ από την κλειστή του γωνία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ηρακλής με τη σέντρα σχεδόν και διπλασίασε τα τέρματά του με δράστη αυτή τη φορά, τον Πίτου Γκαρσία. Σε αυτό το γκολ φέρει ευθύνη, ο εξαιρετικός κατά τα άλλα ως κεντρικός αμυντικός, Κώστας Κατσουράνης. Από αυτό το σημείο και μετά και αφού πέρασαν κάποια λεπτά μέχρι να συνέλθουν, οι παίχτες του Παναθηναϊκού και κυρίως ο Σισέ και ο Γκαρσία, αποφάσισαν να αλλάξουν τη κατάσταση. Στο 31' λοιπόν, ο Γκαρσία μείωσε για τους πράσινους με πανέμορφο σουτ. Ο Παναθηναικός συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες, έκανε το 2-2 με κεφαλιά του Σισέ, έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
To γκολ του Σισέ στο τέλος του πρώτου μέρους, αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η ψυχολογία των παιχτών του Παναθηναϊκού άλλαξε άρδην. Οι πράσινοι λοιπόν μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και γύρισαν το ματς με ηγέτη τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος στο 50', από τη μεσαία γραμμή έδωσε τη μπάλα αριστερά στον Σπυρόπουλο, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ ήρθε από πίσω σαν τρένο και έστειλε με δυνατή κεφαλιά, τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Λίγο αργότερα, ο διαιτητής του αγώνα δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου και στη συνέχεια της φάσης ακύρωσε λανθασμένα γκολ του Γκαρσία, υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ του Χριστοδουλόπουλου! Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πίεσε για να τελειώσει το παιχνίδι, ο Σισέ βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά και ο Πετρόπουλος που τον αντικατέστησε, διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με όμορφο πλασέ στην κίνηση στο 75', μετά από έξοχη σέντρα του Κατσουράνη. Μετά και το 4-2, ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό και έστρεψε το ενδιαφέρον του ουσιαστικά, στο μεγάλο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, ήταν αρκετά καλός σήμερα, ιδιαίτερα μετά το 20'. Ξεκίνησε καλά το ματς, αλλά έπειτα από λάθη του Τζόρβα, του Σπυρόπουλο και του Κατσουράνη, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Έδειξε για ακόμη μία φορά μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό όμως, πως έχει τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και τους κατάλληλους παίχτες-προσωπικότητες, για να γυρίσει το παιχνίδι.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις. Πρώτα πρώτα, μετά και το ματς με την Μπαρτσελόνα, επιβάλλεται ο Τζόρβας να ξεκουραστεί για λίγα παιχνίδια, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεφύγει λίγο από την πίεση, που υφίσταται λόγω των λαθών του. Ένα αυτό. Δεύτερον, ανάλογη ξεκούραση χρειάζεται και ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος ήταν καλός μόνο στο δεύτερο μισό του αγώνα και στο πρώτο ήταν πολύ κακός. Τρίτον αυτός ο Πλεσί δε νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό, ειδικά ως βασικός. Και τέταρτον (last but not least), είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, πως ο Σισέ είναι ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού, αφού θα μπορούσαμε να πούμε πως γύρισε μόνος του το ματς. Ειδικά αυτό που έκανε στο τρίτο γκολ της ομάδας του, το αποδεικνύει αυτό στο έπακρον.
Τέλος καλό όλα καλά για τον Παναθηναϊκό πάντως στο ματς με τον Ηρακλή. Από αύριο αναλαμβάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και σίγουρα ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αρκετή δουλεία μπροστά του, ώστε να παρουσιαστεί ο Παναθηανικός καλύτερος στο άμεσο μέλλον. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε, έδειξε και σήμερα πως έχει κάποιες αδυναμίες, όπως η κακή τακτική οργάνωση, η απουσία αυτοματισμών και η έλλειψη καλών συνεργασιών. Αυτές λοιπόν τις αδυναμίες καλείται να δουλέψει ο νέος προπονητής του τριφυλλιού.

Respect για τον Γιάτσεκ...



Άφησα για το τέλος το σχόλιό μου για τον θρυλικό Γιάτσεκ Γκμοχ. Ο «σαγόνιας», έζησε το ματς με απίστευτη ένταση και όπως είχα πει και την περασμένη Δευτέρα, έδωσε ένα ρεσιτάλ τόσο στη διάρκεια του ματς όσο και μετά το τέλος του. Μακάρι να καθόταν στον πάγκο για ακόμα ένα ματς. Αυτό όμως δε θα γίνει. Respect λοιπόν, για τον   αξιαγάπητο Γιάτσεκ! Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου